27/6/2014
www.musiccorner.gr
(χορηγος επικοινωνίας)

Πώς μπορεί να συσταθεί ένα παρ’ ολίγον κουαρτέτο; Με ένα βιολί, ένα τσέλο, ένα κοντραμπάσο, και στη θέση της βιόλας συναντά ο Μανώλης Φάμελλος τη Nalyssa Green… Μαζί στήνουν το Παρ’ ολίγον κουαρτέτο, ένα πειραματικό live που έχει ήδη παιχτεί σε αθηναϊκές σκηνές με νέα και παλιά τραγούδια του Μανώλη και της Nalyssa. Αυτό το «ατάκτως τακτικό σχήμα, που επιχειρεί να φανταστεί τον εαυτό του έξω από τα σχήματα» θα εμφανιστεί την Παρασκευή 11 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου, παρέα με εκλεκτούς φίλους-δημιουργούς, διατεθειμένους να «ξαναδιαβάσουν» τα τραγούδια τους με τον ήχο του κουαρτέτου. Χωρίς μικρόφωνα, με τις δονήσεις των εγχόρδων και των φωνών, η συναυλία τους απευθύνεται σε ακροατές που διακρίνουν ψιθύρους και τείνουν ευήκοα ώτα σε «λυρικές κι ανήσυχες» μουσικές.

famelos_green_dt_2014_06

Την άνοιξη του 2012 ο Μανώλης Φάμελλος ξεκίνησε μια ανοικτή συνεργασία με μια μικρή ομάδα μουσικών. Ένα βιολί ένα τσέλο και ένα κοντραμπάσο μαζί με την μαντόλα και την κιθάρα του Μανώλη αποτέλεσαν τον πυρήνα του σχήματος, που με την προσθήκη της Nalyssa Green, ένα χρόνο μετά, στο ακορντεόν και το theremin, πήρε τη σημερινή του μορφή.

Έκτοτε το Παρ’ ολίγον Kουαρτέτο εξελίχτηκε σε ένα διαρκές ζωντανό πείραμα, που μετράει ήδη επιτυχημένες εμφανίσεις σε σκηνές της Αθήνας, δοκιμάζοντας να μεταφέρει νέα αλλά και παλιότερα τραγούδια του Μανώλη και της Nalyssa σε ένα άλλο ηχητικό τοπίο ακολουθώντας το εσωτερικό τους φως… ή σκοτάδι. Είναι, με τα τα δικά τους λόγια, «μια ερασιτεχνική συνεργασία επαγγελματιών, ένα διαγωνίως παράλληλο κι ατάκτως τακτικό σχήμα που επιχειρεί να φανταστεί τον εαυτό του αλλιώς, έξω από τα σχήματα».

Στην πορεία ο Μανώλης και η Νalyssa άρχισαν επίσης να καλούν τακτικά (έως και θεσμικά) επί σκηνής φίλους δημιουργούς, μεταφέροντας τα τραγούδια τους στον ήχο του κουαρτέτου. Αυτό θα γίνει και στον πανέμορφο Κήπο του Μεγάρου στις 11 Ιουλίου με εκλεκτούς προσκεκλημένους αυτή τη φορά τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Κωνσταντίνο Βήτα και τη Μαριέττα Φαφούτη.

Ερμηνεύουν:
Μιχάλης Βρέττας (βιολί),
ΜιχάληςΠορφύρης (τσέλο),
Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο),
Μανώλης Φάμελλος (μαντόλα, κλασική και ακουστική κιθάρα),
NalyssaGreen(ακορντεόν, theremin).
Στη μικρή παρέα θα προστεθεί εκτάκτως και ο τυμπανιστής Θάνος Μιχαηλίδης ολοκληρώνοντας το κουαρτέτο.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014
Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Κήπος Μέγαρου Μουσικής

Προπώληση εισιτηρίων: € 10,00
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: € 12,00

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72 82 333
Και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here