7/12/2011
www.musiccorner.gr

ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ
50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Το 1961 η Νάνα Μούσχουρη ξεκινάει τη μεγάλη της καριέρα στη Γερμανία με το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι “Weisse Rosen aus Athen” (Σαν σφυρήξεις τρεις φορές), πουλώντας μέσα σε 6 μήνες περισσότερο από ένα εκατομμύριο δίσκους!

29 Νοεμβρίου 2011 και η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο τα 50 χρόνια συνεχούς και απόλυτα επιτυχημένης πορείας στον πιο ιδανικό μουσικό χώρο της γερμανικής πρωτεύουσας, τη Φιλαρμονική του Βερολίνου.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, που έχει δοξαστεί από τον σπουδαίο μαέστρο Herbert Von Karajan, η Νάνα Μούσχουρη ένωσε τη φωνή της με τους 3000 φίλους της, αλλά και με τους εκλεκτούς καλεσμένους που είχαν έρθει από την Ελλάδα. Η Νατάσα Θεόδωρίδου, η Έλενα Παπαρίζου, η κόρη της Λενού και η ανιψιά της Αλίκη Κατσαρού έδωσαν το παρόν στη μεγάλη γιορτή της αγαπημένης Νάνας, ερμηνεύοντας τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο της «Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά» αλλά και πολλές άλλες επιτυχίες.

H Νάνα Μούσχουρη τραγούδησε μαζί με την Νατάσα Θεοδωρίδου το «Μες του Αιγαίου» και με την Έλενα Παπαρίζου το «Ντάρι Ντάρι» (συνεργασίες που περιλαμβάνονται στο «Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά»), ξεσηκώνοντας το γερμανικό κοινό, που χειροκροτούσε ενθουσιασμένο στους νησιώτικους ρυθμούς. Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τις πέντε τραγουδίστριες να ερμηνεύουν αποκλειστικά ελληνικά τραγούδια: «Έλα πάρε μου τη λύπη», «Μίλησε μου» και «Τα παιδιά του Πειραιά». Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιτυχίας είναι ότι οι δίσκοι «Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά» που διατέθηκαν προς πώληση τη βραδιά της συναυλίας εξαντλήθηκαν μέσα σε μόλις 20 λεπτά!

Τη συναυλία παρακολούθησε και ο Jean Paul Gaultier, ο οποίος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του άλμπουμ «Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά», αλλά και τα ρούχα που φόρεσε στη συναυλία η διεθνής Ελληνίδα.

Μία ιστορική  συναυλία γεμάτη ελληνικά χρώματα και μελωδίες στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας.

To άλμπουμ της Νάνας Μούσχουρη «Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά» κυκλοφορεί από τη Universal Music

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here