26/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και αυτό που σας είχαμε υποσχεθεί, πραγματοποιείται! Το musiccorner θα σας παρουσιάσει σταδιακά όλα τα τραγούδια που απαρτίζουν τον διαγωνισμό της Eurovision 2012, που θα διεξαχθεί στο Baku του Αζερμπαϊτζάν, ξεκινώντας με την σειρά από τον 1ο ημιτελικό! Καθίστε αναπαυτικά στην καρέκλα του γραφείου σας, (μη σας βλέπει το αφεντικό!) ή του σπιτιού σας ή τελοσπάντων όπου αλλού και αν είστε και απολαύστε τα τραγούδια που έρχονται…!

01. Μαυροβούνιο
Ερμηνεία : Rambo Amadeus
Τίτλος : Euro Neuro
Μουσική – Στίχοι : Rambo Amadeus 

Ύστερα από 2 χρόνια απουσίας από τον διαγωνισμό, το Μαυροβούνιο επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, με ένα τραγούδι που μιλάει για το …Euro, όπως μαρτύρα και ο τίτλος! Σκέψεις και σκόρπιες λέξεις, που απλά κάνουν ομοιοκαταληξία, συνθέτουν αυτό το τραγούδι. Το καλύτερο; Ο αξιολάτρευτος …γάιδαρος στο video clip, που αναμφισβήτητα κλέβει την παράσταση, από μία μάλλον κακή συμμετοχή που δυστυχώς, δε φαίνεται να μπορεί να στείλει την χώρα έστω για μια φόρα στο τελικό.

——————-

02. Ισλανδία
Ερμηνεία : Gréta Salóme & Jónsi
Τίτλος : Never Forget
Μουσική – Στίχοι : Gréta Salóme 

Ίσως η πιο ωραία και δυναμική μπαλάντα του 1ου ημιτελικού. Ένα ατμοσφαιρικό ερωτικό τραγούδι, που μιλά για χωρισμό και ένα video clip αντάξιο του κομματιού! Κυρίαρχο στοιχείο το βιολί, που από το 2009 και μετά έχει την τιμητική του (λόγω του νικητή Αlexander Rybak, Νορβηγία 2009). Σοφή επιλογή το τραγούδι να ερμηνευτεί σε αγγλικούς στίχους και όχι σε ισλανδικούς όπως είχε παρουσιαστεί. Από το 2008 η Ισλανδία είναι παρούσα σε κάθε τελικό και όπως φαίνεται και φέτος εκεί θα είναι!

——————-

03. Ελλάδα
Ερμηνεία : Ελευθερία Ελευθερίου
Τίτλος : Aphrodisiac
Μουσική – Στίχοι : Δημήτρης Στάσσος, Mikaela Stenström, Dajana Lööf 

Τα λόγια είναι περιττά, όπως λέει και η Μαρινέλλα… Με κάτι διαφορετικό, σε σχέση με πέρσι, η Ελλάδα στοχεύει να παραμείνει η μοναδική χώρα στο διαγωνισμό, που καταφέρνει να μπαίνει στην 10αδα εδώ και 8 χρόνια! Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, θα αναλάβει τη σκηνική παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής, όπως έκανε και με την περσινή μας, με τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike. Eμείς το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι καλή επιτυχία στην Ελλάδα και στην Ελευθερία Ελευθερίου!

——————-

Αυτά προς το παρόν… Η συνέχεια την Τετάρτη, με άλλα 3 τραγούδια που φιλοδοξούν για μία θέση στο τελικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here