25/3/2014
Γράφει η Κατερίνα Γεωργίου
Φωτογράφηση: Ύρια Χωριανοπούλου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Παρασκευή βράδυ λοιπόν έφτασε κι εμείς είπαμε να κλείσουμε ευχάριστα την εβδομάδα μας ακούγοντας έναν γνώριμο Θεσσαλονικιό. Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης μας υποδέχτηκε αυτή τη φορά στον “Σταυρό του Νότου”. Παρέα του ήταν για ακόμη μία φορά η ταλαντούχα Σοφία Γεωργαντζή στο μικρόφωνο, αλλά και σε ρόλο στιχουργού σε κάποια από τα τραγούδια που απολαύσαμε στη διάρκεια της βραδιάς.

zervoudakis_live_2014_03_11_georgantzi

Η playlist είχε απ’ όλα, παλιά κι αγαπημένα, καθώς και κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ, το βιβλίο του οποίου –όπως μας πληροφόρησε ο «Μήτσος»- τυπώθηκε στη θεραπευτική κοινότητα “Ιθάκη” από τα παιδιά που εργάζονται στην πρότυπη μονάδα απεξάρτησης. Μας αρέσει ν’ ακούμε κάτι τέτοια…

Ορεξάτοι, λοιπόν, και οι δύο, μας έκαναν ένα flash back σε έρωτες, αναμνήσεις, επιτυχίες και αποτυχίες. Ξεκίνησε το πρόγραμμα με την “Πλατεία Ναυαρίνου”, τον “Θυμό” και το “Συγγνώμη Πατέρα” για να χαθούμε αργότερα ταξιδεύοντας για τη φτωχή Ιθάκη με τον “Οδυσσέα”.

zervoudakis_live_2014_03_13

“’Ο,τι με πληγώνει”, αυτό με αγαπά αυτό με δυναμώνει, και το κοινό μάλλον συμφωνούσε απόλυτα! Και άλλα πολλά: “Πρωινό όνειρο”, “Ταράτσα χαμηλή”, “Αυτό το αχ να μην το λες”, “Νεράιδες”, “Ναύτης” και “Άραγε να ’μουν κάποιος άλλος”. Τα δύο τελευταία είχαν και intro από ένα ανέκδοτο που έσπασε και λίγο τον πάγο ώστε να ανταποκριθούμε ως κοινό όπως άρμοζε στα “Ανείπωτα”, τραγούδι που έκανε και τον πιο δύσπιστο να σιγοψιθυρίσει τα λόγια του.

Λίγο τα ανέκδοτα του Δημήτρη Ζερβουδάκη ανάμεσα στα τραγούδια, λίγο οι χιουμοριστικές αναφορές σε πολιτικά δρώμενα και εξαφανισμένα αεροπλάνα και η εξαιρετική παρουσία του στη σκηνή, συνετέλεσαν σε μια πολύ όμορφη βραδιά. Καλώς κάναμε λοιπόν και κατηφορίσαμε…

zervoudakis_live_2014_03_04_georgantzi

Εις το επανιδείν!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here