26/5/2014
www.musiccorner.gr

20 χρόνια μετά την πολυαγαπημένη και πλατινένια «AEOLIA»… ο Μιχάλης Νικολούδης  ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ την «AEOLIA 2». Και εδώ είναι έντονη η παρουσία της Μεσογείου, των αισθαντικών ήχων και αρωμάτων της, σε ένα μουσικό ταξίδι που φέρει την υπογραφή του έμπειρου, πολυτάλαντου και καταξιωμένου συνθέτη.

aeolia2_2014_05_001

Ο Μιχάλης Νικολούδης γεννήθηκε στον Πειραιά με καταγωγή από τη Χίο και την Ικαρία. Σπούδασε θεωρητικά στο Conservatory της Ζυρίχης και επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως session μουσικός, ενορχηστρωτής, παραγωγός και ηχολήπτης.

Ως συνθέτης είχε πάντα τη δύναμη να μαγεύει το κοινό με μουσικές και ήχους που πατούν γερά στην παράδοση, αλλά και αιωρούνται μεταξύ ανατολής και δύσης.

Ο Μιχάλης είναι φυσικά και εκπληκτικός οργανοπαίχτης. Όχι μόνο της κιθάρας, που παίζει από παιδί, αλλά και μαντολίνου, ειδικής κατασκευής μαντόλας, αναγεννησιακού και πολίτικου λαούτου. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του Μιχάλη Νικολούδη είναι ένα γοητευτικό και εμπνευσμένο μουσικό κράμα σύγχρονων, παραδοσιακών και από διάφορους πολιτισμούς ήχων.

Έτσι και εδώ, στην «AEOLIA 2», ο Μιχάλης Νικολούδης στο απόγειο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, επαναπροσδιορίζεται μέσα από τα οράματά του, τις πάμπολλες εμπειρίες από τις μουσικές και τα ταξίδια του και καταθέτει μελωδικές γραμμές φυσικής ομορφιάς, καθαρές, περιγραφικές, με συναίσθημα… και μεσογειακό χρώμα.

Ο Μιχάλης, παίζοντας ούτι, μαντολίνο, ταμπουρά, μαντόλα και rewab, συναντά στα κρουστά τον HossamRamzy, έναν από τους μεγαλύτερους και διεθνώς καταξιωμένο μουσικό στο είδος του, την αισθαντική Σοφία Τσέρου στο τραγούδι, την εξ’ Ανατολής LamiaBedioui με την ιδιόρρυθμη χαρακτηριστική φωνή, καθώς και την Τάνυα Νικολούδη στις απροσδόκητες συγχορδίες των πλήκτρων.

«AEOLIA 2»… ένα μουσικό και πολιτισμικό γεγονός που θα προκαλέσει τις αισθήσεις, θα ξυπνήσει το πάθος για ταξίδια και θα αγαπηθεί… Απολαύστε το!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here