1/3/2013
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Σπύρος Σταυρόπουλος – Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Στο φιλόξενο Egomio Ache στη Γλυφάδα «κατεβήκαμε» την Τετάρτη 27/2 για να παραστούμε στη … «Δευτέρα Παρουσία»! Φυσικά και δεν εννοούμε την «κανονική» που έτσι κι αλλιώς θα μας βρει απροετοίμαστους, αλλά την παράσταση που έχουν στήσει οι Αντώνης Λουδάρος και Μπέτυ Μαγγίρα με τους συνεργάτες τους.

Φτάσαμε στο Egomio Ache λίγα λεπτά πριν τις 10, τακτοποιηθήκαμε στο τραπέζι μας, βγάλαμε τις μηχανές και ετοιμαστήκαμε. Πολύ σύντομα το κοινό άρχισε να φτάνει στο μαγαζί μαζί με αρκετούς επώνυμους που τίμησαν τον Αντώνη και τη Μπέτυ στη πρεμιέρα τους. Χάρης Σιανίδης, Αλέκα Καμηλά, Στέλλα Καλλή, Γιολάντα Διαμαντή, Σόφη Πασχάλη και, φυσικά, Ματθίλδη Μαγγίρα.

 

Η Μπέτυ, και λίγο αργότερα και ο Αντώνης, ως «οικοδεσπότες», υποδέχθηκαν προσωπικά όλους τους φίλους τους, έκαναν δηλώσεις στα κανάλια, πόζαραν για τους φωτογράφους και δημιούργησαν από την αρχή ένα πολύ ζεστό κλίμα, ενόψει της εμφάνισής τους, η οποία άρχισε κατά τις 11.30.

Την αρχή έκαναν ο συνθέτης Στέφανος Κόκκαλης με τον Manolo Vega και τον Βαγγέλη Κοτζάμπαση στη drums, και σύντομα η Μπέτυ Μαγγίρα, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα με εντυπωσιακό σκίσιμο, εμφανίστηκε στη σκηνή, υπό τους ήχους αισθησιακής μουσικής jazz. Μετά από τα πρώτα της κομμάτια, το τράβηγμα της ουράς του φορέματος μας αποκάλυψε τα καλίγραμμα πόδια της Μπέτυς, κι εμφανίστηκε ο Αντώνης Λουδάρος που, μετά από σύντομο διάλογο περί της … «γύμνιας» της, ξεκίνησε το δικό του ρεπερτόριο!

Η βραδιά συνεχίστηκε με τους καλλιτέχνες πότε να κάνουν ντουέτα, πότε να αστειεύονται μεταξύ τους, πότε να «μπλέκονται» με το κοινό και πότε να εναλλάσσονται στη σκηνή, καθώς και οι δύο άλλαξαν αμφίεση 2-3 φορές, με τη Μπέτυ, προς τέρψιν των ανδρών θεατών, να δείχνει προτίμηση σε μαύρο κορμάκι με κοντή φούστα ή διάφανο ensemble!

Στο μέσο του προγράμματος, ο Manolo Vega έκανε επίδειξη ταχυδακτυλουργίας και στο δεύτερο, χρονικά, μέρος, η Μπέτυ απέδειξε τον χαρακτηρισμό της show woman που της έχει, δικαίως, αποδοθεί, με τον Αντώνη Λουδάρο να ακολουθεί σε υψηλό επίπεδο. Στο “show” βοήθησαν αρχικά δύο κυρίες και λίγο αργότερα δύο ζευγάρια από το κοινό, που απάντησαν σε αιχμηρές ερωτήσεις ερωτικού – σεξουαλικού περιεχομένου, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο να μη σταματάει τα πειράγματα, ενώ τα «κέρατα» της Μπέτυς και το «φωτοστέφανο» του Αντώνη μας θύμισαν την τηλεοπτική τους συνεργασία στη σειρά «Εντιμότατοι Κερατάδες».

Κι ενώ το πρόγραμμα βάδιζε προς το τέλος του, η Ματθίλδη Μαγγίρα ανέτρεψε τη ροή ανεβαίνοντας στη σκηνή και δίνοντας το δικό της show, με τραγούδια, μιμήσεις, και σχόλια. Μετά τη Ματθίλδη ήρθε η σειρά της Στέλλας Καλλή να μας ερμηνεύσει τα «Τι σου ’κανα και πίνεις» και «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν», αλλά και «Θέλω κοντά σου να μείνω» σε ντουέτο με τον Αντώνη. Αμέσως μετά οι Αντώνης και Μπέτυ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με το ντουέτο «Η αγάπη θέλει δύο» και «Σ’ όποιον αρέσουμε».

