2/5/2012
www.musiccorner.gr

Η αίσθηση του ανεκπλήρωτου όταν είχαμε πετύχει, φιλοδοξίες, τύψεις, γενναιότητες, που σαν μεγεθυντικοί φακοί μεγάλωναν ως το άπειρο τον ελάχιστο εαυτό μας… και δεν είδαμε τίποτα απ’ τον απέραντο κόσμο!
Τά
σος Λειβαδίτης

Ο Θάνος Ανεστόπουλος επιστρέφει και στις αποσκευές του κουβαλάει τη νέα του μουσική παρακαταθήκη, ύστερα από το αξέχαστο ταξίδι που ονομάστηκε «Διάφανα Κρίνα».

Ελαφρώς μοναχικότερος αλλά πιο δημιουργικός από ποτέ η «ψυχή» του συγκροτήματος που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς ανά την Ελλάδα τις τελευταίες  δεκαετίες, θα δώσει παρέα με αγαπημένους φίλους, μία συναυλία στον Πολυχώρο Πολιτισμού Block, στην οποία εκτός από το ότι θα αποτυπώσει την πορεία του, ο μεγάλος δημιουργός θα παρουσιάσει και τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Ως το τέλος». Δίσκος που κυκλοφορεί από την Inner Ear σε Βινύλιο και CD στο label του Εξώστη. Μαζί του φίλοι και συνοδοιπόροι οι Μανώλης Αγγελάκης και Στάθης Ιωάννου  σε ακουστική και full band version.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του νέου δίσκου:
Ο δρόμος είναι ένας. Δεν είναι περισσότεροι από έναν. Είναι ένας και μοναδικός με την ελαφρότητα και την βαρύτητα των συνεχόμενων αφετηριών και τερματικών σταθμών. Τίποτα δεν πεθαίνει οριστικά. Στην πραγματική ζωή και στο σύμπαν της δημιουργίας απ το κάθε τέλος ξεκινά και μια νέα ανθοφορία, μια καινούρια γέννηση.  Και έτσι περπατιέται αυτός ο ένας δρόμος, μέχρι την τελείωση …ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…!

Σ’ ένα διαμέρισμα στον έκτο όροφο. Από κάτω ο πεζόδρομος της  Φωκίωνος Νέγρη. Και η βοή ενός μητροπολιτικού πλήθους μόνιμη χορωδία μιας καθημερινότητας ανάμεσα σε στιχουργήματα, σε ποιήματα, κιθάρες και καφέδες, καλώδια και τσιγάρα, μικρόφωνα και αγάπη, με τον Θάνο, τον Μανώλη τον Στάθη εκεί, να κουρντίζουν και να ξεκουρντίζουν τις χορδές της ψυχής τους.

Να θυμηθούμε τα απλά όμορφα πράγματα, αυτά που δεν μοιάζουν αλλά είναι δώρα που οι άνθρωποι καλούνται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και αφυδατωμένους καιρούς να ανταλλάξουν

Και μ’ αυτή τη σκέψη  άρχισαν όλα.

Θέλω αυτός ο άνθρωπος που θα ακούει αυτά τα τραγούδια απ την ψυχή μου να κάθεται με κλειστά τα μάτια και να αισθάνεται…
πως είμαι δίπλα του μέσα στο δωμάτιό του και του τραγουδώ απλά και ζωντανά με την κιθάρα και με καρδιά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here