29/3/2012
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η νεαρή τραγουδοποιός, έπειτα από τις επιτυχημένες συνεργασίες της όλα αυτά τα χρόνια με πολύ σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, η Ελένη Βιτάλη, ο Νίκος Παπάζογλου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μανόλης Λυδάκης, ο Νίκος Μαμαγκάκης κ.α., ξεκινά ένα μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα. Με αποσκευές τα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, το ‘’Καλημέρα(2006) και τις ‘’Ιστορίες(2010)’’,καθώς και τις συμμετοχές της σε δίσκους του Παύλου Παυλίδη, του Νίκου Ζουρνή, του Βαγγέλη Κοντόπουλου (παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο),η Μαρία Λούκα φτιάχνει μια ατμόσφαιρα που αποπνέει την θέρμη του παλιού καφέ αμάν, τη δύναμη ενός πορτογαλικού fado,τη φρεσκάδα μιας νέας πρότασης συνδυασμένη με τη νοσταλγία τραγουδιών από άλλες εποχές, πιο αθώες. Μέσα σε όλο το θόρυβο, μια ήρεμη δύναμη βγάζει στην επιφάνεια την αλήθεια της μουσικής και ξορκίζει κάθε πρόβλημα όπως έκανε πάντα η φυλή μας μέσα από τη μουσική και το γλέντι.

Ένα πρόγραμμα βασισμένο στο προσωπικό ρεπερτόριο της Μαρίας Λούκα μπλεγμένο με τραγούδια αγαπημένα, σε έναν τόπο όπου τα παραδοσιακά συναντούν τις Τρύπες και η Buika συναντά τον Τσιτσάνη. Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα σε όλα αυτά; Το αίσθημα. Εκεί ακριβώς είναι που συναντιέται και η Μαρία με τον συνθέτη και κλασσικό κιθαρίστα Χρυσόστομο Καραντωνίου. Ο επί χρόνια συνεργάτης του Νίκου Μαμαγκάκη και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, κλασσικός κιθαρίστας και συνθέτης, αναδεικνύει τη λαμπερή πλευρά πολυτραγουδισμένων κομματιών που βρίσκονται βαθειά μέσα μας. Τραγούδια γνωστά και ριζωμένα παρουσιάζονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο όπως επίσης και αυτά που έφτιαξε ο ίδιος στον δίσκο του ”Ποτάμι ο καιρός”. Σημαντική επίσης η συμβολή του σπουδαίου νεαρού λυράρη, Λευτέρη Ανδριώτη, ο οποίος δίνει το στίγμα του, μέσα από τις προσωπικές του καταβολές από την Κρήτη έως τα τζαζ ηχοχρώματα που κουβαλά στο ιδιαίτερο παίξιμο του.

Κάνοντας μια ακόμη στάση στον Πειραιά, την Κυριακή 1 Απριλίου, στο Small Café, μας παρουσιάζει μια δική της εκδοχή μουσικής ψυχαγωγίας, βασισμένη στην πρώτη ύλη των τραγουδιών. Το αίσθημα. Άς την ακούσουμε…!

** Διαβάστε συνέντευξη της Μαρίας Λούκα στο MusicCorner.gr και ρεπορτάζ από πρόσφατη live εμφάνισή της στο Small Cafe… http://www.musiccorner.gr/?p=44333

Small Café Στον Πειραιά
Αριστοτέλους 10- Πεζόδρομος
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 210 4297236

Ώρα έναρξης: 14.30

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here