21/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Την Παρασκευή θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως το δωδέκατο άλμπουμ της Madonna, της «βασίλισσας της ποπ» μουσικής, που έδωσε τον τίτλο “MDNA” στον δίσκο της, «παίζοντας» με την προφορά που παραπέμπει στο όνομά της.

Την ιδέα για τον συγκεκριμένο τίτλο έδωσε στη Madonna η M.I.A. : “Παίζαμε με τα αρχικά μας. Της πρότεινα να τιτλοφορήσει τον δίσκο MDNA επειδή είναι ουσιαστικά το όνομά της χωρίς τα φωνήεντα. Αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν και πολλές άλλες «αναγνώσεις» του τίτλου. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να σημαίνει «το DNA της Madonna!»”, δήλωσε ο παραγωγός του άλμπουμ Martin Solveig.

Ωστόσο, ο τίτλος συνάντησε αντιδράσεις από οργάνωση κατά των ναρκωτικών, θεωρώντας ότι το “MDNA” κάνει ευθεία αναφορά στο ναρκωτικό “MDMA”, το γνωστό σε όλους μας Ecstasy. Ο Solveig ανέλαβε να διασκεδάσει τις αιτιάσεις της οργάνωσης εξηγώντας ότι δεν υπάρχει καμία σχέση : “Αναμφίβολα δεν υπάρχει καμία πρόθεση να προμοτάρουμε ναρκωτικά. Εκτός από το πιο αγνό και ανώδυνο : τη μουσική”.

Οι ηχογραφήσεις για το άλμπουμ έγιναν μέσα στο 2011 στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Εκτός από τη Madonna και τον Solveig, στην παραγωγή των τραγουδιών του άλμπουμ συνεργάστηκαν και οι Alle Benassi, Benny Benassi, Demolition Crew, Free School, Michael Malih, Indiigo και William Orbit. Στη συγγραφή των τραγουδιών συμμετείχαν και οι Jenson Vaughan, Keith Harris, Mika, Julie Frost, Laurie Mayer και άλλοι, όπως η Nicki Minaj, η M.I.A. και οι LMFAO που ακούγονται στο “Give Me All Your Luvin”.

Τα δώδεκα κομμάτια του δίσκου διαρκούν πενήντα λεπτά, ενώ στην deluxe έκδοση περιλαμβάνεται ένα δεύτερο cd με πέντε επιπλέον τραγούδια και η συνολική διάρκεια φτάνει τα 69 λεπτά. Οι προπαραγγελίες για τη deluxe έκδοση ξεκίνησαν στις 3 Φεβρουαρίου μέσω του iTunes και έφεραν το “MDNA” στην πρώτη θέση των iTunes charts σε πενήντα χώρες. Την εκτίμηση του κοινού προς το νέο άλμπουμ της Madonna φαίνεται ότι συμμερίζονται και οι κριτικοί, καθώς τα review που έχουν δημοσιευθεί περιλαμβάνουν πολύ θετικά σχόλια και υψηλές βαθμολογίες.

Παρά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις προπαραγγελίες της deluxe έκδοσης, τα δύο πρώτα single του δίσκου δεν έφτασαν στην κορυφή των charts. Το “Give Me All Your Luvin”, στο οποίο συμμετέχουν οι Nicki Minaj και M.I.A. κυκλοφόρησε στις αρχές Φεβρουαρίου και έφτασε μέχρι το Νο 10 των αμερικανικών charts (Hot 100). Το “Girl Gone Wild” διανύει την τρίτη εβδομάδα της, ψηφιακής μόνο, κυκλοφορίας του και βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση. Σίγουρα, πάντως, οι πωλήσεις θα αυξηθούν με την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Τα τραγούδια του “MDNA” είναι τα εξής :

Girl Gone Wild
Gang Bang
I’m Addicted
Turn Up The Radio
Give Me All Your Luvin
Some Girls
Superstar
I Don’t Give A
I’m a Sinner
Love Spent
Masterpiece
Falling Free

Στη deluxe edition υπάρχουν και τα :
Beautiful Killer
I Fucked Up
B-Day Song
Best Friend
και μία ακόμα εκδοχή του “Give Me All Your Luvin” με τους LMFAO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here