5/11/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η Ηρώ Σαΐα στην πιο δυναμική της στιγμή παρουσιάζει τη δεύτερη προσωπική της δουλειά με τίτλο «Λευκό Χαρτί» που κυκλοφορεί από την PHONOGRAPH Music production. Ο Άρης Βλάχος και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης μοιράζονται τις συνθέσεις στα οχτώ τραγούδια του δίσκου και μελοποιούν στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Γιάννη Γούνα, του Γιάννη Καστανάκη, και της ίδιας της Ηρώς που γράφει για πρώτη φορά.

Έρωτας, αγάπη, ζωή… Ήχος καθαρός και στίχος άμεσος δίνουν το στίγμα του δίσκου μέσα από δυνατά ζεϊμπέκικα, κινηματογραφικές μελωδίες άλλοτε ηλεκτρικές και άλλοτε bossa nova και νέο – παραδοσιακά ακούσματα, ταιριασμένα με την αέρινη, θεατρική και ταυτόχρονα στιβαρή  ερμηνεία της Ηρώς Σαΐα.

cd_saia_2013

Κάθε τραγούδι που γεννιόταν έφερνε τους συντελεστές και πιο κοντά. Και τελικά αυτό ήταν και το ζητούμενο… να μοιραστούν με τους ακροατές την ανάγκη τους για αισιοδοξία, την επιθυμία τους για ένα φωτεινό αύριο με οδηγό τα νέα τους τραγούδια.

Ο Γιάννης Γούνας έφερε την «Βόλτα» του και μαζί ένα χαμόγελο. Ο Γιάννης Καστανάκης τον γλυκό ερωτισμό στο «Δεν είναι πόλεμος η αγάπη». Ο σπουδαίος Μάνος Ελευθερίου σφράγισε με τον διαχρονικό του λόγο το δυνατό ζεϊμπέκικο «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις» και το κινηματογραφικό «Ασπρόμαυρη ταινία» και τέλος, η ίδια η Ηρώ έγραψε στίχους στο «Λευκό Χαρτί», και το «Κλειδί», και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης  στο «Φωτισμένο Τρένο» και το «Άλλον κόσμο μάθαμε» καταθέτοντας την δική τους αλήθεια.

H Ηρώ Σαΐα μάς συστήθηκε μέσα από την Σπείρα-Σπείρα. Το 2010 παρουσίασε την παράσταση «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» στην Αθηναΐδα με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη που αποτέλεσε και την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Σταθμός στην πορεία της η συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο το 2011 στο «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» στο Gazarte και στο Ηρώδειο, καθώς και στο «Αμάν Αμήν» στο Ακροπόλ το 2012. Τον Σεπτέμβρη του 2013 τραγούδησε στο μεγάλο αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη στο Ηρώδειο «ΜΕΛΙΝΑ: όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα…».

Έχει συνεργαστεί επίσης με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, την Αφροδίτη Μάνου τον Ορφέα Περίδη, τους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, τον Γιάννη Σπανό, τον Νίκο Μαμαγκάκη κ.ά.

Track list «Λευκό Χαρτί»
1. Λευκό Χαρτί ( Νεοκλής Νεοφυτίδης – Ηρώ Σαΐα )
2. Μια βόλτα ( Άρης Βλάχος – Γιάννης Γούνας )
3. Δεν είναι πόλεμος η αγάπη( Άρης Βλάχος – Γιάννης Καστανάκης )
4. Ποιά κρεβάτια ζεσταίνεις ( Άρης Βλάχος – Μάνος Ελευθερίου )
5. Ασπρόμαυρη Ταινία ( Νεοκλής Νεοφυτίδης – Μάνος Ελευθερίου)
6. Το κλειδί ( Άρης Βλάχος – Ηρώ Σαΐα )
7. Φωτισμένο Τρένο ( Νεοκλής Νεοφυτίδης )
8.  Άλλον κόσμο μάθαμε ( Νεοκλής Νεοφυτίδης )

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, η Ηρώ Σαΐα, στην σκηνή του ΙΑΝΟΥ γράφει σε «Λευκό χαρτί» τα τραγούδια του καινούργιου της δίσκου με την ευχή να αγαπηθούν από όλους. Στην επίσημη παρουσίαση θα παρευρεθούν όλοι οι συντελεστές και θα ακουστούν τα τραγούδια live.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here