14/2/2012
Φωτορεπορτάζ: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Η μικρή Πηγή μεταφέρθηκε στην παιδονευρολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης στις 4.7.2011 μετά από πολλαπλά επεισόδια ανεξέλεγκτων βρεφικών σπασμών σε ηλικία 4 μηνών. Εκεί νοσηλεύτηκε μέχρι και τις 7.9.2011. Υποβλήθηκε σε όλες τις θεραπείες αντιμετώπισης επιληπτικών κρίσεων, δυστυχώς όμως δεν παρουσίασε καμία βελτίωση. Στις 7.9.2011 μεταφέρθηκε στην παιδονευρολογική κλινική του Παπαγεωργίου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, παραμένοντας σε μόνιμη κατάσταση επιληπτικών κρίσεων και με σοβαρή ψυχοκινητική καθυστέρηση. Στο Παπαγεωργίου υποβλήθηκε σε θεραπεία κετογονικής δίαιτας ως τελευταία ελπίδα για την επιβίωσή της. Τη δίαιτα αυτή, η οποία στηρίζεται στη λογική της πρόσληψης περισσότερων λιπαρών και λιγότερων υδατανθράκων ώστε ο εγκέφαλος να μην κάνει γλυκόλυση, τη συνεχίζει μέχρι και σήμερα και δείχνει πολύ μικρά σημάδια κλινικής βελτίωσης. Δηλαδή, από τις 21.9.2011 που η μικρή Πηγή επέστρεψε στο σπίτι της, συνεχίζει και κάνει ως 4 επιληπτικές κρίσεις τη μέρα, διάρκειας ως 15 λεπτών, κατά τα οποία πρέπει να συνδεθεί με οξυγόνο για αποφυγή κυάνωσης (έχει πάθει μία κυάνωση στις 24.7.2011 όσο νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ με κίνδυνο να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και στη συνέχεια να της δοθεί σπασμολυτικό φάρμακο για αποφυγή μεγάλου επιληπτικού επεισοδίου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στον εγκέφαλο.

Σήμερα, εν κατακλείδι, η μικρή Πηγή (που σήμερα είναι 8 μηνών) ζει με τους γονείς της στο σπίτι της, σε αποστειρωμένο περιβάλλον για αποφυγή λοιμώξεων που μπορούν να αποβούν μοιραίες για τη ζωή της, συνεχίζοντας να λαμβάνει μία σειρά από αντιεπιληπτικά φάρμακα, θεραπευτικά γάλατα κετογονικής δίαιτας και βιταμίνες που είναι απαραίτητες μιας και το γάλα αυτό περιέχει μόνο λιπαρά και όχι άλλα πολύτιμα συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό (ιχνοστοιχεία, μέταλλα, πρωτεΐνες κτλ), κάνει μετρήσεις σακχάρου και κετονών στα ούρα και, τέλος, μπαίνει σε οξυγόνο σε κάθε επιληπτική της κρίση. Συνεχίζει και παρακολουθείται από τον παιδονευρολόγο καθηγητή στο Παπαγεωργίου, τον κύριο Ευαγγελίου Αθανάσιο.”

*** Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την μετάβαση της μικρής Πηγής στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους

Στην ουσία αυτό ήταν και το κίνητρο για να καλύψω το συγκεκριμένο live. Ξέρετε στις μέρες μας σπανίζουν τέτοιες κινητοποιήσεις, όχι μόνο λόγω της ανθρωπιάς που καλούμαστε να δείξουμε αλλά και λόγω των οικονομικών συνθηκών που ζούμε. Και όμως μια ομάδα ευαισθητοποιημένων νέων, θέλησε να ξεσηκώσει μουσικά και να βοηθήσει έμπρακτα συνανθρώπους μας, που χρειάζονται την βοήθεια μας. Η μικρή Πηγή, χρειάζεται την βοήθεια  μας και την αγάπη μας.

Οι Last Drive, Deus ex Machina, Sex Beat και Soundkrash, βοήθησαν σε όλο αυτο που λέγεται “Φιλανθρωπικός σκοπός” ή αλλιώς …όμορφη πλευρά των πραγμάτων.

Την ώρα που ανέβηκαν στην σκηνή οι Last Drive, ο τραγουδιστής Alex K. ανέφερε το περιστάτικό της μικρής Πηγής και τον σκοπό του live. Ένα ευχαριστήριο γράμμα των γονιών ήταν η εισαγωγή για το τι θα ακολουθούσε.

Ο κόσμος πολύς, κάποιος έκανε λόγο για 650 άτομα! Δεν ξέρετε πόσο περήφανοι νιώθουμε όταν βλέπουμε άμεση αγάπη για τον διπλανό μας, δίχως ταμπέλες και προσωπεία.

Τόσος κόσμος λοιπόν σε ένα σχετικά μικρό μαγαζί (για τον συγκεκριμένο αριθμό ατόμων), που κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει αλλά και να καλεί ακόμα περισσότερους.

Μου έκανε αίσθηση ένα τηλεφώνημα που άκουσα “Έλα στο An Club, είναι η συναυλία για την μικρή και θέλουμε βοήθεια”.

Θέλουμε… ωραίο ρήμα που συμβολίζει έναν κοινό αγώνα. Και ειδικά όταν “θέλουμε” για να βοηθήσουμε κάποιον τρίτο…

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται, έργα μονάχα και πράξεις, σαν αυτό που έγινε στο An Club και ελπίζουμε να σημάνει καλύτερες μέρες για τη μικρή Πηγή…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here