14/5/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Νατάσσα Ασημακοπούλου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Σάββατο 10 Μαΐου και οι Orora παρουσιάζουν στην Αρχιτεκτονική τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Cruel & Magnificent». Οι Orora είναι τα αδέλφια Κώστας και Άκης Θεοχάρης, η Αγγελική Ανδρίτσου, ο Λευτέρης Καφετζής και ο Σταμάτης Χατζητσομπάνης.

orora_live_2014_05_21

Βρεθήκαμε στην Αρχιτεκτονική περίπου στις 23:00 και μετά από λίγα λεπτά συναντήσαμε την μπάντα και κινηθήκαμε προς τα καμαρίνια όπου γνωριστήκαμε και ξεκινήσαμε την κουβέντα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά ήταν πολύ φιλικά, με πολλή διάθεση να μας μιλήσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας.

MusicCorner: Πώς νιώθετε για το νέο δίσκο;
Orora: Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα και σήμερα νομίζω κορυφώνεται με τη βραδιά της παρουσίασης, να δείξεις αυτό που έκανες να το παίξεις και ζωντανά.

MusicCorner: Τα κομμάτια που θα ακουστούν θα είναι με τη σειρά που θα τα ακούσουμε στο δίσκο;
Orora: Όχι δεν θα είναι με την ίδια , θα είναι με κάποια άλλη μορφή έτσι όπως το έχουμε σκεφτεί ότι θα λειτουργεί καλύτερα στην εμφάνιση. Θα παιχτεί όλο το CD και από εκεί και πέρα θα παίξουμε κάποια αγαπημένα τραγούδια.
Αγγελική Ανδρίτσου: Διασκευές για να κάνουμε πάρτι!
Orora: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας στηρίζει σήμερα εδώ.

orora_live_2014_05_01

MusicCorner: Θέλετε να μου πείτε για τις επιρροές σας ;
Orora: Τώρα εδώ υπάρχει μεγάλη γκάμα (γέλια). Ε, είναι πολλές! Θες παλιές, καινούργιες ; Το ύφος του δίσκου είναι μια μίξη πραγμάτων γενικά, αν και έχουμε μια τάση προς Λονδίνο. Έχει επιρροές από hard rock 80s, ας πούμε, που έχουμε σαν ακούσματα, μέχρι British σημερινά πράγματα. Να πούμε κάποια πιο συγκεκριμένα παραδείγματα. Έχουμε γκάμα από Kiss εδώ (δείχνουν τον drummer) μέχρι Arctic Monkeys, λίγο Tool, λίγο Coldplay, λίγο Depeche Mode, λίγο Placebo… Πράγματα από το πιο new age rock ας πούμε… Τώρα τα κομμάτια τα περισσότερα τα γράφει ο Κώστας.
Κώστας Θεοχάρης: Εντάξει μέχρι τώρα έχει κάποιος μια βασική ιδέα. Αυτή τη στιγμή ήταν κάποιες ιδέες δικές μου, αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου.
Orora: Δουλεύουμε πάνω σε αυτά και καθένας βάζει τις πινελιές του. Σε κάποια κομμάτια στίχους έχει γράψει και η Αγγελική.
Αγγελική Ανδρίτσου: Nαι, έκανα την πρώτη μου προσπάθεια!
Orora: Και γίνεται αυτό το μαγικό που συμβαίνει πάντα στη μουσική, όπου πολλοί μαζί δημιουργούν μελωδίες που να έχουν κάτι να πουν στο κόσμο…

MusicCorner: Θέλετε να μου πείτε για τα μελλοντικά σας σχέδια;
Orora: Θέλουμε πολύ να ακουστεί η μουσική μας και υπάρχουν σχέδια να παίξουμε στην επαρχία το καλοκαίρι. Και σίγουρα πολλή επαφή με media. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε τόσο πολύ να γίνει σωστά το σημερινό live που δεν ασχοληθήκαμε πολύ με ό,τι έρχεται στη συνέχεια! Έχουμε και στα σκαριά το video clip για το τραγούδι «Loss», το οποίο θα είναι το πρώτο single του album.

orora_live_2014_05_02

Χαιρετηθήκαμε, τους ευχαριστήσαμε για το χρόνο τους και κατευθυνθήκαμε προς τον κυρίως χώρο, όπου και περιμέναμε την έναρξη του live. Η οποία έναρξη, έγινε με πολλή ζωντάνια και ένταση από μια μπάντα με εξαιρετική όρεξη γι’ αυτό που κάνει. Αυτό ήταν εμφανές από τα πρώτα δευτερόλεπτα και η «φλόγα» δεν έσβησε μέχρι και το τέλος του live. Ο ήχος στο χώρο ήταν αρκετά καλός και ο ηχολήπτης πέτυχε ένα αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Οι Orora είναι μια εξαιρετική μπάντα -κατά τη γνώμημου, μία από τις καλύτερες της ανερχόμενης ελληνικής σκηνής που παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον από πολλές απόψεις. Ο πρώτος και πιο σημαντικός λόγος είναι ότι διαθέτουν ποικιλομορφία στα κομμάτια τους, χωρίς όμως αυτό να καταντά ανομοιομορφία. Άλλο θετικό τους στοιχείο είναι ότι πέρα από τα όμορφα κομμάτια και την καλή εκτέλεσή τους στη σκηνή, οι Orora έχουν εξαιρετική σκηνική παρουσία -σε κάνουν να θέλεις όχι μόνο να ακούσεις αλλά και να δεις, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό και μερικές φορές δύσκολο να επιτευχθεί.

orora_live_2014_05_17

Σε ό,τι αφορά τη νέα τους δουλειά, πρόκειται για έναν δίσκο με πολύ ωραίους στίχους όμορφες μελωδίες , πολύ καλή παραγωγή γενικά. Ένα CD το οποίο θα μπορούσε να σταθεί άνετα μέσα στα καλύτερα που έχει να παρουσιάσει η ελληνική ξενόφωνη ροκ σκηνή τον τελευταίο καιρό. Η ποικιλομορφία που αναφέρω παραπάνω λειτουργεί θετικά, από την άποψη ότι είναι ένα δίσκος ο οποίος ναι μεν δεν ξεφεύγει από το πλαίσιο που η μπάντα έχει ορίσει να κινείται μουσικά, αλλά παράλληλα καταφέρνει να παρουσιάσει κομμάτια τα οποία είναι όντως αρκετά ευχάριστα και θα ικανοποιήσουν ανθρώπους με διάφορες μουσικές προτιμήσεις.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πληροφοριακά ότι μετά το τέλος των κομματιών του νέου CD, η μπάντα συνέχισε με διασκευές, κάνοντας πραγματικά πάρτι όπως μας υποσχέθηκαν στα παρασκήνια! Ήταν μια εξαιρετική βραδιά και σίγουρα οι Orora θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον…

orora_live_2014_05_09

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here