19/12/2011
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr

Στο Public του Athens Metro Mall παρουσίασε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη το νέο της διπλό cd από τη live ηχογράφηση της συναυλίας που έδωσε πριν λίγους μήνες στο Θέατρο Βράχων. Τίτλος του διπλού cd «Είπα στους φίλους μου…», καθώς στη συναυλία της Ελεωνόρας προσκεκλημένοι ήταν οι Πάνος Μουζουράκης, Κωστής Μαραβέγιας, Νατάσσα Μποφίλιου και οι Imam Baildi.

Από νωρίς η Ελεωνόρα είχε ξεκινήσει να υπογράφει αυτόγραφα στο χώρο του καταστήματος, μιλώντας με κάθε θαυμαστή της και αγκαλιάζοντας όλα τα μικρά παιδιά που την πλησίασαν, όπως επίσης και κάποια άτομα με κινητικά προβλήματα που έσπευσαν να τη συναντήσουν. Μετά από μιάμιση ώρα υπογραφών, αγκαλιών και φωτογραφιών, η Ελεωνόρα διέκοψε προκειμένου να ξεκινήσει το κυρίως μέρος του event, δηλαδή τη live ερμηνεία κάποιων τραγουδιών της.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς και περίμενε υπομονετικά στη σειρά για τα αυτόγραφα και στη συνέχεια για τη live παρουσίαση του δίσκου.

Στη σκηνή ανέβηκε πρώτα η κ. Μαργαρίτα Μάτσα, διευθύνουσα σύμβουλος της EMI, η οποία αφού μας καλησπέρισε συνέχισε : “Ελπίζω να περάσετε πολύ καλά σήμερα με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Για μας η έκδοση αυτού του άλμπουμ σημαίνει πάρα πολλά. Η συναυλία στο θέατρο Βύρωνα, στους βράχους, ήταν σημαδιακή για πολλούς λόγους. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και ήθελε πάρα πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα, γιατί ρισκάραμε αρκετά πράγματα τη στιγμή εκείνη. Ήταν ένα θέατρο που όλο το καλοκαίρι δεν είχε λειτουργήσει καθόλου κι αποφασίσαμε εμείς να πάρουμε όλη τη νέα γενιά τραγουδιστών, με αρχηγό την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η οποία κάλεσε τους φίλους της για να το γεμίσουμε. Και οι προσδοκίες μας ξεπεράστηκαν. Ήθελα να ευχαριστήσω την Κατερίνα Παπαδοπούλου, η οποία νόμιζα ότι …θα μετακινήσει τους βράχους κάποια στιγμή! Θα’ θελα να ευχαριστήσω επίσης τη Link4You που ήταν συμπαραγωγός της συναυλίας αυτής“.

Ήταν σημαντικό για μας, καθώς ήταν μια από τις παραγωγές που αποφασίσαμε για την προηγούμενη σεζόν ως EMI και ήταν πολύ συγκινητικό να βλέπεις 7.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, αλλά και γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους, να γεμίζουν το θέατρο για να δουν τη χρυσή νεολαία του ελληνικού τραγουδιού“.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Ελεωνόρα: “Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ πραγματικά. Κατ’ αρχάς όλους εσάς που μ’ έχετε στηρίξει πραγματικά σ’ ό,τι κι αν έχω κάνει. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ Μαργαρίτα μου, είναι πολύ σημαντικό για μένα η εταιρεία μου να με στηρίζει και σε τόσο σύντομο διάστημα να έχει ολοκληρώσει ένα live cd. Ευχαριστώ τον Γιώργο τον Ζαχαρίου που τα τελευταία τρία χρόνια είναι στενός μου συνεργάτης και ενορχηστρώνει τις δουλειές μου. Μου έχει δώσει έμπνευση, με έχει καθοδηγήσει πάρα πολλές φορές. Ευχαριστώ την Κατερίνα την Παπαδοπούλου, που αν έπρεπε να πω περισσότερα θα έπρεπε να μείνουμε μέρες ολόκληρες εδώ. Η Κατερίνα είναι ο άνθρωπος που με έχει στηρίξει πάρα πολύ και πολύ νωρίτερα από όλους, ακόμα κι από μένα την ίδια. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη Link4You που κάναμε το καλοκαίρι την περιοδεία που κατέληξε στον Βύρωνα. Ευχαριστώ και όλους τους φίλους μου που με στηρίζουν και στη ζωή μου και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Με στήριξαν και στη συναυλία και τώρα βρίσκονται κι αυτοί ηχογραφημένοι σ’ αυτό το cd. Ευχαριστώ πολύ την μπάντα μου που έχει δώσει πνοή και ψυχή σ’ αυτή τη δουλειά και για τη στήριξή τους. Ευχαριστώ τον παραγωγό μου, τον Νεκτάριο Κόκκινο που με ακούει, με αντέχει, φέρνει ισορροπίες. Ευχαριστώ πολύ την Αλεξία Στουρνάρα που μ’ έχει υπό την προστασία της. Ευχαριστώ πολύ τη Σάννυ Μπαλτζή που έβαλε στίχους στο υπέροχο τραγούδι “Bastardo” που εμείς μετονομάσαμε σε «Τα λέμε» κι ευχαριστώ πολύ τον Κώστα Λειβαδά που μου έδωσε στίχους και μουσική για το καινούριο τραγούδι που υπάρχει και στο cd με τίτλο «Εσύ μου θύμισες πώς είναι». Ευχαριστώ και όλους τους δημιουργούς που έχουν συνεργαστεί μαζί μου και με έχουν στηρίξει. Να είστε καλά“.

