17/7/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τον …μπελά της φαίνεται ότι έχει βρει τις τελευταίες ημέρες η Madonna που μάλλον θα περάσει αρκετές ώρες με τους νομικούς της συμβούλους προκειμένου να βρει πειστικές απαντήσεις στις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί εναντίον της.

Η πρώτη μήνυση αφορά τη μουσική της. Αν και το τραγούδι της “Vogue” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1990, μόλις πρόσφατα και με τη χρήση ειδικού software, αποκαλύφθηκε ότι, όπως ισχυρίζονται οι μηνυτές, η βασίλισσα της ποπ χρησιμοποίησε  απόσπασμα από παλιότερο κομμάτι άλλου συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Madonna χρησιμοποίησε ήχους και αποσπάσματα πνευστών από το τραγούδι “Ohh I Love It (Love Break)” των “Salsoul Orchestra” που κυκλοφόρησε το 1977 και τα «φύτεψε» μέσα στην τεράστια επιτυχία της “Vogue” με τρόπο που να μην είναι ανιχνεύσιμα χωρίς τη χρήση ειδικού software.

Κι ενώ η εταιρεία των “Salsoul Orchestra” με την αγωγή ζητάει αποζημίωση και ποσοστό από τα κέρδη του “Vogue”, υπάρχει άλλο ένα στοιχείο που περιπλέκει την κατάσταση και από ουσιαστικής αλλά και από νομικής πλευράς. Ο Richard “Shep” Pettibone που έκανε τη μίξη στο Vogue είναι ο άνθρωπος που έκανε τη μίξη και στο τραγούδι των Salsoul Orchestra!

Η δεύτερη μήνυση εναντίον της Madonna δεν έχει υποβληθεί ακόμα αλλά έχει ανακοινωθεί. Μηνυτής η Marine Le Pen, η ακροδεξιά βουλευτής της Γαλλίας, που θεώρησε προσβλητική την εικόνα της με τη σβάστικα που χρησιμοποίησε η Madonna στις συναυλίες της. Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, στη συναυλία της Madonna στο Παρίσι στο video wall εμφανίστηκε φωτογραφία της Le Pen με τη σβάστικα στο πρόσωπό της. Η πρόεδρος της ακροδεξιάς στη Γαλλία είχε «προειδοποιήσει» τη Madonna να αποφύγει την εμφάνιση αυτής της φωτογραφίας τουλάχιστον στη συναυλία του Παρισιού.

Εκπρόσωπος της Le Pen δήλωσε ότι θα κατατεθεί μήνυση εναντίον της Madonna ενώ ο υπαρχηγός του κόμματος, Florian Philippot, χαρακτήρισε το video «πολύ σοβαρή επίθεση» και δήλωσε : “Δε μπορούμε να δεχόμαστε τα πάντα. Δε μπορούμε να δεχθούμε αυτή την προσβλητική σύνδεση. Η Marine Le Pen θα υπερασπιστεί την τιμή της, αλλά και την τιμή των μελών του κόμματος, των υποστηρικτών μας και των εκατομμυρίων ψηφοφόρων μας”.

Δύσκολα τα πράγματα για τη βασίλισσα της ποπ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here