18/1/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με δύο νέα άλμπουμ «απαντάνε» οι Public Enemy στην δισκογραφική τους απουσία από το 2007, όταν είχαν κυκλοφορήσει το “How You Sell Soul to a Soulless People Who Sold Their Soul?”, το οποίο δεν είχε την εμπορική επιτυχία άλλων άλμπουμ του συγκροτήματος, παρ’όλο που απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Την ανακοίνωση των δύο άλμπουμ έκανε ο Chuck D, εκ των ιδρυτικών μελών του γκρουπ που προκάλεσε αίσθηση με τον έντονα πολιτικοποιημένο και υποστηρικτικό των ακτιβιστικών οργανώσεων στίχο του. Ο Chuck, μιλώντας στο Billboard.com αποκάλυψε ότι οι Public Enemy ολοκληρώνουν σύντομα και τα δύο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο το πρώτο και το Σεπτέμβριο το δεύτερο.

Τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει το “Most Of Our Heroes Still Don’t Appear On A Stamp” και το Σεπτέμβριο το “The Evil Empire Of Everything“. Ο τίτλος του πρώτου άλμπουμ αναφέρεται σε στίχο του κομματιού “Fight The Power” από τον δίσκο “Fear of a Black Planet” του 1990. Στο άλμπουμ αυτό συνεργάστηκε ο Gary G-Wiz των Bomb Squad.

Ο Chuck περιέγραψε τα άλμπουμ ως «δύο συνοπτικές δηλώσεις που συνδέονται στην ίδια πνοή» θέλοντας να δηλώσει την άμεση σχέση που έχουν μεταξύ τους. Πρώτη φορά για το πρώτο άλμπουμ είχε μιλήσει στα μέσα της χρονιάς που πέρασε : “Ποτέ δεν ήμασταν στη μουσική βιομηχανία για να κάνουμε φίλους. Ποτέ δεν ήμασταν οι τύποι που θα σκύψουμε το κεφάλι. Και πάντα προσπαθούσαμε να μην επαναλαμβανόμαστε από άλμπουμ σε άλμπουμ”.

Παρά το γεγονός ότι η δισκογραφική τους επιστροφή γίνεται με δύο άλμπουμ, δε μπορούμε να πούμε ότι εκπλαγήκαμε. Περισσότερο μας εξέπληξε η σχεδόν πενταετής απουσία τους παρά η απόφασή τους να κυκλοφορήσουν δύο άλμπουμ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Οι Public Enemy είναι ένα συγκρότημα που μέσα από τη δουλειά του εξέφραζε και εκφράζει τις απόψεις του λαού για τα πολιτικά δρώμενα. Γι’ αυτό και η απουσία τους όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, καθώς την τελευταία πενταετία έχουν συμβεί τόσα πολλά και σημαντικά που το συγκρότημα άφησε «ασχολίαστα»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here