2/4/2014
www.musiccorner.gr

Αποστάγματα… εμβλήματα… ευρήματα… από τα μικρά στα μεγάλα… αναλαμπές
τα σημαντικα και τα συμπαντικά… οι κόκκοι… οι ακίδες κι οι ηλιαχτίδες
κουκούτσι… καρπός και φύτρα του έρωτα
μικρό σα σφαίρα
μεγάλο σαν την ελπίδα να καρπίσει…”

H “Μικρόγειος” είναι μια μικρή μουσική πραγματεία του μικρού! Το μικρό ως ύλη, αντικείμενο, σημείο, αξία. Το μικρό ως δυναμική και σημασία αντιστρόφως ανάλογη του υποδηλούμενου μεγέθους. Το μικρό ως φετίχ, το μικρό ως ανάμνηση,το μικρό ως υπόμνηση, το μικρό ως φόρμα, διάρκεια, το μικρό ως ηλικία, το μικρό ως χώρος, ως χώρα, ως κόσμος, το μικρό ως σύμβολο. Γιατί, άλλωστε, το ελάχιστο -σταγόνα, σπόρος, λέξη- γεννάει το μέγιστο…

 Ακόμη ένας “concept” πολυσυλλεκτικός δίσκος του Απόστολου Καλτσά σε στίχους δικούς του και άλλων έξι νέων στιχουργών, με τις συμμετοχές της Σοφίας Κουρτίδου, του Αδριανού Νόνη, του Γιάννη Κούτρα και της μικρής Εύας Βόγλη. Τραγούδια που εκτείνονται στυλιστικά σ ένα ευρύ φάσμα,από το ροκ στο ποπ και το λαϊκό,πάντα με άξονα την ισχυρή μελώδία και τον εκλεπτυσμένο στίχο, θεμελιώδη χαρακτηριστικά αυτού που σήμερα ονομάζουμε έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Κυκλοφορεί από την Protasis.

kaltsas_mikrogeios_cover_2014_04

Ο Απόστολος Καλτσάς γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Υπήρξε για 9 χρόνια μπασίστας του συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα αλλά συνεργάστηκε και με πλήθος άλλων καλλιτεχνών όπως ο Απόστολος Ρίζος, ο Θάνος Μικρούτσικος, το Τρίφωνο, οι Άνεμος κ.α.Θεωρείται ένας απ’ τους πιο πολυδιάστατους έλληνες μπασίστες. Το 2005 εκδόθηκε η μουσική του για το παραμύθι “Το ασημένιο ρομποτάκι με το κόκκινο φωτάκι” σε στίχους του Στρατή Πασχάλη.Το 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά “Μυθοτοπία” με συμμετοχές πολλών επώνυμων τραγουδιστών και κορυφαίων μουσικών της τζαζ αλλά και της παραδοσιακής μουσικής.Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και ως μουσικός-performer έχει περιοδεύσει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here