ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(2/2011)

Σ’ ένα μοναδικό μουσικό οδοιπορικό και πάλι πλάι στον Νίκο Αντύπα, η Καίτη Γαρμπή παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ!

Με φωνή γεμάτη ένταση και εκφραστικότητα, πότε ήρεμη και γαλήνια και πότε θυμωμένη, πάντα όμως σαγηνευτική, φτιάχνει κομμάτι, κομμάτι… το «ΠΑΖΛ».

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Πηνελόπη Μποσταντζόγλου – penelope_bost@musiccorner.gr

Το νέο άλμπουμ της γνωστής μας «Καιτούλας» ονομάζεται Πάζλ και περιέχει 11 τραγούδια σε μουσική Νίκου Αντύπα και στίχους του ποιητή Μάνου Ελευθερίου, Βίκυς Γεροθόδωρου και GML.

Το άλμπουμ ανοίγει με ένα τραγούδι που ήδη έχει αρχίσει να ξεχωρίζει με τίτλο «Γεια σου», μια μελαγχολική μπαλάντα που θέτει το ύφος της μουσικής που πρόκειται να ακολουθήσει. Ακολουθούν τα φθινοπωρινά «Φύλλα» και οι «Καθαριστήρες» με  δυνατές εικόνες στους στίχους.

Στη συνέχεια θα συναντήσουμε ένα κλασικό ζεϊμπέκικο με τίτλο «Όλα στα ζήτησα» που ως είδος, είναι σίγουρα από τα πλέον δυνατά χαρτιά της Καίτης Γαρμπή εδώ και χρόνια. Οι  ρυθμοί ανεβαίνουν με το «Εγώ», ενώ τη σκυτάλη παίρνει ένα από τα καλύτερα τραγούδια αυτής της δουλειάς, το «Ψέματα» κι αμέσως μετά το πολύ ταξιδιάρικο «Σύννεφα».

Το «Ρομπότ» σε σχέση με τα υπόλοιπα τραγούδια δε με ενθουσίασε, παρ’ όλο που δεν το λες κακό, αλλά «Τα ηχεία» που είχαμε ακούσει από πέρσι όταν κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή αποζημιώνει με το παραπάνω! Το προτελευταίο τραγούδι «Στη φωτιά ρίξε χρυσάφι» θυμίζει τις καλές στιγμές της Καίτης Γαρμπή στα 90s, ενώ οι «Σκέψεις» με το οποίο κλείνει το άλμπουμ, είναι σίγουρα μέσα στα καλύτερα κομμάτια που έχει πει ποτέ η Καίτη Γαρμπή, με υπέροχη μελωδία και αριστουργηματικούς στίχους από την Βίκυ Γεροθόδωρου.

Θέλω να είμαι ειλικρινής και ξεκάθαρη: Προσωπικά είχα να ακούσω Γαρμπή από το …δημοτικό! Από τότε που σε κάθε παιδικό πάρτι που σεβόταν τον εαυτό του, δεν έλειπε ένα τραγούδι με την σχετική χορογραφία-κίνηση αλά Καίτη…! Αν και λοιπόν δεν είμαι η πλέον αρμόδια για μια τέτοια κριτική, οφείλω να παραδεχτώ πως υπάρχει ένας συνεπέστατος ήχος και ροή tracklist. Πρόκειται για μια προσεγμένη δουλειά σε κάθε επίπεδο, για μια αυθεντική Γαρμπή που φαίνεται να αποζημιώνει το κοινό της, για τη μεγάλη δισκογραφική απουσία της. Μεγάλο κρίμα η προκατάληψη στην οποία θα σκοντάψει η κυκλοφορία του εν λόγω δίσκου, από πολλούς …ποιοτικούς και φευ σουξεδιάριδες τραγουδιστές!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Γεια σου
02. Τα φύλλα
03. Οι καθαριστήρες
04. Όλα στα ζήτησα
05. Εγώ
06. Ψέμματα
07. Σύννεφα
08. Ρομπότ
09. Τα ηχεία
10. Στη φωτιά ρίξε χρυσάφι
11. Σκέψεις

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ… ΤΟ “ΟΛΑ ΣΤΑ ΖΗΤΗΣΑ” ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΕ’Ι’ΜΠΕΚΙΚΟ…
    ΚΑΤΑ Τ’ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΡΟΗ ΚΑΙ ΣΥΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΝΣΕΠΤ,ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΤΗΣ… ΠΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ,ΠΙΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΙΚΟ ΑΝΤΥΠΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΑΥΤΟ. ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ,ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…
    HIGHLIGHTS ΣΑΦΩΣ ΟΙ “ΣΚΕΨΕΙΣ” ΚΑΙ ΤΑ “ΨΕΜΜΑΤΑ”,ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΚΑΙΤΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ…
    ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ “ΕΓΩ” ΚΑΙ ΤΟ “ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΧΡΥΣΑΦΙ”-ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙ- ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ…

  2. Ο δίσκος δε με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Δεν είναι κακός σε καμία περίπτωση, αλλά ο προηγούμενος δίσκος ήταν σίγουρα καλύτερος. Θα διαφωνήσω και με το Νίκο. Highlights του δίσκου αποτελούν τα “Γεια σου”, “Όλα στα ζήτησα” και “Στη φωτιά ρίξε χρυσάφι”. Το “Εγώ” είναι ίσως το πιο ραδιοφωνικό κομμάτι του δίσκου. Τα τραγούδια “Τα φύλλα”, “Οι καθαριστήρες”, “Ψέματα” και “Ρομπότ” δε μου λένε τίποτα. (Οι καθαριστήρες αν δεν είχαν τόσο περίεργους στίχους θα μου άρεσαν γιατί έχουν τέλεια μουσική). Τα “Σύννεφα” είναι επίσης πολύ ωραίο κομμάτι. Όσον αφορά στα “Ηχεία” κακώς που έγινε επανεκτέλεση. Τέλος, η απουσία της εισαγωγής στις “Σκέψεις” ήταν λάθος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here