5/5/2011
www.musiccorner.gr

Η Jennifer Lopez δεν είναι απλώς η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου, ακτινοβολεί από γοητεία όταν μιλάει για το νέο της dance-pop-urban album, LOVE?

H international superstar έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη. Το έβδομο studio album της, “Love?” που κυκλοφορεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ήδη στη χώρα μας βρίσκεται στα δισκοπωλεία από προχθές, είναι σύμφωνα με τις κριτικές των εγκυρότερων διεθνών ΜΜΕ: “Full of fantastic production, great hooks, killers melodies and a constant narrative through the tracks. Love? See Jennifer Lopez back with confidence and focused direction that we have not seen from her work in years”.

Τα λεγόμενά τους επιβεβαιώνουν κι οι αριθμοί! Από το πρώτο κιόλας single, το smash hit “On the Floor” (co-written and produced by RedOne) Νο1 του ελληνικού airplay chart για 7 συνεχόμενες εβδομάδες και στο Νο1 του Billboard Dance Radio & Dance Club charts, η Jennifer Lopez κατέρριψε κάθε ρεκόρ σημειώνοντας ψηφιακές πωλήσεις άνω των 2 εκατομμυρίων, ενώ το video clip του ομώνυμου τραγουδιού από τις 3 Μαρτίου που πρωτοπροβλήθηκε στο American Idol, όπου η Jennifer εκτελεί χρέη κριτή, ξεπέρασε τα 137 εκ. views στο YouTube, «καρφώνοντας» το τραγούδι στο #1 του ελληνικού iTunes καθώς και σε 16 ακόμη χώρες!

Κι ενώ τα περισσότερα από τα 12 tracks του album είναι γεμάτα high-energy και dance-driven pop (“On The Floor”, “Papi”, “Invading My Mind”, “Hypnotico”), αναδεικνύοντας τις καλύτερες στιγμές φωνητικά της J.Lo στα more mid-tempo tunes (“I’m Into You”, “Run The World”, “Until It Beats No More”), η λατίνα star παραδέχεται πως το “Love?”, δεν είναι μόνο το καλύτερό της album και το πιο προσωπικό, αλλά και το πιο συναρπαστικό στη διαδικασία παραγωγής του…

«Όλοι ρωτούν γιατί αυτός ο τίτλος – “Love?”, με ερωτηματικό – μα όλοι ξέρουν. Γιατί όλοι έχουμε μια ανθρώπινη πλευρά, μια αχίλλειο πτέρνα, κι όσο κι αν πασχίζουμε να το κρύψουμε είμαστε τρωτοί. Θέλουμε να μας αγαπάνε, αναρωτιόμαστε συνέχεια γι’ αυτό, γινόμαστε ανασφαλείς μες στην πολυπλοκότητα του έρωτα, τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις που μας στοιχειώνουν από προηγούμενες εμπειρίες. Είμαι ευτυχισμένη στο γάμο μου, με τον Marc (Anthony) και τα δύο μας παιδιά στα οποία και αφιερώνω όλο τον ελεύθερό μου χρόνο, αλλά υπήρξα κι εγώ Ατίθαση Καρδιά, όπως όλοι μας κάποια στιγμή, και ήθελα να μιλήσω για αυτό. Για τον Έρωτα και την Αγάπη όπως τον βιώνει κανείς σε διαφορετικές στιγμές, σε διαφορετικές καταστάσεις και σε διαφορετικά επίπεδα. Στάθηκα τυχερή, γιατί συνεργάστηκα με τον Νο1 σήμερα παραγωγό, τον RedOne, ο οποίος μάλιστα έχει αναλάβει τώρα και το album του Marc. Οπότε στη πιο δημιουργική στιγμή μου βρέθηκα περιστοιχισμένη από τους σημαντικότερους ανθρώπους της διεθνούς μουσικής σκηνής, ισορροπημένη και ασφαλής σε μια διαδικασία ψαξίματος της μουσικής, του στίχου και της φωνής, που ξεκινούσε πολλές φορές τα μεσάνυχτα και τέλειωνε στις 9 το πρωί στο σπίτι μου. Σύντομα ο RedOne έγινε μέλος της οικογένειας. Τον κατααγάπησα! Το γεγονός και μόνο ότι με εμπιστεύτηκε μου έδωσε τέτοια αυτοπεποίθηση που όταν ήρθε η στιγμή να ερμηνεύσω με τον rapper Pitbul το “On The Floor” με το φανταστικό sample  της Lambada, ανακάλυψα μέσα μου μια θηριώδη δύναμη. Το τραγούδι άγγιξε την κορυφή και το ακαριαίο χτύπημα, έφερε μια σειρά από μετασεισμικές δονήσεις… To “I ’m Into You”, των Taio Cruz και του Stargate (στην παραγωγή) με τον Lil Wayne στα φωνητικά κι αγαπημένο μου rapper, ήταν το 2ο single που επιβεβαίωσε ανέλπιστα τις προσδοκίες μας. Μετά, η όλη διαδικασία έγινε …πάρτυ!

Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της Μουσικής σήμερα και οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της ζωής μου περνούν από τα tracks του album. Kαι η ποίηση της Lady Gaga, όταν λέει στο “Invading My Mind”: “freezing cold, steaming hot, sweaty drip, drip, drip”, συναντάει την ιδιοφυϊα του δαιμόνιου και δικού της επίσης παραγωγού, RedOne στο ομώνυμο τραγούδι. To “Papi” θα έλεγα ότι είναι the spiritual sequel του “On The Floor”. Το “Starting Over,” ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, μιλάει για μια σχέση με έναν player. Ενώ, στο “One Love”, όταν μου έδωσαν τους στίχους (the songwriting team APLUS and Bieber/Rihanna producer D’Mile) μου άρεσε τόσο πολύ η ιδέα, που αυθόρμητα αναρωτήθηκα: γιατί δεν το κάνουμε πιο προσωπικό; Κάθισα λοιπόν μαζί τους και συνεργάστηκα κι εγώ, μιλώντας για τους μεγαλύτερους δεσμούς της ζωής μου, σ’ ένα τραγούδι που θέτει το ερώτημα: “Is there one love?”. Ένα ακόμη τραγούδι της Lady Gaga, την οποία παρόλο που δε τη συνάντησα είμαι περήφανη που συνεργάστηκα μαζί της μέσω του RedOne, το “Hypnotico”, κλείνει, νομίζω, με τον καλύτερο τρόπο αυτό το δίσκο. Ελπίζω να τον απλαύσετε όσο κι εμείς»!

Τrack list
01. On The Floor (featuring Pitbull)
02. Good Hit
03. I’m Into You (featuring Lil’ Wayne)
04. (What Is) LOVE?
05. Run The World
06. Papi
07. Until It Beats No More
08. One Love
09. Invading My Mind
10. Villain
11. Starting Over
12. Bonus Track: Hypnotico

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here