18/3/2014
www.musiccorner.gr

Η Feelgood Records παρουσιάζει το πρώτο της soundtrack, με την υπογραφή του Μπάμπη Παπαδόπουλου. Πρόκειται για την πρωτότυπη μουσική που δημιουργήθηκε για την ταινία «Το Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη.

Ο γνωστός μουσικός πειραματίζεται για άλλη μια φορά και καθώς καταδύεται στo ατμοσφαιρικό γκανγκστερικό περιβάλλον του Οικονομίδη, βγαίνει στην επιφάνεια με μια εξαιρετική μουσική σύνθεση βασισμένη σε μοναχικές κιθάρες που άλλοτε ακούγονται απόκοσμες και άλλοτε τρυφερές.

mikropsari_cover_dt_2014_03

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, είναι ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες και μουσικούς της Ελλάδας. Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο συγκρότημα Τρύπες, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, o Φλώρος Φλωρίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας και πολλοί άλλοι. Έχει συνθέσει μουσική για το σινεμά (Αγρύπνια) αλλά και για το θέατρο (Εθνικό, Κ.Θ.Β.Ε), καθώς έχει κυκλοφορήσει και δύο προσωπικούς δίσκους («Σκηνές Από Ένα Ταξίδι» 2009, « «Απ’ την Σπηλιά του Δράκου» 2010).

Η  αυθεντική μουσική της ταινίας θα κυκλοφορήσει μόνο σε έκδοση βινυλίου 10’’ από τη Feelgood Records στις 31 Μαρτιου.

Διαθέσιμη για αγορά είναι και η ψηφιακή εκδοση.

Η ΤΑΙΝΙΑ:
Σύνοψη:

Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.
Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει…
H ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Μαρτίου από την Feelgood.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Σενάριο: Γιάννης Οικονομίδης, Θάνος Ξηρός, Βαγγέλης Μουρίκης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Χάρης Λαγκούσης

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Πέτρος Ζερβός, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Γιάννης Βουλγαρακης, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέκος Πάγκαλος, Γιώργος Μπινιάρης, Όμηρος Πουλάκης, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου

Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here