21/3/2014
Γράφει η Εβίτα Μπουρμά
Φωτογράφηση: Σπύρος Σταυρόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Διαβάζοντας τον τίτλο “Ηλεκτρικός Έρωτας” στο δελτίο τύπου, η πρώτη σκέψη ήταν “οκ, ένας έξυπνος τίτλος”, η δεύτερη “έντονες κιθάρες.. αλλά γιατί έρωτας;”. Την ημέρα της εμφάνισης του Χρήστου Δάντη στο Mike’s Irish Bar, το κοίταξα ξανά για τις λεπτομέρειες και μόλις έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται ξανά για τον “ηλεκτρικό έρωτα”, τον σταμάτησα! Σε λίγες ώρες θα είχα την απάντηση!

Φτάσαμε στο μαγαζί λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης και αρκετός κόσμος περίμενε ήδη έξω. Τα σχέδια για την συνάντηση μας με τον Χρήστο Δάντη είχαν χαλάσει, ο λόγος όμως που αυτό συνέβη ήταν σπουδαίος: ήταν στο μαιευτήριο με τον μόλις δύο ημερών γιο του! Ποιος θα είχε λοιπόν την απαίτηση να του “κλέψει” έστω και λίγα λεπτά από τον πολύτιμο αυτό χρόνο;

christos_dantis_live_2014_03_009

Με κάποια καθυστέρηση, η οποία πέρασε απαρατήρητη χάρη στην όμορφη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο μαγαζί, μπροστά σε τριακόσια περίπου άτομα που τον περίμεναν και μετά από ένα δυνατό σόλο της μπάντας, ανέβηκε στην σκηνή. “Τι να θυμηθώ, απ’τα μάτια σου, που ‘χω να τα δω ένα μήνα..” (“Τι να θυμηθώ” – Απ.Ρίζος), τραγούδησε με δυνατή, καθαρή φωνή που την ένιωθες να κάνει ηχώ μέσα σου. Συνέχισε απρόβλεπτα, όπως ξεκίνησε, με το τραγούδι “Sail” της αμερικανικής ηλεκτρονικής ροκ μπάντας Awolnation, το οποίο ερμήνευσε με την νέα στο χώρο Μαρίνα Λουκά, που του κράτησε παρέα επί σκηνής την υπόλοιπη βραδιά.

christos_dantis_live_2014_03_010_marina_louka
Μαρίνα Λουκά

“Καλησπέρα σε όλους, συναντιόμαστε σήμερα, ένα μήνα μετά την τελευταία μας εμφάνιση και θα ‘θελα να σας ευχαριστήσω πολύ…” …και να μας ταράξει, σκέφτηκα κρίνοντας από την έναρξη! Το μόνο σίγουρο ήταν πως δεν θα μας άφηνε να βαρεθούμε στιγμή αν συνέχιζε αυτές τις εναλλαγές.

Μια παρέα πέταξε στην σκηνή γαλάζια μπαλόνια, “it’s a boy” έγραφαν, το πρόσωπο του έλαμψε! Αυτά τα μπαλόνια απογειώνονταν καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς από παρέα σε παρέα, γύριζαν σε όλο το μαγαζί, θυμίζοντας το ευχάριστο γεγονός.

Λίγα τραγούδια αργότερα, κατέβηκε από τη σκηνή για μερικά λεπτά, όμως η Μαρίνα φρόντισε να μας κρατήσει “ζεστούς” με την έντονη παρουσία της μέχρι να επιστρέψει.

Επέστρεψε… “Είν’ ο κόσμος στενός, ο έρωτάς μου τρελός, βολικά στα συρτάρια δεν μπαίνει..” (“Μοναξιά μου για πες”). Έρωτας; Ο τίτλος μου ήρθε στο μυαλό… Μα βέβαια, τι εξήγηση έψαχνα, ο έρωτας, ο έρωτας που περιγράφουν οι στίχοι, ο έρωτας που αγκαλιάζει η μουσική, ακόμα και ο έρωτας για την μουσική… παντού υπήρχε έρωτας εκεί μέσα… και συνέχισε με το πιο πρόσφατο τραγούδι του, για έναν πληγωμένο έρωτα, την ήσυχη μπαλάντα “μια φορά κι έναν καιρό”.

christos_dantis_live_2014_03_008

Η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδια που αν κάποιος τα διάβαζε σε μία λίστα, αν οποιοσδήποτε άλλος τα “πάντρευε”, θα έμοιαζαν αταίριαστα. Είδη μουσικής, έντεχνα, λαϊκά, ροκ κομμάτια, έγιναν όλα ένα, έγιναν όλα Δάντης! Τώρα, εκ των υστέρων, έχω μείνει να αναρωτιέμαι, αλήθεια πόσοι έλληνες καλλιτέχνες μπορούν να ισοπεδώσουν τις ταμπέλες, να τραγουδούν τα πάντα, χωρίς να χάνονται μέσα σε αυτά; Τραγούδησε Γονίδη, Bob Marley, Βιτάλη, Locomondo… Μας είχε προϊδεάσει, το 50% των τραγουδιών είχε πει θα ήταν δικά του, τελικά απέδειξε πως και το υπόλοιπο 50% “δικά του” ήταν, δικά του τα έκανε!

“Έχω πέσει και κλαίω..” (“Το παλιό μου παλτό”), δεν πρόλαβε να πει λέξη παραπάνω, ένα μαγαζί τραγουδούσε μαζί του… Όλη τη βραδιά το κοινό συμμετείχε έντονα, νόμιζα περισσότερο δεν γινόταν, αλλά γινόταν!

Πώς περάσαν τα χρόνια
τι είναι αυτά που φορώ,
ποιο σατέν ποιο μετάξι
θα με βγάλει χορό,
το παλιό μου παλτό
το χαρίζω σε σένα,
να προσέχεις μικρή μου
γιατί μοιάζει σ’ εμένα…”.

christos_dantis_live_2014_03_024

Μερικά λεπτά και λίγα τραγούδια αργότερα, η διάθεση απογειώθηκε, ο χώρος θύμισε πάρτι, ο κόσμος χόρευε, τραγουδούσε και σίγουρα διασκέδαζε. Όποιο τραγούδι κι αν έπαιζε, οι κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα, του έδιναν το δικό του ύφος. Φυσικά και η τόσο χαρακτηριστική φωνή του Χρήστου Δάντη, δεν άφηνε κανένα περιθώριο να θυμηθούμε προηγούμενες ερμηνείες. Αυτό ήταν, η φωνή του.. μοιάζει να περιέχει ηλεκτρισμό, πώς αλλιώς θα μπορούσε να λέγεται λοιπόν ο έρωτας απόψε;

Η επόμενη εμφάνιση του Χρήστου Δάντη και η εμπειρία του “Ηλεκτρικού Έρωτα”, θα γίνει το Σάββατο 22 Μαρτίου, δυστυχώς για εμάς, ευτυχώς για όσους είναι εκεί, στο Αγρίνιο…

————————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here