1/2/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο Jack White, σχεδόν ένα χρόνο μετά την επισημοποίηση της διάλυσης των White Stripes, ανακοίνωσε ότι το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ θα έχει τίτλο “Blunderbuss” και θα κυκλοφορήσει στα τέλη Απριλίου.

Ο Jack White από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στον χώρο έδειξε όχι μόνο το πολύπλευρο ταλέντο του, αλλά και μια εργατικότητα που πολλοί θα ζήλευαν. Παράλληλα με τους White Stripes έκανε πολλές συνεργασίες, ίδρυσε τη δισκογραφική Third Man, ενώ με τη διάλυση των Stripes τους δημιούργησε τους The Raconteurs και τους Dead Weather.

Πολυσχιδής και ακαταπόνητος, παράλληλα με τα συγκροτήματα που ίδρυσε δούλευε και το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ το οποίο ηχογράφησε εξ’ ολοκλήρου στο Nashville του Tennessee. Τα κομμάτια που θ’ ακούσουμε στο “Blunderbuss” αποτελούν την απόλυτη έκφραση της δημιουργικής έμπνευσης του Jack, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Έβγαζα πολλά χρόνια τραγούδια χρησιμοποιώντας το όνομά μου. Αλλά αισθάνομαι ότι τα κομμάτια αυτά θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μόνο με το δικό μου όνομα. Αυτά τα τραγούδια είναι γραμμένα από το μηδέν. Δεν έχουν σχέση με κανέναν άλλον και με τίποτα εκτός από την ατομική μου έκφραση, τα δικά μου χρώματα στον δικό μου καμβά”.

Το πρώτο single από το άλμπουμ του Jack White έχει τίτλο “Love Interruption” και θα μας δώσει μια πρώτη γεύση της νέας δουλειάς του καλλιτέχνη. Το κομμάτι θα είναι διαθέσιμο από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ήδη προπαραγγέλεται μέσω iTunes και του site της Third Man.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here