15/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το πέμπτο άλμπουμ της καριέρας τους θα κυκλοφορήσουν το Μάϊο οι Gossip. Το συγκρότημα των Beth Ditto, Brace Paine και Hannah Billie, επιστρέφει στη δισκογραφία τρία χρόνια μετά το “Music For Men” του 2009, με το “A Joyful Noise”, σε ελεύθερη μετάφραση «Ένας ευχάριστος θόρυβος».

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 2000, αλλά μόλις το 2006 με το “Standing in the Way of Control” έκανε αίσθηση και ξεχώρισε, διατηρούμενο στο προσκήνιο έκτοτε και με το “Music For Men” του 2009, που έφτασε το 1.000.000 πωλήσεις και χαρακτηρίστηκε ένα από τα πιο ευχάριστα ακούσματα της χρονιάς.

Το “A Joyful Noise” είναι ένα μίγμα soul, gospel, funk, rock, disco και punk μουσικής και είναι παραγωγή των Gossip και του Brian Higgins, ενός σπουδαίου παραγωγού που έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως η Kylie Minogue, οι Pet Shop Boys και οι Girls Aloud. Το πρώτο single του δίσκου, με τίτλο “Perfect World” κυκλοφόρησε ήδη ψηφιακά και είναι διαθέσιμο για ακρόαση στο επίσημο site του συγκροτήματος.

Τα τραγούδια του άλμπουμ ηχογραφήθηκαν στη Βρετανία, στο studio του Higgins και των Xenomania, αλλά και στις ΗΠΑ στα KBC Studios. Το “A Joyful Noise” διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Gossip, ενώ παρουσιάζει και νέες ιδέες που τους κάνει μοναδικούς. Η συνεργασία τους με τον Higgins υπήρξε καταλυτική καθώς με τη βοήθειά του δημιουργούν τον δικό τους pop ήχο.

Πέρασα όλη τη χρονιά ακούγοντας μόνο Abba και χωρίς να ανοίγω καθόλου το ραδιόφωνο”, δήλωσε η πληθωρική Beth Ditto θέλοντας να τονίσει τις επιρροές της ενέργειας του νέου άλμπουμ.

Οι fans των Gossip θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν με τους ρυθμούς του συγκροτήματος και τα νέα τραγούδια που είναι τα εξής :

Melody Emergency
Perfect World
Get A Job
Move In The Right Direction
Casualties of War
Into The Wild
Get Lost
Involved
Horns
I Won’t Play
Love In A Foreign Place

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here