15/10/2012
Γράφει η Μάριελ Μπόμπα
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το βράδυ της Πέμπτης 11/10 απολαύσαμε ακόμα μία υπέροχη βραδιά στο “Half Note”, έχοντας όπως πάντα συντροφιά όμορφη μουσική. Αυτή τη φορά η πρωταγωνίστρια ήταν η Σία Κοσκινά, μια καλλιτέχνιδα που αναμφισβήτητα δε χρειάζεται συστάσεις για την καταπληκτική της φωνή. Γι’ αυτό και δεν ήταν μεγάλη έκπληξη όταν μάθαμε πως θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στην Barbra Streisand…! Ίσως είναι από τις λίγες Ελληνίδες, που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.

Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, η ερμηνεύτρια αφιέρωσε με χαρά λίγο χρόνο για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Music Corner: Έχετε πει κι άλλες φορές, πως η Barbra Streisand αποτελεί κάτι σαν μουσικό «πρότυπο» για εσάς… Πώς τελικά αποφασίσατε να κάνετε το σημερινό αφιέρωμα;
Σία Κοσκινά: Η μουσική της Barbra Streisand αποτελεί για εμένα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Αισθάνομαι πως ήταν καρμικό να ανακαλύψω αυτή την καλλιτέχνιδα, ενώ πολλές φορές νιώθω σαν εκείνη να ανακάλυψε εμένα! Δε θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που την είδα πρώτη φορά … μετά από αυτό ήξερα τί ήθελα να κάνω στη ζωή μου! Από εκεί και μετά ήξερα πως ήμουν γεννημένη γι’ αυτό! Σε μια εποχή που στην Ελλάδα δεν υπήρχε καν σαν έννοια το musical, εγώ ήξερα πως ήταν αυτό που ήθελα να κάνω…

Music corner: Άρα λοιπόν κατά κάποιον τρόπο οφείλετε σε εκείνη, την ενασχόλησή σας με τη μουσική γενικότερα…
Σία Κοσκινά:  Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρη είναι το ότι από εκείνη πήρα το ερέθισμα, το οποίο τελικά με οδήγησε εδώ.

Music corner: Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείτε να κάνετε κάτι τέτοιο;
Σία Κοσκινά: Ναι! Βέβαια τραγούδια της Barbra Streisand έβαζα γενικά στα προγράμματά μου. Σήμερα όμως είναι η πρώτη φορά που κάνω ένα αφιέρωμα αποκλειστικά μόνο με δικά της τραγούδια και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτό! Μάλιστα, σήμερα κλείνω 20 χρόνια στο μουσικό θέατρο και θεωρώ πως αυτός ήταν πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσω και να σβήσω αυτά τα 20 κεράκια!

Music Corner: Ο κόσμος πάντως φαίνεται πως ανταποκρίνεται έντονα και αναζητά με χαρά να δει κάτι τέτοιο. Άλλωστε το live θα επαναληφθεί και αύριο, σωστά;
Σία Κοσκινά: Ναι και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Η ζήτηση από τον κόσμο ήταν μεγάλη, γι’ αυτό και θα επαναλάβουμε τη συναυλία αύριο (σημ. 12/10), εδώ στο “half Note”. Ελπίζω να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες του κόσμου.

Music Corner: Σήμερα έχετε και πολλούς καλεσμένους…
Σία Κοσκινά: Ναι! Όπως και η σημερινή συναυλία είναι ένα απωθημένο που ήθελα να εκπληρώσω οπωσδήποτε, έτσι και οι σημερινοί μου καλεσμένοι είναι όλοι τους καλλιτέχνες με τους οποίους ήθελα πολύ να συνεργαστώ και να συνυπάρξω επί σκηνής. Άλλωστε το σημερινό ρεπερτόριο ενδείκνυται για συνεργασίες, μιας και η Streisand έχει καταπληκτικά ντουέτα και είμαι πολύ χαρούμενη που θα τα ενσαρκώσω με τόσο ταλαντούχους καλλιτέχνες σαν την Μαντώ, τον Παναγιώτη Πετράκη, το Νίκο Ρουσσάκη και τη Μυρσίνη Δόξα.

