11/7/2013
www.musiccorner.gr

Ο Ηλίας Δανέζης είναι ένας νέος καλλιτέχνης που επιβεβαιώνει πως ακόμη και στις δύσκολες περιόδους που διανύει ο χώρος της μουσικής, με αγάπη και επαγγελματισμό μπορείς να επιτύχεις αξιοπρεπή ακούσματα.

danezis_2013_07_01

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι ελληνοϊταλός. Τα πρώτα βήματα έγιναν σε πολύ μικρή ηλικία που όπως ο ίδιος λέει “Η σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε όταν από παιδί μπορούσα να παίζω στο πιάνο αυτοδίδακτα μελωδίες που άκουγα σε ταινίες”. Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και κιθάρας, ενώ σύντομα ανακάλυψε πως η ερμηνεία των τραγουδιών ήταν αυτό που απελευθέρωνε την ψυχή του. Τα μαθήματα φωνητικής με τη Σοφία Βόσσου, του έδωσαν το κίνητρο και το ερέθισμα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του, ενώ από πολύ νωρίς συμμετείχε σε διάφορα μικρά και αργότερα μεγάλα μουσικά σχήματα δίπλα σε γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.

Η πρώτη προσωπική δουλειά του Ηλία Δανέζη φέρει τον τίτλο “Βραδυνή εκδρομή (Gita notturna)“. Στίχοι ελληνικοί και ιταλικοί, ερωτικοί που ταξιδεύουν τις σκέψεις σου σε μία βραδυνή εκδρομή.

Ένα τραγούδι που θα σας αγγίξει και θα σας ταξιδέψει στα δικά σας όνειρα, στα δικά σας μονοπάτια σε μουσική και στίχους Αλεξάνδρας Μπότη και ερμηνεία Ηλία Δανέζη. Η απόδοση των στίχων στα ιταλικά έγινε από τους Ηλία Δανέζη και Peppe Columbro, ενώ η ενορχήστρωση από την Christina Jackson.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here