18/1/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Οι Coldplay αναδείχθηκαν το ροκ συγκρότημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2011!

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος ανακοινώθηκαν τα ονόματα των καλλιτεχνών που έφτασαν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων συνολικά και σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος μουσικής που παίζουν. Έτσι, στην κατηγορία της ροκ μουσικής, ο Chris Martin και οι συνεργάτες του στους Coldplay, ολοκλήρωσαν τη χρονιά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Το single “Paradise” πούλησε 410.000 αντίτυπα και το άλμπουμ “Mylo Xyloto” έφτασε τα 900.000 αντίτυπα στη Βρετανία.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Noel Gallagher με το πρώτο σόλο άλμπουμ του ακολουθούμενος από τους Florence And The Machine, Foo Fighters και Mumford and Sons. Την πρώτη δεκάδα στη ροκ κατηγορία συμπλήρωσαν οι Elbow, Kasabian, Snow Patrol, Noah And The Whale και οι Arctic Monkeys.

Η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας για τους ροκ καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Οι καταχωρημένοι ως ποπ καλλιτέχνες ξεπέρασαν σε πωλήσεις τους ροκ συναδέλφους τους για πρώτη φορά την τελευταία επταετία. Σ’ αυτό, πάντως, σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε και το γεγονός του χαρακτηρισμού ως ποπ επτά από τα πιο εμπορικά άλμπουμ της περσινής χρονιάς.

Όπως και να έχει, οι Coldplay απολαμβάνουν μία ακόμα πρώτη θέση στα charts, “αδιαφορώντας” για το τι συμβαίνει στον χώρο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here