3/11/2011
www.musiccorner.gr

Hταν 1977 όταν η Χάρις Αλεξίου ταξίδεψε για πρώτη φορά για εμφανίσεις στην Αυστραλία, έχοντας στις αποσκευές της τραγούδια από τους δίσκους «Μικρά Ασία», «Οδός Αριστοτέλους», «Καλημέρα ήλιε»,  «Λαϊκές Κυριακές». Μόλις την προηγούμενη χρονιά είχε κυκλοφορήσει το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της, με την υπογραφή του αξέχαστου Σταύρου Κουγιουμτζή, αλλά οι Ελληνες είχαν ήδη αγαπήσει πολύ το κορίτσι με την χαρισματική φωνή και την «φλογερή» σκηνική παρουσία που έδινε παλμό στις μεγάλες μεταπολιτευτικές συναυλίες.

Αλλά και στο εξωτερικό – στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τον Καναδά – κασέτες με τα «Δυο παλικάρια απ’ το Αϊβαλί», το «Ποιος το ξέρει», τη «Ρόζα», τη «Δημητρούλα», τα «Σκούρα μάτια» και τόσα άλλα, έφταναν σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι, μαζί με γράμματα και φωτογραφίες από την πατρίδα.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας – για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την καλλιτέχνιδα. Με περισσότερους από 30 προσωπικούς δίσκους πλέον στο ενεργητικό της, με πωλήσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τα 5 εκατομμύρια αντίτυπα, με αμέτρητες συναυλίες σε κατάμεστες αίθουσες σε όλες τις ηπείρους και με μια σειρά σημαντικών διεθνών διακρίσεων, η Χάρις Αλεξίου θα επιστρέψει στα μέσα Νοεμβρίου στην Αυστραλία για 3 εμφανίσεις στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα.

Οι παλιοί γνώριμοι, που έχουν να την απολαύσουν επί σκηνής από το 1994, την περιμένουν με ανυπομονησία. Η νέα γενιά, που μεγάλωσε με τα τραγούδια της και την παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον, έστω και εξ αποστάσεως, επίσης. «Ποιος δεν έχει ερωτευτεί με Χαρούλα, ποιος δεν έχει χωρίσει, δεν έχει απογειωθεί και ποιος δεν έχει κλάψει! Χρόνια τώρα μας συνοδεύει στις ωραίες και ιδιαίτερές μας στιγμές, όποιες και να είναι αυτές και όπου και αν είμαστε», έγραφε πριν από λίγες μέρες ο «Νέος Κόσμος», η μεγαλύτερη ομογενειακή εφημερίδα της χώρας.

Για τους Ελληνες της Αυστραλίας, η παρουσία της έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή την εποχή. Γιατί όπως έκανε και στη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία της, το περασμένο καλοκαίρι (σε 9 ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και σε Κύπρο, Τουρκία και Ισραήλ), η Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα μεταφέρει και εκεί το μήνυμα πως η Ελλάδα, ακόμα και σε ζοφερούς καιρούς, δεν χάνει την ελπίδα και την αγωνιστικότητά της, δεν σκύβει το κεφάλι και επιμένει…

Άλλωστε, είναι γνωστό πως από το ξεκίνημα της καριέρας της, η Χάρις Αλεξίου είχε πάντα μόνον έναν τρόπο αντίδρασης: το τραγούδι της. Αυτό που την έχει κάνει «Χαρούλα των Ελλήνων» …

Κι επειδή ο φετινός χειμώνας μας επιφυλάσσει μια πολυαναμενόμενη συνεργασία, αμέσως μόλις επιστρέψει στην Αθήνα, στα τέλη Νοεμβρίου, η Χάρις Αλεξίου θα ξεκινήσει πρόβες για τις εμφανίσεις της στο Παλλάς, μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Ιανουάριο!

Το πρόγραμμα των συναυλιών:
11/11, Αδελαΐδα, Entertainment Centre
13/11, Μελβούρνη, Convention Centre
19/11, Σίδνεϊ, Enmore Theatre

Μαζί της θα είναι η Λιζέτα Καλημέρη, σπουδαία φωνή και χαμηλών τόνων παρουσία που εστιάζει στην ουσία του τραγουδιού, και ο Μάκης Σεβίλογλου, νέος τραγουδοποιός, από τα ονόματα που σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον…

Οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών είναι του Κώστα Παπαδούκα.

Την Χάρις Αλεξίου θα συνοδέψουν επτά σολίστες:
Κώστας Παπαδούκας: Πιάνο, Κeyboards
Ηρακλής Βαβάτσικας: Ακορντεόν, Βandoneon
Θάνος Γκιουλετζής: Βιολί
Χρήστος Γκοτσίνας: Τύμπανα
Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι, Κιθάρα, Νυκτά
Νίκος Πολίτης: Μπάσο ηλεκτρικό και ακουστικό
Δημήτρης Λάπας: Κιθάρες

Ο σχεδιασμός των φωτισμών είναι του Alain Lonchampt
Ηχος: Παύλος Σαπουντζής, Αντώνης Παραμύθης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here