30/1/2013
www.musiccorner.gr

Φορτώνοντας στις αποσκευές της το τελευταίο της album «Ο νοτιάς των λίγων» και το πολίτικο λαούτο της, η Πένυ Παπακωνσταντίνου ξεκινά μια σειρά εμφανίσεων με αφετηρία τη νέα φιλόξενη μουσική σκηνή της δυτικής Αθήνας «Stage 25», την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.

Θα παρουσιάσει τραγούδια που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές («O πόνος όταν τραγουδά», «Μπουρνοβαλιός Μανές» κ.ά.) από το δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε, αλλά και από το πρώτο της album «Φεγγάρι στην ταράτσα», πλαισιώνοντάς τα με αγαπημένα παραδοσιακά, λαϊκά και ρεμπέτικα κομμάτια, δοσμένα από μια εντελώς διαφορετική οπτική, πάντα όμως με τον ανάλογο σεβασμό.

Αντιθέσεις και διαφορετικά ηχοχρώματα παντρεύονται με μοναδικό τρόπο, καθώς η ερμηνεύτρια μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την παραδοσιακή μουσική, νιώθει πλέον ελεύθερη να πειραματιστεί και να προσφέρει μια άκρως ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση. Φρέσκες εκτελέσεις – αναπάντεχες διασκευές δημιουργούν μια παράσταση – έκπληξη για πολλούς.

Μαζί της, «προκαλούν» οι δεξιοτέχνες μουσικοί:

Γιάννης Μουτσάκης – κρουστά
Λευτέρης Πουλιού – πλήκτρα/σαξόφωνο
Cihan Turkoglu – τσέλο/σάζι

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013
Έναρξη: 10:00 μ.μ.

Είσοδος: 3 ευρώ
Μπύρα απλή-κρασί: 5 ευρώ
Ποτό: 7 ευρώ
Special: 9 ευρώ

Stage 25
Αισχύλου 25 Περιστέρι
Τηλέφωνο: 210.5714785

Σύντομο βιογραφικό
Η Πένυ Παπακωνσταντίνου μεγάλωσε στην Αθήνα και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής σε διάφορους δίσκους όπου και γνώρισε τους δασκάλους της ,  Ειρήνη Δερέμπεη (παραδοσιακό τραγούδι) και Κάρολο Κουκλάκη (πολίτικο λαούτο).

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής  όπως Marta Sebestyen, Νίκος Ξυδάκης , Λιζέτα Καλημέρη , Μαρία Σουλτάτου κ.α. Συμμετείχε επίσης ως ερμηνεύτρια στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004, με τη Δόμνα Σαμίου.

Έχει υπάρξει μέλος των μουσικών σχημάτων «Αλός Απόηχοι» , «Σαντουροβιόλι express» υπό την επιμέλεια του βιολιστή , Κυριάκου Γκουβέντα καθώς επίσης και της ορχήστρας «Σεμέλη» υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Τσεκούρα, ενώ σήμερα είναι βασικό μέλος της παραδοσιακής γυναικείας ορχήστρας «Smyrna». Η ίδια ως μουσικός παίζει πολίτικο λαούτο.

Το 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φεγγάρι στην ταράτσα» από την δισκογραφική εταιρεία «Polytropon». Τον Μάιο του 2012, έγραψε τη μουσική και ερμήνευσε το soundtrack «Απ’ το τέλος στην αρχή», της διαγωνιστικής ταινίας μικρού μήκους «Dissolve», του ΛάμπρουΓεωργόπουλου.
H δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο «Ο νοτιάς των λίγων», κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here