11/5/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μεγάλη θαυμάστρια της Janis Joplin δήλωσε ότι είναι η Florence Welch, λόγω της έντονης ζωής και του τρόπου με τον οποίο η ζωή της Janis «μπήκε» στις ερμηνείες της.

Διάβασα για την Janis Joplin σε μια ανθολογία τραγουδιστών της blues. Η Janis ήταν ένας εντυπωσιακός χαρακτήρας που γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ της soul και της ψυχεδελικής μουσικής σκηνής”, δήλωσε η Florence. Ήταν τρωτή, συνειδητοποιημένη και πέρασε πολλά. Κατέστρεψε τον εαυτό της, αλλά στη σκηνή ήταν εντελώς διαφορετική. Ήταν ασυγκράτητη, απελευθερωμένη και δεν φοβόταν να θρηνεί”, συνέχισε η τραγουδίστρια.

Florence Welch

Η frontwoman των “Florence and the Machine” δηλώνει ότι έμαθε να συνδέεται με το κοινό παρακολουθώντας video από ζωντανές εμφανίσεις της Janis Joplin αλλά και ότι από την Joplin κατανόησε τη soul μουσική.

Η σύνδεσή της με το κοινό ήταν πολύ σημαντική. Μου δίνεται η εντύπωση ότι η ένταση της Janis και των εμφανίσεών της περνάει στο κοινό αυτούσια. Υπήρχε η αίσθηση της αναζήτησης. Πιστεύω ότι η Janis είχε την πεποίθηση ότι η soul μουσική είναι η τέχνη να βάζεις τον πόνο σου σε κάτι όμορφο. Και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική για μένα”, ολοκλήρωσε η Florence.

Janis Joplin

Αν και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε απόλυτα με τη γνώμη της Florence για την Janis Joplin και ειδικότερα για τις επιλογές της που την οδήγησαν στον πρόωρο θάνατο, θα αρκεστούμε να αναφέρουμε ότι η Janis ήταν σε πολλά μοναδική!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here