Η Κα Μάτσα επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που διπλό cd κυκλοφορεί στην τιμή των 9,90 € και στη συνέχεια αποχώρησε και στη σκηνή ανέβηκε ο κιθαρίστας Ευριπίδης Ζεμενίδης, εκ των στενών συνεργατών της Ελεωνόρας.

Η Ελεωνόρα ξεκίνησε με το «Φεύγω για μένα μια φορά» και συνέχισε ερμηνεύοντας με την υπέροχη φωνή της κι άλλες επιτυχίες της όπως τα «Η αγάπη αργεί», «Δεν μας συγχωρώ», «Θα χαθώ», το «Είπα στους φίλους μου» σε remix με το “With or Without You” των U2, και φυσικά τα καινούρια της τραγούδια «Τα λέμε» και «Εσύ μου θύμισες πώς είναι».

Μετά την ολοκλήρωση του live, που κανένας δεν ήθελε να τελειώσει, η Ελεωνόρα συνέχισε να μιλάει με τους θαυμαστές της, να υπογράφει cd, να αγκαλιάζει μικρά παιδιά και να φωτογραφίζεται με όσους ζήτησαν μια πόζα μαζί της…

Περιμέναμε υπομονετικά να αποχωρήσει ο κόσμος και στη συνέχεια, γύρω στις 22.30, καθίσαμε δίπλα της για να της θέσουμε τα ερωτήματά μας, αφού όμως πρώτα την …ξεματιάσαμε γιατί ήταν χάλια!

Music Corner: Δε θα σε συγχαρώ πρώτα για το δίσκο, αλλά για την υπομονή σου. Από τι ώρα έχεις ξεκινήσει τα αυτόγραφα;
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Από τις 19.45.

Music Corner: Από τις 19.45 αυτόγραφα, ανέβηκες στη σκηνή κατά τις 21.00, ολοκλήρωσες το live στις 21.45 και μετά συνέχισες μέχρι τις 22.30 να μιλάς με όλους και να φωτογραφίζεσαι με όλο τον κόσμο σαν άλλος …Άγιος Βασίλης (γέλια).
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Ναι. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό. Είναι ευτυχία για μένα να είμαι με τον κόσμο και μεγαλύτερη ακόμα να νιώθω αυτή την αποδοχή. Μπορώ να κάτσω ώρες ολόκληρες χωρίς να κουραστώ.

Music Corner: Είδα ότι μίλησες με πολλά μικρά παιδιά…
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Με συγκινούν πάρα πολύ τα παιδιά να γνωρίζουν τα τραγούδια μου. Γενικά το υλικό μου δεν είναι και το πιο ευχάριστο στιχουργικά και συγκινούμαι πάρα πολύ να βλέπω παιδιά να ξέρουν τους στίχους των τραγουδιών μου. Μου έδωσαν μεγάλη χαρά, γι’ αυτό τους αγκάλιασα.

Η Ελεωνόρα μιλάει στον Μάριο Γκούβα του MusicCorner...

Music Corner: Τα καινούρια σου τραγούδια είναι στο γνωστό σου ύφος και σήμερα μόνο με την κιθάρα έχουν έναν άλλο τόνο που αρέσει.
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Κι εμένα μου άρεσε το unplugged και πέρασα καλά.

Music Corner: Ο κόσμος ικανοποιήθηκε. Εσύ είσαι ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κοινού;
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Πάρα πολύ! Δεν το περίμενα ότι θα ’ρθει τόσος κόσμος. Τη θερμότητα του κόσμου την έχω δεχθεί πολλές φορές, οπότε δε μπορώ να σου πω ότι με εκπλήσσει. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ τρυφεροί μαζί μου και το απολαμβάνω.

Music Corner: Κι εσύ είσαι τρυφερή με το κοινό. Το Gazoo πώς πάει;
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Πάει πάρα πολύ καλά. Θα είμαι εκεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Music Corner: Μετά;
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Μετά θα ξεκινήσω μια χειμερινή περιοδεία σε κάποιους χώρους στην περιφέρεια με τη μπάντα μου, χωρίς τη Σοφία Κουρτίδου και τον Θανάση Αλευρά. Στη συνέχεια η επιστροφή μου στην Αθήνα θα ήθελα να έχει κάτι διαφορετικό. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα προκύψει γιατί φέτος επικρατεί μια γενική αναστάτωση στο χώρο. Θα ήθελα, όμως, να κάνω κάτι διαφορετικό. Δεν ξέρω αν θα είναι unplugged. Δεν ξέρω καν αν θέλω να πω δικά μου τραγούδια ή αν θα επιλέξω ένα άλλο ρεπερτόριο άσχετο μ’ αυτά που κάνω.

Music Corner: Ετοιμάζεις κάτι καινούριο, δισκογραφικά;
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Μόλις τώρα ολοκληρώσαμε το live και σιγά σιγά θα μπω στη διαδικασία να ξεκινήσω να γράφω για τον επόμενο δίσκο. Ας είμαστε καλά πρώτα και θα δούμε…

Αφού φωτογραφήθηκε και μαζί μας η Ελεωνόρα (σαν καλός …Άγιος Βασίλης), την ευχαριστήσαμε για το live, την καληνυχτίσαμε και της ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο δίσκο που, πιστέψτε μας, αξίζει πολύ περισσότερα από τα 9,90€!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here