10/11/2011
www.musiccorner.gr

The siren is back – Η αγαπημένη του ελληνικού κοινού, Tarja, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Η γυναίκα με την αγγελική φωνή και τα βαθιά γαλάζια μάτια, η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα στον female fronted χώρο της ευρύτερης rock σκηνής, η Tarja Turunen, πρώην τραγουδίστρια των NIGHTWISH, έρχεται στη χώρα μας, για μία μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα, στο Fuzz Club, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου (την προηγούμενη μέρα, εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theatre).

Παρά την αδιαμφισβήτητη ομορφιά της, η Tarja, στιγμάτισε από την πρώτη στιγμή το χώρο του rock με τις αξεπέραστες φωνητικές της ικανότητες, που φτάνουν τις τρεις οκτάβες, με την δυνατότητα να τραγουδά το ίδιο άνετα όπερα και heavy metal μουσική, γεφυρώνοντας δύο φαινομενικά αντίθετους χώρους. Από την πρώτη παρουσία της στο ντεμπούτο των NIGHTWISH, “Angels fall first”, ήταν σαφές ότι η Φιλανδή μούσα, θα κατακτούσε το χώρο της rock/metal μουσικής. Η καριέρα της με τους NIGHTWISH, υπήρξε μνημειώδης, με περισσότερους από 1.000.000 δίσκους, εκτενείς περιοδείες και λατρεία από τους οπαδούς σε σημείο παροξυσμού, αφού ήταν η «φωνή και το πρόσωπο» του σχήματος. Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους με την Tarja μάλιστα, το “Once”, υπήρξε ένας από τους τελευταίους metal δίσκους, από ανεξάρτητη εταιρία, που έγινε χρυσός στη χώρα μας.

Μετά την αποχώρησή της από τους NIGHTWISH, η Tarja δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Αφού έχει τη φωνή του αγγέλου, αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά της και να ακολουθήσει σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε δύο πολύ δημοφιλείς στη χώρα μας – κι όχι μόνο – δίσκους, το “My winter storm” και το “What lies beneath”, συνοδεύοντας τους από ισάριθμες, εξωπραγματικές εμφανίσεις στην Ελλάδα, μπροστά στο πολυπληθές φανατικό κοινό της.

Η επιρροή της στα female fronted σχήματα της rock/metal μουσικής, έχει υπάρξει καταλυτική, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των frontwomen, δηλώνει την Tarja ως τη σημαντικότερη επιρροή τους, ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι NIGHTWISH, έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να έβρισκαν τραγουδίστρια του βεληνεκούς της για να την αντικαταστήσει όταν έφυγε… Γιατί δεν είναι μόνο οι υπεράνθρωπες φωνητικές της ικανότητες, αλλά και η συνολική παρουσία της, που μαγνητίζει το κοινό είτε πρόκειται για χώρες της Λατινικής Αμερικής, είτε της Νότιας Ευρώπης, είτε της Σκανδιναβίας. Οι φανατικοί της οπαδοί, δεν γνωρίζουν σύνορα και την λατρεύουν είτε ερμηνεύει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη μητρική της γλώσσα (φιλανδικά), είτε συμμετέχει σε συμφωνικές ορχήστρες, είτε τραγουδά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ανάμεσα στους φανατικούς οπαδούς της, συμπεριλαμβάνεται και η πρωθυπουργός της Φιλανδίας, η οποία εκτός του ότι την έχει χαρακτηρίσει «φωνή της Φιλανδίας», της ανέθεσε να ερμηνεύσει τον εθνικό ύμνο στην 90η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας!

Με νέο δίσκο στα σκαριά, η Tarja θα επισκεφτεί την Αθήνα, στις 29 Ιανουαρίου 2012, ανοίγοντας τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Μετά απ’ όλα αυτά, βρίσκετε εσείς κάποιον λόγο για να απουσιάσετε από το ραντεβού;

Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here