21/12/2011
www.musiccorner.gr

Ο κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας και διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή για να το γλεντήσει, αλλά και για να αναδείξει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον καθιστούν μοναδικό.

Η Ζανέτ Καπούγια θα ανέβει για τέσσερις παραστάσεις στην σκηνή του κινηματογράφου Τριανόν. Μία γυναίκα με πολλές πλευρές, ξεδιπλώνει την κάθε της πτυχή ξεχωριστά, μπροστά στο κοινό, μέσα από μεγάλες επιτυχίες τόσο της λατινικής Αμερικής όσο και της Ελλάδας.

Γεννημένη στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, η Ζανέτ Καπούγια , από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών,αποκάλυψε το έμφυτο ταλέντο της στο τραγούδι και σε συνεργασία με το κανάλι 12 του Μοντεβιδέο, έκανε το ντεμπούτο της στην πρώτη  live εκπομπή «La escuelita nueva», γεγονός που της εξασφάλισε ένα 5ετές συμβόλαιο με το εν λόγω κανάλι.

Συνέχισε την καριέρα της  στο Buenos Aires ενώ παράλληλα τελειοποίησε τις σπουδές της άνω στο χορό,την κίνηση,τη μουσική και την φωνητική.

Η συμμετοχή της στο παγκόσμιας εμβέλειας φεστιβάλ Viña del Mar, όπου διαγωνίστηκε ως συνθέτης και στιχουργός, της απέφερε το πρώτο βραβείο και της εξασφάλισε μία σειρά εμφανίσεων στο Los Angeles,μία πρόταση που έγινε από μία ομάδα Ελλήνων με αρχηγό τον Σώτο Κάππα και είχε ως αποτέλεσμα μια 4ετή συνεργασία πάνω σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη, όπως το «Canto General».

Η εμπειρία αυτή στάθηκε η αφορμή για να ταξιδέψει στην Ελλάδα, όπου την ανακάλυψε η δισκογραφική εταιρεία CBS, με την οποία υπέγραψε  ένα συμβόλαιο μεγάλης διάρκειας. Η καλλιτεχνική της πορεία στο ελληνικό στερέωμα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Γ. Πάριος και ο Ν. Ξυλούρης αλλά και διεθνούς φήμης όπως ο Hulio Iglesias και ο Carlos Caceres.

To 2010 χρίστηκε από την UNESCO πρέσβειρα του Tango και ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι  για να τραγουδήσει στον πρώτο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Tango, ενώ το 2011 συμμετείχε στο World Music Festival στο Dubai.

Στον κινηματογράφο Τριανόν θα παρουσιάσει μία μουσική παράσταση, τρυφερή, με μικρές δόσεις πραγματικότητας, αναμνήσεων, έρωτα και αισιοδοξίας.

Ένα ταξίδι ζωής μέσα σε δύο ώρες, που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Είσοδος: 10 € – Φοιτητικό: 8 €

20 & 27 Δεκεμβρίου και 2 & 9 Ιανουαρίου – ATENA LATINA
Ώρα: 21.00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here