 

Και τι δεν ακούσαμε αυτό το βράδυ; Αγαπημένες μελωδίες από τη δεκαετία του ’50 μέχρι το σήμερα, απ’ όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, αλλά και επιλεγμένα ξένα κομμάτια που μας ταξίδεψαν σε εποχές που το μιούζικαλ ήταν στο φόρτε του, η pop ακουγόταν και χορευόταν παντού, αλλά και εποχές που η λαϊκή μουσική «συμπορευόταν» με τα πιο «φρέσκα» ελληνικά ακούσματα.

Δεν είχαμε ξανακούσει live κανέναν από τους δύο καλλιτέχνες και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας εξέπληξαν ευχάριστα. Καλές και σωστές φωνές, χωρίς τονικά λάθη, «πάτησαν» στα original τραγούδια προσθέτοντας την εξαιρετική κίνηση και γενικότερη σκηνική παρουσία τους. Το χιούμορ του Αντώνη, το μπρίο της Μπέτυ και το αναμφισβήτητο ταλέντο και των δύο, αλλά και το ταλέντο των μουσικών – συνεργατών τους, ήταν αυτά που χρειαζόταν για τη διασκέδασή μας. Η βραδιά κύλησε πολύ ευχάριστα από την αρχή ως το τέλος, με αγαπημένα τραγούδια, αστεία, σκετς και πολύ γέλιο, πράγμα που μας επιτρέπει να «συστήσουμε» το πρόγραμμα.

Δηλώσεις καταφέραμε και πήραμε από τη Μπέτυ Μαγγίρα…

MusicCorner: Κατ’ αρχάς, Μπέτυ, πες μας πώς προέκυψε ο τίτλος της παράστασης;
Μπέτυ Μαγγίρα: Ο τίτλος ήταν μια ιδέα του Αντώνη. Όταν στήναμε το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Νοεμβρίου το σκεφτόμασταν ότι θα γίνει …της Δευτέρας Παρουσίας! Ήταν και η εποχή που ακούγονταν πολλά για το τέλος του κόσμου που αναμενόταν το Δεκέμβριο, οπότε ο τίτλος ταίριαξε με την αίσθηση της εποχής. Εκτός αυτών, έτυχε να παίζουμε κάθε Δευτέρα, οπότε ο τίτλος «ήρθε κι έδεσε». Έβγαινε ακόμα πιο χιουμοριστικό όλο το concept!

MusicCornerΜιλάμε μετά την πρεμιέρα. Πώς είδες τον εαυτό σου, τους συνεργάτες σου;
Μπέτυ Μαγγίρα: Με τον εαυτό μου δεν ικανοποιούμαι ποτέ. Πάντα θέλω περισσότερα, αλλά με την έννοια ότι θέλω να γίνομαι καλύτερη. Με τους συνεργάτες μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένη αλλά για τον εαυτό μου θα ήθελα να δώσω λίγο παραπάνω. Με δικαιολογώ, όμως, γιατί ήταν πρεμιέρα και βρισκόμαστε και σε ένα καινούριο χώρο που δεν έχουμε ξαναπαίξει. Πάντα την πρώτη φορά είσαι λίγο μπλοκαρισμένος. Λίγο η πίεση της πρεμιέρας, λίγο ο χώρος, λίγο οι κάμερες, λίγο οι φωτογράφοι, είναι στοιχεία που επηρεάζουν την απόδοση. Στις επόμενες παραστάσεις σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι. Θα χαλαρώσουμε και θα δώσουμε κάτι παραπάνω.

MusicCorner: Το σκηνικό με το «κάγκελο» πόσο σας ενοχλεί στις κινήσεις;
Μπέτυ Μαγγίρα: Αρχικά είχαμε σκεφτεί να το βγάλουμε, αλλά αποφασίσαμε να το αφήσουμε ως έχει και να το χρησιμοποιήσουμε σκηνικά και αν δούμε ότι μας ενοχλεί να το αφαιρέσουμε. Πάντως δεν διαπιστώσαμε ότι μας δημιουργεί πρόβλημα. Μάλλον θετικά λειτούργησε. Η παράσταση είναι «δουλεμένη» από τη Θεσσαλονίκη αλλά σε ένα νέο χώρο χρειάζεται εξοικείωση. Δεν είχαμε την ευχέρεια να κάνουμε πρόβες στο χώρο επειδή δεν είμαστε σε μια μουσική σκηνή που είναι διαθέσιμη για μεγάλα διαστήματα, αλλά σε ένα μαγαζί που δουλεύει από το πρωΐ μέχρι το βράδυ. Αυτά τα μαγαζιά έχουν αυτό το πρόβλημα, ότι δεν μπορείς να κάνεις πολλές πρόβες στο χώρο.

