19/3/2014
www.musiccorner.gr

Από το roster του κορυφαίου label Leaf και τη Νέα Υόρκη, όπου εδρεύει, η Julia Kent έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο Six d.o.g.s, την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 21:00 που θ’ ανοίξουν οι Έλληνες Joalz.

Δραστήρια, χαρισματική και σαγηνευτική, η Julia Kent δικαίως θεωρείται από τις κορυφαίες στο είδος της παρουσίες, έχοντας στις πλάτες τις μια καριέρα που μετράει πλέον αισίως 20 χρόνια: από τους Rasputina, το cello rock υβριδικό γκρουπ που σχημάτισε στα 90s μέχρι την καθοριστική της συνεργασία με τον Antony Hegarty στους Αntony & the Johnsons, των οποίων είναι βασικό μέλος και με τους οποίους κέρδισε το περίφημο Mercury Prize το 2005.

julia_kent_2014_03

Η πρώτη solo δουλειά της “Delay” του 2007 απέσπασε πολύ καλές κριτικές, χάρη στον μοναδικό ήχο του cello της και τον τρόπο με τον οποίο φίλτραρε την αγάπη της για καλλιτέχνες όπως ο τεράστιος Brian Eno και ο σπουδαίος τσελίστας Arthur Russell. Το EP Last Day in July του 2010 ακολούθησε η δεύτερη full length κυκλοφορία της, το εκπληκτικό Green & Grey το 2011. Την ίδια χρονιά, ο φημισμένος Ιταλός σκηνοθέτης Paolo Sorrentino συμπεριέλαβε το κομμάτι της “Gardermoen” στο soundtrack της ταινίας του “Τhis must be the place”, ενώ ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε τη μουσική επένδυση του “The Boxing Girls of Kabul” (2012), ενός ξεχωριστού ντοκιμαντέρ για τη ζωή στη γυναικεία ακαδημία box του Αφγανιστάν. Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε το “Character” από το φημισμένο βρετανικό label Leaf, με την αύρα μινιμαλιστών όπως ο Michael Nyman & o Steve Reich να είναι διακριτικά παρούσα και το αποτέλεσμα καθηλωτικό.

Μαζί της στη σκηνή του six d.o.g.s θα βρεθούν οι Joalz. Mε ένα απολαυστικό album (“Μοnkshood”) και μια σειρά από εξαιρετικά E.P’s στο ενεργητικό τους, με εξαιρετικές κριτικές στον βρετανικό και γερμανικό τύπο, συνεργασίες με τον Adam Pearson (Sisters of Mercy), την performer Sunday Luv, την Όλγα Κουκλάκη και φυσικά τη Julia Kent, οι Joalz αποτελούν εδώ και χρόνια μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες εγχώριες περιπτώσεις, εξελίσσοντας συνεχώς τον ήχο τους, από τις πιο πειραματικές πρώτες στιγμές τους μέχρι και σήμερα, που οι επιρροές τους από το πρώιμο kraut των Can & των Faust έχουν βγει μπροστά. Oι Joalz με τριμελή σύνθεση (Zoggy, Ιάκωβος Παυλόπουλος & Leon Segka), μαζί με την Julia Kent θα ερμηνεύσουν τα “Early” και “Oh Darling Margaret” ενώ η Τoni Kater έρχεται από το Βερολίνο για να ερμηνεύσει μαζί τους τα τραγούδια που θα εμπεριέχονται στο επερχόμενο άλμπουμ τους. Το νέο e.p των Joalz “Hello darkness my friend” κυκλοφορεί από την Many Scribes και διανέμεται από την News & Rough Trade distribution.

Six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210510

Είσοδος: 10 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here