Music Corner: Υπάρχει κάποιο τραγούδι που να ξεχωρίζετε από ολόκληρο το σημερινό ρεπερτόριο που θα ακούσουμε;
Σία Κοσκινά: Αν και έχω μεγάλη αγάπη για όλα τα τραγούδια που θα ακουστούν σήμερα, υπάρχει ένα κομμάτι που ξεχωρίζω και δεν είναι άλλο από το “my man”, καθώς  ήταν το πρώτο τραγούδι που άκουσα από τη Barbra Streisand σε ηλικία δεκατριών χρονών. Αυτή είναι μια στιγμή που δε θα ξεχάσω ποτέ!

Λίγο μετά τη συζήτηση μας, ξεκίνησε το live… Πρώτο τραγούδι το “Woman in love”, ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια της δεκαετίας του. Με αυτό πραγματοποιήθηκε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, με το κοινό να δείχνει τον ενθουσιασμό του από τα πρώτα κι όλας δευτερόλεπτα! Η Σία Κοσκινά, ακόμα πιο λαμπερή πάνω στη σκηνή, θέλησε να μοιραστεί με τον κόσμο, το πόσο σημαντική είναι για την ίδια, η μουσική της Streisand. Έτσι, μετά το θερμό καλωσόρισμα εξέφρασε την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τη μουσική της συγκεκριμένης καλλιτέχνιδας, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως την παρομοίασε με άγγελο που εμφανίστηκε στη ζωή της για κάποιο σκοπό. Μάλιστα, ανέφερε  πως η μουσική αυτή, τη συνόδευε σε κάθε πτυχή της ζωής της και πως είναι πάντα κομμάτι της καθημερινότητας της. Το ύφος της ονειροπόλο και ταυτόχρονα οικείο, δημιούργησε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια η τραγουδίστρια εντυπωσίασε με το μεγαλείο της φωνής της, ερμηνεύοντας τραγούδια όπως τα “He touched me”, “Cry me a river”, “my man” και “the way we are”. Μαγευτικά όμως, ήταν και τα ντουέτα που ακούσαμε, όταν ανέβηκαν στη σκηνή ακόμη δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο Νίκος Ρουσσάκης στο “Guilty” και η  Μαντώ στο “Tell him”.

Στο δεύτερο μέρος του live η Σία Κοσκινά, με αλλαγμένη εμφάνιση, πραγματικά ταξίδεψε το κοινό σε μια άλλη εποχή. Αναμφισβήτητα μια τέτοια φωνή δε θα μπορούσε να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ερμηνείες που απογείωσαν τη βραδιά όπως “Prisoner”, “papa can you hear me?”, “A piece of sky”, καθώς και το “Happy days are here again” το οποίο χιουμοριστικά η τραγουδίστρια το αφιέρωσε … «στη Γερμανίδα φίλη μας Μέρκελ»! Τα ντουέτα, αυτή τη φορά με τον δημοφιλή Παναγιώτη Πετράκη στο “You don’t bring me flowers” και με την εκρηκτική Μυρσίνη Δόξα στο “Enough is enough” απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Φυσικά δε θα απολαμβάναμε το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα, χωρίς τους σπουδαίους  μουσικούς: Τον Πέτρο Μπούρα στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις, τον Αλέξη Λεβεντέρη στο μπάσο, τον Λευτέρη  Χριστοφή στην κιθάρα και τον Ηλία Καραμίχο στα τύμπανα.

Μια «παράσταση» που είχε κατά τη γνώμη μου προδιαγραφές γνωστών musicals και μετέτρεψε το “Half Note” σε …μουσικό θέατρο! Φεύγοντας, είχα στο μυαλό μου τις μελωδίες που άκουσα και μια νοσταλγία να τις ξανακούσω… Αυτό πιστεύω είναι που καθιστά μια συναυλία επιτυχημένη, το να δημιουργεί στο κοινό την επιθυμία να αναζητήσει περαιτέρω αυτό που παρακολούθησε…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here