1/2/2012
Γράφει ο Ραφαήλ Αρετάκης
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Τα λεπτά περνούσαν όλο και πιο αργά, ενώ η αγωνία μας μεγάλωνε όλο και περισσότερο. Η μέρα που θα βλέπαμε την Κωνσταντίνα, μία από τις πιο δυνατές παρουσίες που πέρασαν από το ελληνικό τραγούδι, είχε επιτέλους φτάσει! Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν μεταξύ αυτών η φίλη της ερμηνεύτριας και Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου, η Μπέττυ Μαγγίρα μετά του συντρόφου της, άνθρωποι από το καλλιτεχνικό στερέωμα και τον ειδησεογραφικό χώρο.

Η βραδιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 23:30 με “πέντε ανέμους” να φυσούν 2 μελωδικές φωνές, της Κωνσταντίνας και του Μάκη Δελαπόρτα.

Μεγάλο μουσικό ταξίδι  σε πέντε δεκαετίες που άλλοι έζησαν και άλλοι απλά αγάπησαν, μέσα από τις υπέροχες μελωδίες που μας έχουν χαρίσει… Μελωδίες που έχουν ζωγραφίσει στις σελίδες της μουσικής μας ιστορίας με μελάνι ανεξίτηλο…

Η Κωνσταντίνα ξεφυλλίζει αυτές τις σελίδες  ξεκινώντας από την 10ετία του πενήντα μέχρι το σήμερα. Ελπίζω και σας εύχομαι η συγκεκριμένη  μουσική παράσταση να επαναληφθεί ξανά και ξανά ούτως ώστε να έχετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε.

Το κορίτσι από την Λευκωσία που έκανε τα πρώτα της βήματα με τον Κώστα Χατζή και μεσουράνησε στις δεκαετίες του 80-90 έχει την ίδια ζεστή και μελωδική φωνή του τότε. Αν έπρεπε να την χαρακτηρίσω, θα την έλεγα …χαμαιλέοντα! Ερμηνευτικά βεβαίως…! Μπορεί να τραγουδήσει λαϊκό, έντεχνο, ποπ και απλά νιώθεις πως ανήκει στο κάθε είδος!

Ο Μάκης Δελαπόρτας, μας είπε πως σήμερα  η Κωνσταντίνα θα τον κάνει τραγουδιστή και εκείνος θα την κάνει ηθοποιό. Αυτό νομίζω δεν είναι απαραίτητο, μιας και η Κωνσταντίνα έχει αναπτύξει μια εξαιρετική θεατρική χροιά στο στήσιμο της επί σκηνής.

Σίγουρα όσο περιγραφικός και να γίνω, δεν θα μπορέσω να αποδώσω ούτε στο ελάχιστο τα συναισθήματα που μας προκάλεσαν και οι μουσικές που ακούσαμε. Οι δεκαετίες περνούν μία μία και αυτές οι δύο φωνές μας γεμίζουν εικόνες και εμείς οι νεότεροι νιώθουμε για λίγο πως «ζούμε» σε μια από αυτές. Μας  τραγούδησε και μας παρακίνησε να «κάνουμε υπομονή», πράγμα που είμαι σίγουρος ότι αφιερώνει στον κάθε έναν από εμάς, γι’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Μας «πήραν μακριά στα πέρα μέρη» (θαλασσογραφία), γίναμε όλη μια παρέα και εγώ κράτησα από την «Αθανασία» (Χατζηδάκις), ένα γλυκό φιλί για καληνύχτα…!

