Γράφει o Σοφιανός Καβακόπουλος
www.musiccorner.gr
Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινήσαμε την περασμένη εβδομάδα να λέμε γιατί είναι τόσο όμορφο να ζεις στα social media. Πόσα καλά και επιμορφωτικά σου συμβαίνουν, πώς λύνεις τα ψυχολογικά σου προβλήματα. Δεν είναι μόνο αυτά όμως.

facebook-funny-e1298361775169
Μπορείς να κάνεις τόσα πολλά εκεί μέσα. Μπορείς για παράδειγμα να φτιάξεις μια δική σου ομάδα, που να βοηθάει, να ενημερώνει ή απλά να κάνει τον κόσμο να έρχεται πιο κοντά. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν άλλες 3.585.478 ομάδες με σχεδόν το ίδιο όνομα, με την ίδια λογική και την ίδια θεματολογία. Το σημαντικό είναι ότι είναι δικιά σου ομάδα και βάζεις μέσα όποιον θέλεις (δηλαδή όλους) και τον βγάζεις πάλι όποτε θέλεις, αφού εσύ είσαι ο αρχηγός, γιατί απλά δεν πήγε με τους κανόνες που εσύ έθεσες, εσύ επέβαλλες και εσύ τον έβαλες χωρίς να τον ρωτήσεις!!!! Ο Αρχηγός της ομάδας, είναι σαν τον Καπετάνιο σε ένα πλοίο στην Θάλασσα. Μετά τον Θεό είναι ο επόμενος απόλυτος ηγέτης. Μπορεί να δικάσει, να παντρέψει και να φυλακίσει κατά το δοκούν. Ο Σεβασμός είναι κάτι που επιβάλλεται στην ομάδα και δεν κερδίζεται και να τον βοηθήσουν έχει υπαρχηγούς που ελέγχουν τα πάντα και επιβάλλουν την άποψη του αρχηγού.

Βέβαια δεν έχει σημασία αν υπάρχουν τόσες άλλες ομάδες ίδιες. Η δική σου είναι η καλύτερη. Και έτσι σαν ανώτερος άνθρωπος περνάς και από τις άλλες ομάδες να κάνεις δημόσιες σχέσεις, να αλιεύσεις ψηφοφόρους, συγνώμη, μέλη και να δεις τι παίζει και εκεί να προσθέσεις ή να διαγράψεις αναλόγως μέλη.

σ.σ.: Κάποια στιγμή είχα κάνει το εξής πείραμα. Είχα δημιουργήσει μια τέτοια ομάδα που όποιος έμπαινε μέσα γινόταν αυτόματα διαχειριστής (δηλαδή αρχηγός) και ο μόνος της κανόνας ήταν πως δεν υπήρχαν κανόνες. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μέσα σε μια εβδομάδα μόνο κάποιοι είχαν αυτοκηρυχθεί πιο αρχηγοί από τους υπόλοιπους αρχηγούς και επέβαλλαν την γνώμη τους με το ζόρι. Είναι φαινόμενο μοναδικό που συμβαίνει σε αυτή την μικρή γωνιά του Γαλάζιου Πλανήτη μας.

Δεν μπορούμε όμως να γκρινιάζουμε. Γιατί μπορεί να κάθεσαι με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή για να προσέχεις τις ομάδες σου, να μιλάς με τους φίλους σου και να σκορπίζεις επικολλημένα ανέκδοτα και γνωμικά από τους άλλους, το facebook όμως είναι και δημιουργικό/ψυχαγωγικό. Φροντίζεις την φάρμα σου και μαζεύεις λεφτά για να την επεκτείνεις. Ποτίζεις φράουλες, μαζεύεις καλαμπόκια, πουλάς φρούτα, ψήνεις ψωμιά και γλυκά, και στέλνεις αιτήσεις σε όλους για να βρεις 15 σπόρους ξυλαγγουριάς και πίστεψε με …μια φάρμα έχει δουλειά όλη την μέρα. Δεν μπορείς να αφήσεις τα κοτόπουλα ατάιστα, ούτε αμάζευτα τα στάχυα. Έχεις την καλύτερη δικαιολογία για να μείνεις 19 ώρες το 24ωρο μπροστά στην οθόνη για να είσαι έτοιμος για την επόμενη συγκομιδή.

Τώρα όσο περιμένεις τα δέκα λεπτά που κάνει να φυτρώσει το στάρι μπορείς να διαβάσεις και καμιά σοβαρή είδηση που περνάει από την αρχική σου σελίδα, όπως για την Γοργόνα που βρήκαν ξεβρασμένη στην Μέση Χώρα, ή την αποκάλυψη “πρώην πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας” για το πως ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ. Να δεις πως είναι σήμερα ο μικρός Θανάσης από την σειρά που παιζόταν πέρσυ και φυσικά να αγοράσεις και κάποια άχρηστη βλακειούλα που θα περάσει σαν διαφήμιση από το πλάι.

Όλα τα παραπάνω όμως είναι τίποτα μπροστά στην βασικότερη προσφορά του facεβοοκ στην κοινωνία. ΤΟΝ ΕΡΩΤΙΣΜΟ!!! Τέλος στις παλιομοδίτικες απόψεις περί φλερτ. Τέλος στα περιττά έξοδα να βγεις σε ένα μπαρ να τον/την γνωρίσεις. Εδώ είναι το πολυκατάστημα των ερωτικών συντρόφων. Βλέπεις την φωτό από το καλοκαίρι που πέρασε, βλέπεις και μερικές φωτογραφίες από το παρελθόν του/της, μελετάς λίγο τι ανεβάζει και με τι ασχολείσαι, και μόλις είσαι έτοιμος, ρίχνεις το καλύτερο καμάκι της σύγχρονης εποχής… ΤΟ ΣΚΟΥΝΤΗΓΜΑ. Αν πετύχει το σκούντηγμα, τύφλα να έχει το σεξ που λέει ο σοφός λαός. Αν ανταποκριθεί, κάνεις αίτημα φιλίας, μετά από μια εβδομάδα ενημερώνεις τους πάντες αλλάζοντας την κατάσταση σου στην κατηγορία “σε σχέση με τον”. Μια εβδομάδα αργότερα, συνεχίζει να κάνει like σε άλλες/άλλους, και ακόμη χειρότερα να σχολιάζει κιόλας κάτω από εκείνο το τσόλι, και έτσι αλλάζεις πάλι την κατάστασή σου “σε προβληματική σχέση με τον” και μετά από τρεις μέρες ΣΚΟΥΝΤΑΣ την επόμενη κατάκτηση σου.

Κάπως έτσι περνάει η καθημερινότητα, όμορφα και δημιουργικά στο φαψεβοοκ to Ellinikon. Και αφού πέρασε η ώρα ψάχνω να βρω το επόμενο status μου να τρελάνω τους χιλιάδες φίλους μου και πάλι. Κάποια άλλη στιγμή θα μιλήσω για τα τιτιβίσματα του twitter αφού εκείνο είναι μια άλλη κοινωνία πιο Διαβασμένη και Λογοτεχνική.

Kali sinexia @OI FILI MOU
From My OFFICE

 ———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here