12/12/2012
www.musiccorner.gr

Η Σεβάς Χανούμ επιστρέφει στο θέατρο ΠΟΛΗ.

Μετά την μεγάλη προσέλευση του κοινού η υποψήφια για τέσσερα θεατρικά βραβεία Σεβάς Χανούμ, με την – βραβευμένη για την ερμηνεία της- Κωνσταντίνα Μιχαήλ, από τις 17 Δεκεμβρίου επιστρέφει στο θέατρο ΠΟΛΗ για 10 μόνο παραστάσεις!

Η ιέρεια του underground ρεμπέτικου, ο άγνωστος φλογερός της έρωτας με τον Καζαντζίδη, η «αμαζόνα» του πάλκου και της ζωής, ζωντανεύουν στη σκηνή. Η Σεβάς που συνδέθηκε ερωτικά με τον Καζαντζίδη, τραγούδησε μαζί του στο ίδιο πάλκο καθώς και με την Μπέλλου και την Πόλυ Πάνου. Η Ελλάδα της πρώτης μεταπολεμικής εποχής, των ρεμπέτηδων και των λαϊκών κέντρων, της σεξουαλικής καταπίεσης και της μεγάλης περηφάνιας των ανθρώπων που μοχθούσαν για το μεροκάματο.

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ μοιάζει να έχει φτάσει σε απόλυτη ταύτιση με τη γυναίκα αυτή που πέρασε κάποτε από το μουσικό στερέωμα και συνεργάστηκε με θρύλους του ρεμπέτικου.

Η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, με το εύρημα της ζωντανής απόδοσης των ρεμπέτικων τραγουδιών, με ηλεκτρική κιθάρα και ροκ ήχο από τον Γιάννη Τσεμπερλίδη, πετυχαίνει μια μαγική σύνδεση του χθες με το σήμερα.

Συντελεστές:
Κείμενο: Γιώργος Χρονάς
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Σκηνογραφία:Κωνσταντίνος Ρήγος, Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσεμπερλίδης

Ερμηνεία:
Σεβάς Χανούμ: Κωνσταντίνα Μιχαήλ
Δημοσιογράφος: Γιάννης Τσεμπερλίδης

Από 17 Δεκεμβρίου και για 10 μόνο παραστάσεις
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

ΠΟΛΗ θέατρο
Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους 87
Πλ. Βικτωρίας
Τηλέφωνο: 211 1828900

Εισιτήρια: 15 και 10 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι)
Διάρκεια: 70′

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here