Αποκλειστικές δηλώσεις, μετά το live, της Κωνσταντίνας στο MusicCorner και τον Μάριο Γκούβα…

Music Corner: Τώρα που έφυγε το άγχος, πες μας λίγες κουβέντες για το live.
Κωνσταντίνα: Έχω “μεθύσει” από τον κόσμο! Αυτό έλεγα και στον Μάκη Δελαπόρτα. Και τις δύο βραδιές το μαγαζί ήταν γεμάτο. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι μαγευτικό. Το Small Cafe μας φιλοξένησε για δύο παραστάσεις. Η ιδέα ήταν του Μάκη του Δελαπόρτα, με τον οποίο γνωρίζομαι πολλά χρόνια και πάντα θέλαμε να κάνουμε κάτι μαζί. Ο Μάκης εμπνεύστηκε από το τραγούδι «Στους πέντε ανέμους» που έγραψε ο Στέφανος Κορκολής και ηχογραφήσαμε μαζί. Με τη λογική των πέντε ανέμων, παρουσιάζουμε τις πέντε εποχές της μουσικής.
Ξεκινάμε με τραγούδια του ’50, του ’60, του ’70, του ’80 και φτάνουμε στην εποχή τη δική μου που είναι τέλη του ’80 που έκανα δισκογραφία, και συνεχίζω το πρόγραμμα με ρεπερτόριο δικό μου, τραγούδια που έχει αγαπήσει το κοινό. Τραγούδια που μου έχουν γράψει σημαντικοί συνθέτες όπως ο Μάριος Τόκας, ο Στέφανος Κορκολής, ο Yanni, ο Μουκίδης, ο Παναγιώτης Μαθιέλλης, η Τασούλα Θωμαίδου, ο Γιάννης Καραλής, ο Πάνος Φαλάρας και πολλοί ακόμα δημιουργοί.
Βλέπω ότι όλος ο κόσμος θυμάται όλα μου τα τραγούδια κι αυτό μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω. Δε σου κρύβω ότι κάπου είχα κουραστεί από τις μεγάλες πίστες και όλα αυτά.

Music Corner: Θα έλεγα ότι κατά κάποιον τρόπο έχεις «εξαφανιστεί».
Κωνσταντίνα: Ναι, κατά κάποιο τρόπο ναι… Από τη στιγμή που δε βγάζω δίσκους δεν έχω κανένα λόγο να βγαίνω στις τηλεοράσεις. Δεν θέλω να εμφανίζομαι αν δεν υπάρχει λόγος. Θα βγω να προωθήσω τη δουλειά μου και μέχρι εκεί. Από τη στιγμή που δισκογραφία κάνω κάθε τρία χρόνια και όχι κάθε χρόνο, βγαίνω απλά όποτε χρειάζεται για να προωθήσω τη δουλειά μου.

Music Corner: Πώς βλέπεις τις εμφανίσεις σε πιο μικρούς χώρους;
Κωνσταντίνα: Γυρνάμε στα παλιά. Βλέπω ότι ο κόσμος έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να γίνει μια παρέα με τον καλλιτέχνη. Να τραγουδήσει για να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Ο χώρος εδώ είναι ιδανικός για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλές σκηνές στις οποίες μπορείς να γίνεις μια παρέα με το κοινό και δημιουργείται πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Μου αρέσει να βλέπω τόσο ζεστό τον κόσμο. Εμείς παρουσιάζουμε κάτι το οποίο έχει θέμα. Υπάρχει και πρόζα, κάτι εντελώς καινούριο για μένα, σε κείμενα που έχει γράψει ο Μάκης για τους ανέμους, για τις εποχές. Τις χαρακτηρίζει παρομοιάζοντάς τες με κάποιον άνεμο, είναι πολύ ωραίο όλο το concept.

Music Corner: Δισκογραφικά τι κάνεις τώρα;
Κωνσταντίνα: Έχω ξεκινήσει συνεργασία με κάποια νέα παιδιά και δουλεύουμε σε διασκευές κάποιων κομματιών από τη δισκογραφία μου. Όταν τελειώσουμε θα τα κυκλοφορήσουμε…

Music Corner: Παλιά τραγούδια σου σε νέα έκδοση, δηλαδή;
Κωνσταντίνα: Όπως το «Αυτό το βράδυ» που έγινε επιτυχία τώρα, κάποια παλιά τραγούδια, αγαπημένα μας,τα δουλεύουμε με φρέσκια άποψη…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here