25/11/2011
www.musiccorner.gr

Ο πολυχώρος του Κεραμεικού από τον οποίο έχουν περάσει καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Νίκος Παπάζογλου, η Χάρις Αλεξίου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιώργος Μαρίνος, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης και τόσοι άλλοι, στην  μικρή του σκηνή, σε τιμές που σέβονται το παρόν μας, συναντά ξανά τις ρίζες του λαϊκού, φιλοξενώντας τους Λευτέρη Μυτιληναίο και Άντζελα Γκρέκα και σας περιμένει από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, για να ζεστάνει τις βραδιές με αίσθημα!

Ο Κεραμεικός φέτος κάνει μια «συμφωνία τιμής» όχι μόνο για το τραγούδι αλλά και για τη συνολική διασκέδαση. Σέβεται για ακόμα μία χρονιά τον πελάτη σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κεραμεικός σε όσους θέλουν να βγουν για φαγητό κάνει δώρο ένα μουσικό πρόγραμμα και σε όσους θέλουν να βγουν για διασκέδαση κάνει δώρο το φαγητό.

«Βγάλε τη βασική μελωδία από μια συμφωνία. Τι θα μείνει ;» κάπως έτσι αναρωτιόταν ο Μάνος Χατζιδάκις. Πράγματι, η βάση της μουσικής είναι το μελωδικό σχήμα, το τραγούδι. Η καρδιά όμως του τραγουδιού είναι η φωνή και η άξια φωνή είναι εκείνη που βγαίνει όχι από τις φωνητικές χορδές αλλά από την ψυχή. Αλήθεια στη βιομηχανοποιημένη παραγωγή τραγουδιών της τελευταίας 30ετίας, πόση ψυχή μπορούσε να χωρέσει ;

Τη μεγάλη διαφορά την βλέπαμε και την βλέπουμε κάθε φορά που επανέρχεται στο πάλκο ο παλιός. Εκείνος που εννοεί εκ βαθέων την κάθε λέξη που τραγουδά και σε πείθει, σε συγκινεί, σε συναρπάζει. Μια τέτοια ευκαιρία θα ζήσουμε και πάλι, στο Μικρό Κεραμεικό, με δυο ερμηνευτές που κουβαλούν το λαϊκό και το ρεμπέτικο ως βιωματική ιστορία. Η Άντζελα Γκρέκα που ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ‘50 και ο Λευτέρης Μυτιληναίος που ανέτειλε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, μαζί θα πιάσουν τα νήμα από την αρχή, ενώνοντας τα κομμάτια του χρόνου που σημάδεψαν συναισθηματικά τόσες γενιές. Με τραγούδια που δεν ξεπεράστηκαν και που μπορούν να μαγέψουν και τα νέα ευήκοα ώτα. Γιατί στους νέους (κι όσους βέβαια αισθάνονται νέοι), απευθύνονται τέτοια προγράμματα, για την «τιμή του τραγουδιού».

Η Άντζελα Γκρέκα (κατά κόσμο Ανθούλα Αξελιθιώτου) κάθεται στο πάλκο μαζί με τον Ιορδάνη Τσομίδη και τον Γιώργο Λαύκα ήδη από τα 14 της και το 1960 βρίσκεται στην Αμερική για δύο χρόνια στο πλάι του Γιάννη Παπαϊωάννου ενώ επιστρέφοντας ηχογραφεί μαζί με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη – το «Να πεθάνεις, Να πεθάνεις»  που απαράβατα ακούμε στις ρεμπέτικες σκηνές, εκείνη το λάνσαρε. Έκτοτε θα διανύσει μια μεγάλη πορεία ανάμεσα σε Αμερική και Ελλάδα, καπετάνισσα του πάλκου και γνήσια ερμηνεύτρια των ελληνικών  «μπλουζ». Από τα δικά της «Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια» και «Μια Κορδελιώτισσα»  του Μάρκου, μέχρι το ανεπανάληπτο «Αγάπη πούγ’ ινες δίκοπο μαχαίρι»  του Μάνου Χατζηδάκι.

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 ξαφνιάζει ευχάριστα το κοινό με το γλυκό παράπονο του έρωτα όπως εκφράστηκε με τις περίφημες «Αμφιβολίες» του (σε στίχους-μουσική του Γρηγόρη Μπιθικώτση) ενώ ακολουθούν τα «Δεν είναι όλες ίδιες οι καρδιές» και «Κομπάρσος της καρδιάς σου» (του Γιώργου Κατσαρού σε στίχους Πυθαγόρα). Διακριτικός, αντιστάρ ακόμη και την εποχή που τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονταν πάνω του, εξέπεμπε μια γλυκύτητα που τον έκανε αξιαγάπητο. Έμεινε ο πιστός του πάλκου, μακριά από την εύκολη δισκογραφία, πάντα σε άμεση επαφή με το κοινό που έκπληκτο διαπίστωνε ότι η φωνή του καλυτέρευε με τα χρόνια αντί να ξεθωριάζει.

Και οι δυο τους διάβηκαν το χρόνο με την αντοχή της αλήθειας τους, άτρωτοι από το star system, το μάρκετινγκ που ανεβοκατεβάζει περσόνες, ακμαίοι πάντα και έτοιμοι να πιάσουν το μικρόφωνο και να φέρουν στο φως της ράμπας αυτό που κάνει την ελληνική ψυχή ανθεκτική. Με εκφράσεις ρομαντικές και αιχμηρές, άλλοτε με διάθεση μινόρε και άλλοτε με κέφι γενναίο, φωνές φορτισμένες από το Χρόνο…

Στο πάλκο κυριαρχούν η Άντζελα Γκρέκα, ο Λευτέρης Μυτιληναίος, οι δύο νέες φωνές του Φίλιππου Πλακιά και της  Μαρίνας Δεληγιάννη που πλαισιώνονται από εξαιρετικούς μουσικούς, τους Βαγγέλη Λιόλιο, Θανάση Σοφρά, Κώστα Παπακωστόπουλο, Παναγιώτη Παπαγεωργίου και Νίκο Καρατζά.

Τιμές

Μπορείς να παρακολουθήσεις όλο το πρόγραμμα με ένα ποτό στο bar με 8 €.

Μπορείς να παρακολουθήσεις όλο το πρόγραμμα με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού λευκού ή ερυθρού από ελληνικούς αμπελώνες, με 10 € το άτομο σε τραπέζι.

Δυνατότητα ala carte φαγητού, από την πλούσια ελληνική κουζίνα του Κεραμεικού με τιμές από 6 €.

Μπορείς να έχεις πλήρες μενού (κρέπες με ζαμπόν και κρέμα τυριών, σαλάτα με ποικιλία εκλεκτών λαχανικών και χοιρινό με κύβους γραβιέρας με γαρνιτούρα ρύζι με μεσογειακά μυρωδικά) και απεριόριστη κατανάλωση κρασιού με 20 € το άτομο.

Αν προτιμήσεις εμφιαλωμένο κρασί οι τιμές ξεκινούν από 30 € στα 2 άτομα.

Αν προτιμήσεις ουίσκυ η χρέωση θα είναι 95 € (κομπλέ) στα 4 άτομα.

ΕΝΑΡΞΗ  ΣΑΒΒΑΤΟ 03/12/11

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13 – Κεραμεικός
Τηλ.: 210-5222222

Ημέρες λειτουργίας:
Σάββατο βράδυ (κλασσικά)
Κυριακή μεσημέρι (καθιερωμένο)
Δευτέρα βράδυ (όταν η πόλη κοιμάται!)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ ΩΡΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΕΑ- ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here