26/3/2014
www.musiccorner.gr
Γράφουν η Κυριακή Μπαμπάνη
και ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας έχει ο πρώτος ημιτελικός στις 6 Μαΐου στην Κοπεγχάγη, αφού το τραγούδι της Ρωσίας που εμφανίζεται έβδομη, το έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και έχει να παλέψει  με το απόλυτο φαβορί για τη νίκη του διαγωνισμού φέτος, την Αρμενία που όμως εμφανίζεται στη δύσκολη 1η θέση εμφάνισης. Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο και Βέλγιο είναι τα φαβορί για πρόκριση στον τελικό, τόσο στα στοιχήματα, όσο και στα διάφορα polls των fan.

eurovision_join_us_2014_03

Ενδιαφέρουσα είναι και η συμμετοχή του Σαν Μαρίνο με τη Valentina Monetta που εκπροσωπεί τη χώρα της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά(!) ελπίζοντας αυτήν τη φορά στην πρόκριση μιας και ποτέ ξανά δεν έχει προκριθεί στον τελικό. Όμως μόνο δέκα χώρες θα περάσουν και τα φαβορί πολλά… Σίγουρα θα έχουμε εκπλήξεις σε αυτόν τον ημιτελικό, από τον οποίο πολύ πιθανό να προκύψει και ο νικητής του μεγάλου τελικού, όπως θέλουν και τα στοιχήματα.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών:
1. Αρμενία
2. Λετονία
3. Εσθονία
4. Σουηδία
5. Ισλανδία
6. Αλβανία
7. Ρωσία
8. Αζερμπαϊτζάν
9. Ουκρανία
10. Βέλγιο
11. Μολδαβία
12. Σαν Μαρίνο
13. Πορτογαλία
14. Ολλανδία
15. Μαυροβούνιο
16. Ουγγαρία

Πάρτε μια μικρή γεύση από όλα τα τραγούδια του ημιτελικού:

Δόθηκε στη δημοσιότητα και η σειρά εμφάνισης του δεύτερου ημιτελικού που θα γίνει στις 8 Μαΐου. Όπως και πέρυσι, δεν υπήρχε κλήρωση, αλλά απλά αποφασίστηκε από τους παραγωγούς του show η σειρά εμφάνισης των χωρών η οποία είναι η εξής :

1. Μάλτα
2. Ισραήλ
3. Νορβηγία
4. Γεωργία
5. Πολωνία
6. Αυστρία
7. Λιθουανία
8. Φινλανδία
9. Ιρλανδία
10. Λευκορωσία
11. F.Y.R.O.M.
12. Ελβετία
13. Ελλάδα
14. Σλοβενία
15. Ρουμανία

Δεν μας είναι άγνωστη η 13η θέση, μιας που το 2010 και ο Γιώργος Αλκαίος εμφανίστηκε στην ίδια θέση. Και καλό θα ήταν να μην είμαστε προληπτικοί, γιατί αν έχεις καλό κομμάτι και αξιοπρεπή σκηνική παρουσία, πας παντού… Ακόμα και στον τελικό της 10ης Μαΐου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here