9/5/2011
www.musiccorner.gr

Φαντάσου αντί για ηχορύπανση, αυτοκίνητα και ένταση, να ακούς γνωστές μελωδίες, νότες να ξεπετάγονται από παντού, κάθε πλατεία να έχει κι ένα stage, σε κάθε γωνία να βρίσκεις κι ένας καλλιτέχνης και οι δρόμοι να’ ναι πλημμυρισμένοι με κόσμο.

Πίστεψε το…

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2011

Για 12η χρονιά, το μεγαλύτερο πολιτιστικό πάρτι, που πραγματοποιείται παράλληλα σε εκατοντάδες πόλης της Ευρώπης, επιστρέφει και ετοιμάζεται να μας βγάλει όλους στους δρόμους. Ετοιμάσου να ζήσεις στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής από 21 έως 23 Ιουνίου

Βγες στους δρόμους, νιώσε τους ήχους να σε γεμίζουν, αφουγκράσου τις αστικές μελωδίες, τραγούδησε, χόρεψε, μίλησε, διασκέδασε και άφησε την φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής να σου δείξει μια άλλη πλευρά της πόλης. Την φωτεινή πλευρά της.

Ο μεγαλύτερος μουσικός θεσμός της Ευρώπης επιστρέφει στην Ελλάδα για 12η χρονιά και από 21 έως 23 Ιουνίου σε καλεί να αφήσεις έστω και για λίγο στην άκρη τα προβλήματά σου και να αφεθείς στους ρυθμούς της μουσικής.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής – Φιλοσοφία
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λένε ότι «η μουσική ενώνει». Για αυτό και όταν μιλάμε για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, δεν αναφερόμαστε μόνο στις συναυλίες. Είναι η απόλυτη ένωση της της μουσικής, των μουσικών, της πόλης και των κατοίκων της. Το μόνο σίγουρο είναι πως η φιλοσοφία αυτής της γιορτής κρύβει πολλά περισσότερα από πίσω της.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προσφέρει την δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες (160.000 γιόρτασαν μαζί μας το 2010), να δουν από κοντά -και πάντα δωρεάν- το πραγματικό μεγαλείο του πολιτισμού, επιλέγοντας μεταξύ δεκάδων εκπροσώπων όλων των ειδών μουσικής – από rock μέχρι κλασσική και από electro μέχρι pop. Και παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους και να ακουστούν σε ένα ευρύ κοινό.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής… γιατί η μουσική γεννιέται και μεγαλώνει στους δρόμους!

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής – Κάλεσμα
Επειδή όμως η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής χωρίς τον κόσμο απλά δεν είναι… γιορτή, τώρα είναι η τελευταία σου ευκαιρία να συμμετέχεις. Γίνε και εσύ μέρος της μοναδικης γιορτής που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, γεμίζοντας τους δρόμους με ατελείωτες εικόνες και μοναδικούς ήχους για όλα τα γούστα.

Γι’ αυτό και το κάλεσμα απευθύνεται σε κάθε πολίτη χωρίς εξαιρέσεις, μιας και όλες οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη πραγματοποιούνται με ελεύθερη και δωρεάν για το κοινό πρόσβαση. Οι εκδηλώσεις του δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής αποσκοπούν στο να προσφέρουν την ευκαιρία σε όλα τα είδη μουσικής να ακουστούν με ίσες ευκαιρίες στο ευρύ κοινό και κατορθώνουν να ενώσουν καταξιωμένους επαγγελματίες, φιλόδοξους ερασιτέχνες και κοινό σε μια μεγάλη και μοναδική στιγμή: την Γιορτή της Μουσικής.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής απευθύνεται σε:
1. Ερμηνευτές, Σολίστες, Μουσικούς, συγκροτήματα ή μουσικά σύνολα που θα ήθελαν να παρουσιάσουν, να ερμηνεύσουν ή να προγραμματίσουν την μουσική τους εκδήλωση ή συναυλία, ζωντανά, στα πλαίσια της Ελληνικής Γιορτής της Μουσικής 2011
2. Ιδιώτες, Πολιτιστικά και καλλιτεχνικά σωματεία, ιδρύματα, μουσικές ακαδημίες η σχολές που θα ήθελαν να συνεργαστούν για την παραγωγή εκδήλωσης στα πλαίσια οργανωμένης παραγωγής ή ακόμα και παράλληλης δράσης, στα πλαίσια της Ελληνικής Γιορτής της Μουσικής 2011

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής στο www.europeanmusicday.gr ή και να αποστείλουν τις προτάσεις τους στην διεύθυνση: Μ.Ε.Σ.Ο. – Μουσικές Εκδηλώσεις Οργάνωση Συντονισμός, Τ.Θ. 18762, Τ.Κ. 11601, Αθήνα

Για ερωτήσεις, απορίες, παρατηρήσεις, μπορείτε να στέλνετε mail:
• Μουσικοί:                 music{@}europeanmusicday.gr
• Διοργανωτές, Συμμετέχοντες:     info{@}europeanmusicday.gr

Καταληκτική Ημερομηνία: Παρασκευή 13 Μαΐου 2011
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συμμετοχές καλλιτεχνών που θα ληφθούν μόνο ηλεκτρονικά και όχι ταχυδρομικώς – περιλαμβάνοντας, δείγμα της μουσικής τους (DEMO). Βιογραφικό και Φωτογραφίες – δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here