25/2/2011
www.musiccorner.gr

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία ενός ντεμπούτο album που συνεπήρε κοινό και κριτικούς, η Μαριέττα Φαφούτη έρχεται για την πρώτη της ζωντανή εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη! H Μαριέττα και η μπάντα της θα βρίσκονται στο Block 33 την Παρασκευή 18 Μαρτίου για μία και μοναδική εμφάνιση – παρουσίαση του πολυσυζητημένου “Try A Little Romance“. Μαζί με την Μαριέττα επί σκηνής οι: Ευαγγελία Ξυνοπούλου: φωνητικά-κρουστά, Εύη Κουρτίδου: ακουστική κιθάρα-φωνητικά, Κωστής Καριτζής: βιολί-τρομπόνι, Θοδωρής Ζευκιλής: μπάσο-φωνητικά, Κώστας Χαλιώτης: τύμπανα και ο Λευτέρης Ξάνθης στον ήχο.

“Try A Little Romance” από μια νέα δημιουργό και τη μπάντα της, με μια προσωπική φιλοσοφία και αγάπη για αυτό το μαγικό της μουσικής που μέρα με την μέρα γίνεται δυσεύρετο. Για το τραγούδι που πρέπει να είναι το soundtrack της ζωής μας και για το «happy end», που έχουμε ξεγράψει από τη βαρετή καθημερινότητά μας. Η μουσική της ενώ αρχικά μοιάζει να πηγάζει από ένα ανέμελο φλερτ με τα μιούζικαλ των 60’s και 70’s, στη συνέχεια βουτάει σε έναν σύγχρονο ποπ ρομαντισμό και καταλήγει σ’ ένα μοναδικό μίγμα κινηματογραφικής ευδαιμονίας και ποπ νωχελικότητας. Αιθέρια φωνητικά, τρυφεροί στίχοι, πολύχρωμες εικόνες από φυσικά τοπία και  δραματικές ιστορίες αγάπης που όμως καταλήγουν σε μαγικά ξέφωτα, όλα ζωντανεύουν μέσα από ανάλαφρες μελωδίες, άλλοτε χαρούμενες και άλλοτε μελαγχολικές, και σε συνδυασμό με μια ερμηνεία γεμάτη φρεσκάδα, νεύρο και θεατρικότητα συνθέτουν τα τραγούδια της Μαριέττας που προκαλούν χαμόγελα ευφορίας αλλά και συγκίνηση.

Παρέα με την νέα δημιουργό, οι  επίσης πρωτοεμφανιζόμενοι, Tango With Lions που με την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Verba Time” αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη της εγχώριας indie σκηνής για το 2010! Οι Tango with Lions είναι μια μεταβαλλόμενη μουσική  κολεκτίβα που σχηματίστηκε το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου),μια νέα μουσικό η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια  έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Με τη μουσική επένδυση των ημερολογίων της και επηρεασμένη από την επικαιρότητα, από βιβλία, από τις αγαπημένες της ταινίες και μουσικές, ηχογράφησε  τον  πρώτο της δίσκο με το όνομα Tango With Lions, με την πολύτιμη βοήθεια μουσικών που προσέθεσαν το προσωπικό τους στυλ. Το “Verba Time”  περιέχει κομμάτια σε ακουστικό κυρίως ύφος, με διάθεση αμερικανικής φολκ και με την ιδιαίτερη φωνή της Κat να μας καθοδηγεί μέσα στην ατμόσφαιρα των τραγουδιών.

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 12 €

Block 33
26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία Θεσσαλονίκης
Για περαιτέρω πληροφορίες: 2310/533533

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here