12/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία και πενήντα μετά την εμφάνισή τους στη δισκογραφία, οι Beach Boys επιστρέφουν με νέο άλμπουμ.

Το θρυλικό συγκρότημα με τις δεκάδες επιτυχίες τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, όχι μόνο επιστρέφει, αλλά το κάνει δυναμικά, αφού τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το “That’s Why God Made the Radio” αναμένεται να πάρει σίγουρα μία θέση στην πρώτη δεκάδα των αμερικανικών charts, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν το άλμπουμ πάρει θέση στην πρώτη τριάδα, καθώς οι πωλήσεις του υπολογίζονται σε 60.000 – 65.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, την ώρα που το “21” της Adele υπολογίζεται κοντά στα 70.000 αντίτυπα και το νέο άλμπουμ του Alan Jackson “30 Miles West” μεταξύ 60.000 και 70.000.

Οι Beach Boys που σήμερα αποτελούνται από τους Mike Love, Brian Wilson, Al Jardine, David Marks και Bruce Johnston, από το 1963 έως το 1976 είχαν δεκατέσσερα άλμπουμ στο αμερικανικό Top10. Με την αναμενόμενη επιτυχία τους θα επεκτείνουν την παρουσία τους στο Top10 από τα 13 χρόνια στα …49!!! Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που το συγκρότημα γιορτάζει μισό αιώνα ζωής.

Το “That’s Why God Made the Radio” ηχογραφήθηκε μέσα στο 2011 και τους πρώτους μήνες του 2012 και την παραγωγή του ανέλαβε ο Brian Wilson. Ο ήχος είναι ο «κλασσικός» του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 5 Ιουνίου με τον ειδικό τύπο να δίνει καλές βαθμολογίες στη νέα προσπάθεια των Beach Boys. Ορισμένα από τα τραγούδια, όπως το ομότιτλο, έχουν «περίεργη» ιστορία, καθώς έχουν γραφτεί στο μακρινό παρελθόν, από το 1978 και μετά ή αποτελούν διασκευές παλιότερων ηχογραφήσεων που δε δισκογραφήθηκαν ποτέ.

Τα τραγούδια του “That’s Why God Made the Radio” είναι τα εξής :

Think About the Days
That’s Why God Made the Radio
Isn’t It Time
Spring Vacation
The Private Life of Bill and Sue
Shelter
Daybreak Over the Ocean
Beaches in Mind
Strange World
From There to Back Again
Pacific Coast Highway
Summer’s Gone

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here