12/9/2014
www.musiccorner.gr

Μια πολυαναμενόμενη συναυλία μουσικής δωματίου με δύο ξεχωριστές μουσικές προσωπικότητες

Δύο από τους πλέον χαρισματικούς καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής, ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και η κινεζικής καταγωγής πιανίστα Γιούτζα Ουάνγκ παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 14 Οκτωβρίου τον κύκλο με τις τρεις θρυλικές Σονάτες του Γιοχάννες Μπραμς.

Οι δύο σταρ της κλασικής μουσικής παρουσίασαν τις Σονάτες του Μπραμς για πρώτη φορά το 2013, στο περίφημο φεστιβάλ του Βερμπιέ και αυτή η μουσική συνάντηση απέφερε πολύ γρήγορα καρπούς.

Τον Μάρτιο του 2014 η Decca Classics κυκλοφόρησε τον ομώνυμο δίσκο και ακολούθησε περιοδεία στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης. Η συναυλία τους στην Αθήνα θα είναι η εναρκτήρια μιας δεύτερης μεγάλης περιοδείας με συναυλίες στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και σε μεγάλες πόλεις του Καναδά και των Η.Π.Α.

Η μουσική δωματίου ήταν ένα είδος πολύ αγαπητό στον Γιοχάννες Μπραμς και η συνεισφορά του μεγάλου συνθέτη στο ρεπερτόριο της μουσικής δωματίου είναι τεράστια. Ο Μπραμς συνέθεσε τις τρεις μοναδικές Σονάτες για βιολί και πιάνο σε λιγότερο από μια δεκαετία (μεταξύ 1878 και 1886). Χαρακτηρίζονται από σπάνιο λυρισμό, με εξαιρετικές μελωδικές γραμμές, όπου τα δύο όργανα επικοινωνούν με ισορροπημένο και διαλεκτικό τρόπο.

«Μια εντυπωσιακά ζωντανή και εκφραστική ερμηνεία. Το πνεύμα συνεργασίας που έχουν ο Καβάκος με την Ουάνγκ θα το λατρέψετε από την πρώτη στιγμή» Gramophone Magazine, Ιούνιος 2014

«Ο ευαίσθητος ήχος του Λεωνίδα Καβάκου ταιριάζει απόλυτα με αυτόν της Γιούτζα Ουάνγκ, η οποία είναι αξιοθαύμαστα διακριτική σε μια τόσο πλούσια γραφή της παρτιτούρας» BBC Music Magazine, Ιούνιος 2014

wang_kavakos_2014_10

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ώρα έναρξης: 8:30μ.μ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
€ 20,00 (Φοιτητικά, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+)
€ 30,00 – 40,00 – 50,00, € 60,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου
Τηλ. 210 7282333, megaron.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here