1/4/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Παρασκευή 5 Aπριλίου το Stage 25 φιλοξενεί τον εξαιρετικό Θάνο Ανεστόπουλο (Διάφανα Κρίνα) σε μία συνεύρεση επί σκηνής με τους Δραμαμίνη, το δυναμικό συγκρότημα που έχει ξεχωρίσει για τον ιδιαίτερο ήχο και τις αξιόλογες συνργασίες του.

Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων), σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό live  την Παρασκευή 5 Απριλίου λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά. Μια βραδυά επικοινωνίας, κατάνυξης και απόλαυσης.

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται. Επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος και συνήθως,με μια  μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια κράτησε και κρατάει συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του. Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Θάνος επέστρεψε με την παράσταση “Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν” και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτήν την μοναδική βραδιά ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής  διάφανης περιπέτειας .
Το μουσικό set θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν.

Όπως προαναφέραμε, θα παρουσιαστούν καινούργια τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Θάνου Ανεστόπουλου που θα κυκλοφορήσει σύντομα ,μαζί με αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών – όπως ο Johnny Cash o  Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι – καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)
Στον φιλόξενο χώρο του Stage 25 θα στεγαστούν συγχρόνως με την παράσταση,τα ζωγραφικά έργα του Θάνου Ανεστόπουλου, κάτω από τον θεματικό τίτλο Remember Your Mortality.

Οι ”Δραμαμίνη” είναι ένα ελληνόφωνο εναλλακτικό συγκρότημα. Γράφουν μουσική, στίχους, ζωγραφίζουν, ενορχηστρώνουν, σκηνοθετούν. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δισκογραφικές δουλειές, “Ταξίδι πλάι στο παράθυρο (2007)”, “Το σύμπαν μέσα μου (2011)” και ένα single με δύο μελοποιημέμα ποιήματα του Κ. Γ. Καρυωτάκη, “Ο Μιχαλιός” και “Κυριακή”. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει η ολοκληρωμένη δουλειά με τον τίτλο “Με το μηδέν και το άπειρο να συμφιλιωθούμε”.

Παράλληλα αναλαμβάνουν την επιμέλεια παραγωγής δίσκων, artworks και τη σκηνοθεσία video clips άλλων καλλιτεχνών (Κύριος Κ., Άγριες Φράουλες, Γιώργος Δημητριάδης, Μανώλης Φάμελλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ζακ Στεφάνου, Στάθης Δρoγώσης, Αντώνης Μπακαούκας, Tryfon).

To 2011 σκηνοθέτησαν την πρώτη δική τους ταινία μικρού μήκους με τίτλο “ΝΕΦΗ” με θέμα τα χωριά που ερημώνουν και τη μοναξιά των ηλικιωμένων. Στην ταινία περιλαμβάνονται ποιηματα από την ανέκδοτη ποιητική συλλογή του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Παρασκευή 5/4
Ώρα έναρξης 22:30

Stage 25
Αισχύλου 25 – Περιστέρι

Τηλ. κρατήσεων 2105714785, 6970044041, 6937159700

Γενική είσοδος 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Δεύτερο ποτό: 8 ευρώ, μπύρα ή κρασί 5 ευρώ, φοιτητές έκπτωση 50%, άνεργοι δωρεάν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here