6/3/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου από τη Feelgood Records το νέο άλμπουμ του Φίλιππου Πλιάτσικα με τίτλο «Η άλλη πλευρά του μπλέ», το οποίο περιλαμβάνει νέες ηχογραφήσεις, καθώς και αποσπάσματα από την πρόσφατη ευρωπαϊκή περιοδεία της παράστασης ‘The other side of Greece’ που έχει ήδη ταξιδέψει σε Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες (Γερμανία, Αμερική, Ρωσία, Τουρκία, Αυστραλία). 

Σε αυτό το άλμπουμ, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, συναντά καταξιωμένους μουσικούς από το εξωτερικό, όπως οι Ολλανδοί The Nits, o Gordon Gano (Violent Femmes), η Liset Alea (Nouvelle Vague), ο Jahcoustix αλλά και Ελληνες συνοδοιπόρους, όπως ο Μπάμπης Στόκας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Νικήτας Κλιντ, η Γεωργία Νταγάκη, ο Gautier.  Στην έκδοση συμμετέχουν επίσης ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ημελλος, ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου, μέσα από απαγγελίες ποιημάτων των Καβάφη, Ελύτη, Σεφέρη, Πολέμη. 

Φίλοι και θαυμαστές του Φίλιππου Πλιάτσικα, το  Σάββατο 22 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί ως και τις 8 το βράδυ,  επισκέφθηκαν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο café του Public Συντάγματος και μέσα από στένσιλ και χρώματα, έφτιαξαν και υπέγραψαν το δικό τους μοναδικό, χειροποίητο, εξώφυλλο του νέου cd. Φυσικά και ο ίδιος ο Φίλιππος Πλιάτσικας σήκωσε μανίκια, έπιασε μαρκαδόρους και χρώματα, και δημιούργησε το δικό του εξώφυλλο!

pliatsikas

«Η Άλλη Πλευρά Του Μπλε» θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτική χειροποίητη έκδοση που περιλαμβάνει τα 2 CD αλλά και το DVD από τις εμφανίσεις στην Ευρώπη καθώς και σε κανονική έκδοση που περιλαμβάνει τα 2 μουσικά CD.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here