15/7/2013
Γράφει η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Χαρά Γερασιμοπούλου
www.musiccorner.gr

Ένα live «best of» μας είχε υποσχεθεί ο Βασιλικός για την Τρίτη 9 Ιουλίου κι έτσι ακριβώς ήταν! Η μικρή σκηνή της Τεχνόπολης είχε κανονίσει τα πάντα, ώστε γύρω στις 21:30 να ανοίξει τα φώτα της και να υποδεχτεί τον κόσμο που κατέφθανε για τη συναυλία του Βασιλικού.

vassilikos_2013_07 _39_vassilikos

Πριν την εμφάνισή του όμως, το opening θα έκανε ο Theodore, ένας νεαρός μουσικός και ερμηνευτής, ο οποίος έχει κλέψει τελευταία τις εντυπώσεις με τον ήχο και τον πειραματισμό του στην εναλλακτική rock μουσική και τα ηλεκτρικά μονοπάτια της. Ο Theodore με τη μπάντα του ανέλαβε το ζέσταμα για περίπου μια ώρα, με κομμάτια από τον προσωπικό του δίσκο «7», σε παραγωγή του Βρετανού Clive Martin και του Βασιλικού, όπως «Androgino», «Puppets» και «7Αρχή», αλλά και μερικές διασκευές όπως το «Alabama Song» των Doors ή το εντελώς μεταμορφωμένο «Eleanor Rigby» των Beatles.

vassilikos_2013_07 _05_theodore

Μετά από μια ώρα αναμονής για τους φανατικούς του Βασιλικού, ήρθε δικαιωματικά η ώρα να εμφανιστεί με το κατακόκκινο tuxedo του, κομψός και εντυπωσιακός όπως πάντα. Ασορτί με την κόκκινη κιθάρα του μας καλωσόρισε όλους και ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης με το «Across the Universe». Ήταν ξεκάθαρο πως η νύχτα θα ξεκινούσε με… «Vintage» κομμάτια, γι’ αυτό άλλωστε ακολούθησαν «Nature boy», «I who have nothing», «If you go away» και άλλα που αγαπήσαμε από αυτόν τον αριστουργηματικό δίσκο.

vassilikos_2013_07 _31_vassilikos

Τα κομμάτια σίγουρα αναμενόμενα, μα η μαγεία είναι πως ο Βασιλικός παραμένει πάντα απολαυστικός, με τον εναλλακτικό του ήχο και τη μοναδική χροιά του. Θα μπορούσαμε πλέον να πούμε ότι τον έχουμε συνηθίσει. Ακόμα και στα κομμάτια των Raining Pleasure, και ιδιαίτερα στο μικρό αφιέρωμα στο δίσκο «Reflections» με αφορμή το Μάνο Χατζιδάκι, το κοινό παρέμενε ενθουσιώδες και ανυπόμονο. «Love me» και «Fake» δε θα μπορούσαν να μη μας θυμίσουν τις λαμπρές εποχές του 2003.

Ο Βασιλικός ακόμη είναι ένας καλλιτέχνης που έχει το jazz στοιχείο στο αίμα του. Είναι αξιοθαύμαστο το πώς συνδυάζει alternative pop rock αλλά και jazz στοιχεία σε μια μόνο εμφάνιση. «Dream a little dream of me» τραγουδούσε και στο σολάρισμά του στο τέλος σα να χάθηκε για λίγο, σα να έφυγε από τη σκηνή της Τεχνόπολης και βρέθηκε σε κάποιο jazz bar μιας άλλης εποχής.

vassilikos_2013_07 _45_vassilikos

Το καλύτερο ήταν για το τέλος, σε μια διασκευή του «Whole lotta love», με απίστευτη ενέργεια επί σκηνής, εξαιρετικά φωνητικά και ακούραστα σολαρίσματα από τους μουσικούς του.

Στο τέλος της βραδιάς καταλαβαίνει κανείς γιατί είναι ξεχωριστός ο Βασιλικός. Μοναδική φωνή, σκηνική παρουσία και μια μεγάλη μουσική γκάμα να καλύπτει το ρεπερτόριό του σε κάθε εμφάνιση. Η αλήθεια είναι πως η Τρίτη ήταν μια δύσκολη μέρα, καθότι καθημερινή. Παρόλα αυτά η αυλή ήταν γεμάτη κόσμο, που είτε στεκόταν ανυπόμονα μπροστά στη σκηνή είτε καθόταν παραδίπλα στο γρασίδι της Τεχνόπολης και απολάμβανε τη μουσική. Ο Βασιλικός ελκύει κοινό και μουσικά αυτιά από σχεδόν όλα τα είδη κι αυτός είναι προς τιμήν του.

vassilikos_2013_07 _33_vassilikos

Φέτος θα μας δοκιμάσει και σε κάτι ακόμα. Στην είσοδο της Τεχνόπολης πωλούνταν για πρώτη φορά ο νέος του δίσκου «Sunday Cloudy Sunday», ένας δίσκος αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη, με άκρως πειραματικές διαθέσεις. Μπορείτε να φανταστείτε τραγούδια του Τσιτσάνη χωρίς ίχνος μπουζουκιού; Αν όχι, μια ακρόαση στο νέο αυτό δίσκο θα σας δοκιμάσει για τα καλά!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here