MusicCorner: Εμείς, πάντως, δε διαπιστώσαμε κάποιο πρόβλημα…
Μπέτυ Μαγγίρα: Όλα ήταν μια χαρά και σίγουρα η παράσταση θα βελτιώνεται όσο θα προχωράει και θα εξοικειωνόμαστε ακόμα περισσότερο με το χώρο.

MusicCorner: Στη Θεσσαλονίκη γνωρίσατε μεγάλη επιτυχία και απ’ όσο είδα και χθες το βράδυ ο κόσμος έφυγε ικανοποιημένος. Σκέφτεστε να προσθέσετε κι άλλες μέρες στην πορεία;
Μπέτυ Μαγγίρα: Δεν ξέρω κάτι ακόμα. Θα δούμε αν θα γεμίσει πάλι το μαγαζί την επόμενη Τετάρτη κι εφόσον πάμε καλά θα το σκεφτούμε.

MusicCorner: Παίξατε στη Θεσσαλονίκη, είστε τώρα στην Αθήνα. Θα παίξετε και στην επαρχία;
Μπέτυ Μαγγίρα: Η αλήθεια είναι ότι έχουμε προτάσεις από αρκετές επαρχιακές πόλεις, αλλά είναι λίγο δύσκολο να συντονιστούμε όλοι για να το κάνουμε. Ο Αντώνης πρωταγωνιστεί στην παράσταση που ξεκινάει σε λίγες μέρες στο Badminton και είναι όλη μέρα στις πρόβες, ο Manolo παίζει με το Ρουβά, ο Στέφανος έχει κι αυτός τις υποχρεώσεις του, είναι λίγο δύσκολο να βρούμε όλοι τον απαραίτητο χρόνο για να «βγούμε» στην επαρχία. Αν το καλοκαίρι «μειωθούν» οι υποχρεώσεις μας και μπορέσουμε να βρούμε χρόνο, μακάρι να το καταφέρουμε.

MusicCorner: Έχετε σκεφτεί να «προσθέσετε» και τη Ματθίλδη στο πρόγραμμα;
Μπέτυ Μαγγίρα: Έχει δικό της πρόγραμμα η Ματθίλδη που σκίζει! Σ’ αυτό το πρόγραμμα δε νομίζω ότι μπορεί να προστεθεί εκ των πραγμάτων, λόγω δικών της υποχρεώσεων. Αλλά αργότερα μπορεί να ξανακάνουμε κάτι με τη Ματθίλδη. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο δεν το αποκλείουμε ποτέ. Πάντως ήταν πολύ πετυχημένο το δίδυμο!

MusicCorner: Γι’ αυτό ακριβώς ρωτάω, επειδή ήταν εξαιρετική η συνύπαρξή σας επί σκηνής.
Μπέτυ Μαγγίρα: Η Ματθίλδη είναι το κάτι άλλο! Σίγουρα υπάρχει μεγάλη εξοικείωση με τη Ματθίλδη σε ένα είδος που υπηρετούμε και οι δύο πολλά χρόνια. Είναι πολύ καλή στη δουλειά της, στις μεταμορφώσεις, στο τραγούδι. Πιστεύω ότι έχει ανέβει ένα επίπεδο. Την παραδέχομαι και τη θαυμάζω πάρα πολύ σαν ηθοποιό αλλά και σ’ αυτό το είδος θεωρώ ότι είναι συγκλονιστική. Γενικά με ό,τι καταπιαστεί, το κάνει τέλειο. Δουλεύει σε πολύ υψηλό επίπεδο…

MusicCorner: Και την ακολουθείς κατά πόδας κι εσύ!
Μπέτυ Μαγγίρα: Προσπαθώ, προσπαθώ (γέλια).

MusicCorner: Σ’ ευχαριστούμε πολύ Μπέτυ, καλή συνέχεια στη «Δευτέρα Παρουσία».
Μπέτυ Μαγγίρα: Σ’ ευχαριστώ κι εγώ!

Η παράσταση «Δευτέρα Παρουσία» θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη στο Egomio Ache στη Γλυφάδα, ενώ αν κρίνουμε από την επιτυχία της πρεμιέρας και το καλοδουλεμένο πρόγραμμα, ίσως προστεθεί ακόμα μια μέρα…!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη παράσταση


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here