Ο μυθικός Νίκος Γκάτσος υπογράφει τους στίχους, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μελοποιεί και η Φωτεινή Δάρρα ερμηνεύει τα τραγούδια στο νέο album με τίτλο «Λουλούδι στη φωτιά» που μόλις κυκλορόρησε από τη Universal. Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου σταχυολόγησε τους στίχους αυτούς με άξονα την ένωση δύο εντυπωσιακών χαρακτηριστικών: την προφητική ματιά του μεγάλου στιχουργού σε απόλυτα σημερινά κοινωνικά θέματα από τη μια – και την, αιτούμενη ξανά στις μέρες μας, στιβαρή δομή ενός κλασσικού και γνήσιου λαϊκού ελληνικού τραγουδιού που να τραγουδάει τη ζωή και τον έρωτα, με ποίηση και αλήθεια.

Η Φωτεινή Δάρρα, κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της νεώτερης γενιάς, συναντιέται στο υλικό αυτό με την πρόκληση να εκφράσει μεγάλο μέρος της καυτής σημερινής κοινωνικής θεματολογίας και προβληματισμού, προσφέροντας στο κύρος και τη σοφία των στίχων, την δύναμη μιας ορμητικής, αθώας και σύγχρονης νεανικής ερμηνείας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ- ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΧΟΥΙ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here