15/3/2012
www.musiccorner.gr

Περίπου χίλιοι τετρακόσιοι, συμπάροικοι κατέκλυσαν την Πέμπτη το βράδυ 23 Φεβρουαρίου, το Enmore Theatre του Σίδνεϊ και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα έδειξαν ότι δικαιώθηκαν οι προσδοκίες τους από τον Παντελή Θαλασσινό!

Στιγμιότυπα της παράστασης που εντυπωσίασαν και σχολιάστηκαν θετικά από τους παρισταμένους συμπαροίκους: η σεμνότητα του Θαλασσινού και ο σεβασμός του απέναντι στο κοινό, αλλά και τους δέκα συνεργάτες του τους οποίους παρουσίασε και στην αρχή και στο τέλος του προγράμματος, η αναφορά των συνθετών/στιχουργών όταν επρόκειτο να πει τραγούδια άλλων, το «παρεΐστικο» κλίμα του συγκροτήματος που μεταδόθηκε και στο κοινό, το εξαιρετικό δέσιμο της σύγχρονης μουσικής του Θαλασσινού με στοιχεία της παράδοσής μας, τα υψηλά νοήματα, σκέψεις και συναισθήματα που αναδύονταν μέσα από τους στίχους των τραγουδιών και πολλά άλλα.

«Μπορεί να άργησα να έρθω για συναυλίες στην Αυστραλία, αλλά είναι μεγάλη η χαρά μου που επιτέλους ανταμώνουμε», είπε ο Π. Θαλασσινός λέγοντας ότι “τελικά δεν είναι τόσο μεγάλες οι αποστάσεις. Μια ανάσα είμαστε“, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς την Κοινότητα και το Φεστιβάλ για την πρόσκληση που του απηύθυναν.

Η μεγάλη είδηση, όμως, που προέκυψε με το πέρας της συναυλίας ήταν άλλη: ο Παντελής Θαλασσινός θα εμφανιζόταν και δεύτερη φορά στο Σύδνεϋ. Ήταν  παρών μαζί με τους συνεργάτες του την Κυριακή το βράδυ 26 Φεβρουαρίου, στην κορύφωση του διήμερου Ελληνικού Γλεντιού,  που διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ της πόλης στο Ντάρλινγκ Χάρμπουρ. Εκεί βρέθηκαν πάνω απο δέκα χιλιάδες, Έλληνες και Αυστραλοί.

Στις 25 Φεβρουαρίου, Πάνω από 20.000 άτομα παρακολούθησαν τη συναυλία του, που δόθηκε στο ελληνικό «Γλέντι» της Μελβούρνης, που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Αντίποδες της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας. Χιλιάδες άτομα αψηφώντας τον καύσωνα – το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς – επισκέφθηκαν τον «ελληνικό» δρόμο Λόνστεϊλ, στο κέντρο της Μελβούρνης για να απολαύσουν τη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού. Ο καταξιωμένος Έλληνας τροβαδούρος ερμηνεύοντας τα αναγνωρισμένα τραγούδια του, πέτυχε, μαζί την ορχήστρα που τον συνόδευε, να αγγίξει το κοινό, να κάνει τον κόσμο να τραγουδά μαζί του, να χορεύει και να τον αποθεώνει με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Κατά την παραμονή του στην Αυστραλία, επισκέφτηκε, το Ελληνικό γηροκομείο του Σύδνεϋ, και το Χιώτικο σπίτι στη Μελβούρνη…

Όσο για το σύνθημα που έγραφαν τα Μπλουζάκια του Θαλασσινού στη μακρινή Αυστραλία; “Μη εκλεγμένη κυβέρνηση αποφασίζει για μας” (unelected government, decides for us)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here