30/1/2012
Γράφει ο Ραφαήλ Αρετάκης
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Ένα μικρό καφέ ήταν αδύνατο να χωρέσει 40 χρόνια ιστορίας γραμμένα στο πεντάγραμμο. Η λάμψη και η φινέτσα της Μπέσσυ Αργυράκη παραμένουν αναλλοίωτες στο πρόσωπο της, ύστερα από πολυετή και επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του τραγουδιού.

Η Μπέσσυ Αργυράκη με τη κόρη της Εβελίνα...

Η ανατρεπτική και αγαπημένη του κοινού Μπέσσυ, ξεδίπλωσε το ταλέντο της για άλλη μια φορά στο μικρό (λόγω χώρου) αλλά ένθερμο κοινό του Small Café στον Πειραιά. Η βραδυά ξεκίνησε (λίγο μετά τις 22:30) αλά γαλλικά με τον Δημήτρη Κίκλη να ερμηνεύει ένα γαλλικό τραγούδι με άπταιστη προφορά! Ίσως ο καλύτερος οιωνός για το τι θα επακολουθήσει.

Ύστερα από 2 κομμάτια ο Δημήτρης παραδίδει τη σκυτάλη στην κόρη της Μπέσσυ, Εβελίνα, η οποία μας επιβεβαιώνει την ρήση “το μήλο κάτω απ’τη μηλιά”! Σαγηνευτική φωνή, θερμή φωνή που μαγνητίζει ακόμα και τους …άμουσους! Φωνή ικανή να της ανοίξει διάπλατα τις πύλες για μια δυνατή καριέρα. Άξια συνεχιστής της πορείας της μητέρας της, η Εβελίνα μας τραγούδησε τόσο με ξένο όσο και με ελληνικό στίχο και πραγματικά μας μάγεψε ολοκληρωτικά. Σκοπός της ήταν να μας κρατήσει συντροφιά και να μας προετοιμάσει για τον άνοδο της μητέρας της στη σκηνή. Η παρέα μεγάλωνε συνεχώς και μαζί της το κέφι όλων μας. Είχαμε μείνει όλοι υποταγμένοι σε εκείνη, όταν ξαφνικά ακούστηκε στο πιάνο η γνώριμη μελωδία του “Back To Black” της Amy Winehouse με τη φωνή της Εβελίνας να προσφέρει δικαίωση στην ψυχή της αδικοχαμένης αλλά και γαλήνη σε παράδεισο και γη! Είναι ένα μοναδικό ταλέντο που δεν πρέπει να χαθεί!

Η ώρα που όλοι περιμέναμε όμως δεν άργησε να φτάσει. Η Μπέσσυ Αργυράκη σηκώνεται και παίρνει το μικρόφωνο! Το χειροκρότημα έντονο και όλο για εκείνη γιατί το αξίζει. Δυο κουβέντες είναι αρκετές για να καταλάβει κανείς πως η Μπέσσυ είναι η “ψυχή της παρέας”. Το γλυκό κορίτσι με το πλατύ “κολλητικό” χαμόγελο! Αυτό μας απέδειξε άλλη μια φορά εκείνο το βράδυ ερμηνεύοντας τραγούδια από όλο το δισκογραφικό της φάσμα και όχι μόνο!

Μέσα στους αρκετούς διάσημους παρευρισκομένους, δεν έλλειπε ο αγαπητός μας Φίλιππος Νικολάου, ο οποίος έχει γράψει ουκ ολίγα τραγούδια για την Μπέσσυ, η οποία με τη σειρά της δεν παρέλειψε να τον εξυμνήσει! Ήταν τιμή μου να ακούσω τον ίδιο το δημιουργό του κομματιού “Στο άδειο μου πακέτο” να το ερμηνεύει και να αποθεώνεται! Ο Φίλιππος πήρε το μικρόφωνο και έκανε κάθε ψυχή που βρισκόταν στο χώρο να δακρύζει με τη μελωδική φωνή του! Ένα τραγούδι σε αγγίζει και το καταλαβαίνεις απόλυτα μονάχα όταν το ερμηνεύει ο ίδιος ο δημιουργός του. Χείμαρρος συναισθημάτων ξεχύθηκε από το στόμα του και πλημμύρησε το χώρο, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται ο στίχος “Μια καρδιά τα χέρια μου σου φέρανε”.

Ακούγοντας μάνα και κόρη να ερμηνεύουν μαζί απλά κυριεύεσαι από το μεγαλείο και την εμπειρία της προηγούμενης γενιάς σε συνδυασμό με την φρεσκάδα και το ταλέντο της νέας. Κομμάτια από όλο το δισκογραφικό φάσμα της Μπέσσυ, και όχι μόνο, τραγούδια που ακούσαμε και αγαπήσαμε, άλλα διαχρονικές επιτυχίες άλλα όχι, συντέλεσαν όλα σε μια εξαιρετική και ξέγνοιαστη βραδιά. Για τις λίγες ώρες που περάσαμε όλοι μαζί σαν μια παρέα, ξεχάσαμε κρίση, χρέη, μνημόνια και 300 άλλες πεσιμιστικές σκέψεις και αφεθήκαμε στις μελλωδικές φωνές των εξαίρετων καλλιτεχνών που βρέθηκαν στη σκηνή του Small Cafe!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here