23/9/2013
Γράφει o Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες αποχής από το αθηναϊκό κοινό και έπειτα από την επιτυχημένη περιοδεία της σε Ελλάδα και Εξωτερικό, η … “dream team” του ελληνικού πενταγράμμου: Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, επέστρεψε στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Η Νατάσσα Μποφίλιου και η παρέα της επέλεξαν τον Άγιο Δημήτριο και το Πάρκο Ασυρμάτου “Ελευθέριος Βενιζέλος” για να παρουσιάσουν την παράστασή τους «Το πέρασμα των Μάγων» η οποία σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος της.

mpofiliou_live_2013_09_03

Το συγκεκριμένο πάρκο είναι τεράστιο όμως μόλις φτάσαμε διαπίστωσα πως δεν ήταν και τόσο δύσκολο να γεμίσει με κόσμο. Κάποιος θα έλεγε ότι βοήθησε και η ελεύθερη είσοδος αλλά είμαι σίγουρος πως το ίδιο θα συνέβαινε αν υπήρχε και εισιτήριο. Η πρώτη μου εντύπωση λοιπόν ήταν πολύ θετική καθώς υπήρχε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Παρέες κάθονταν στο χώμα ή στο γρασίδι και μιλούσαν, οι πιο ηλικιωμένοι στις καρέκλες που υπήρχαν, παιδάκια έπαιζαν στην παιδική χαρά ενώ πλανόδιοι πωλητές με μπαλόνια «έκοβαν» βόλτες. Μόλις όμως βγήκε στη σκηνή η Νατάσσα όλα αυτά σταμάτησαν… λες και σταμάτησε ο χρόνος!

Ανέβηκε τόσο δυναμικά στη σκηνή και μας συνεπήρε με την διάθεση και την ενέργεια της. Όλοι, από τον πιο μικρό μέχρι τον μεγαλύτερο, ανέβαλαν ότι κι αν έκαναν για να ακούσουν τι είχε να μας πει. Πριν όμως ξεκινήσει η συναυλία κάποιος εκπρόσωπος του Δήμου Αγίου Δημητρίου καλωσόρισε τον κόσμο και μας μετέφερε την «ανησυχία» ενός φίλου του. Συγκεκριμένα είπε: «Ένας φίλος μου με ρώτησε αν ανησυχώ για την προσέλευση του κόσμου σήμερα επειδή έχει σημαντικούς αγώνες στο Champions League. Φυσικά του απάντησα πως δεν ανησυχώ καθόλου γιατί εδώ έχουμε την … “Εθνική Ελλάδος” ! εννοώντας φυσικά τη καλλιτεχνική ομάδα των Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου! Με αυτά τα λόγια λοιπόν γύρω στις εννιά υποδεχτήκαμε, κάτω από κραυγές και έντονα χειροκροτήματα, την μπάντα…

mpofiliou_live_2013_09_14

Η νεαρή ερμηνεύτρια ξεκίνησε το πρόγραμμα με ένα από τα καινούρια της τραγούδια και ομώνυμο του δίσκου «Ημέρες του φωτός». Συνέχισε λέγοντας πως «Καθημερινά βιώνουμε πολλά προβλήματα σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο αλλά δεν πρέπει να μας τρομάζει αυτό» και μας αφιέρωσε το επόμενο κομμάτι που ήταν μια πολύ ωραία διασκευή στο γνωστό «Σιγά μην Κλάψω» του Γιάννη Αγγελάκα.

Ακούσαμε μεταξύ άλλων καινούρια αλλά και παλιά τραγούδια της Νατάσσας όπως το «Βαριά Τσιγάρα», «Το μέτρημα» , «Δεμένη», «Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει». Πολύ ενδιαφέρον είχαν οι ερμηνείες της ταλαντούχας Νατάσσας σε αγαπημένα τραγούδια των Χατζηδάκι, Σαββόπουλου και Μαρκόπουλου. Με μεγάλη επιτυχία ερμήνευσε δικά του τραγούδια, όπως το «Έχω ένα σχέδιο» και ο Θέμης Καραμουρατίδης, συνθέτης και βασικός συνεργάτης της Νατάσσας Μποφίλιου. Βέβαια ο δυνατός αέρας κάποιες φορές δεν βοηθούσε το έργο του Θέμη αφού του «έπαιρνε» τις παρτιτούρες.

mpofiliou_live_2013_09_07

Εκεί όμως που έγινε κυριολεκτικά χαμός, και το περίμενα είναι η αλήθεια, ήταν όταν ακούστηκε το «Σ’ έχω βρει και σε χάνω». Νομίζω πως έχει γίνει κλασσική αξία πλέον αυτό το κομμάτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας δεν έλειψαν τα αστεία και τα πειράγματα μεταξύ των μελών της μπάντας και αυτό μας έδινε την αίσθηση της παρέας. Η Νατάσσα αρκετές φορές προσπάθησε να προσθέσει λίγη ίντριγκα στο ακροατήριο με το να θέτει …μίνι διαγωνισμούς μεταξύ ανδρών και γυναικών στα παλαμάκια ή στα φωνητικά! Έτσι απέκτησε μια άλλη διάσταση και ένα άλλο ενδιαφέρον η παράσταση.

mpofiliou_live_2013_09_12

Λίγο πριν το τέλος, γύρω στις έντεκα, είχαμε και ένα παρατράγουδο, μια μικρή «συμπλοκή» μεταξύ ανθρώπων του δήμου και ομάδας αντιφασιστών που ανέβηκε στη σκηνή με πανό για να πει δυό λόγια για το θλιβερό συμβάν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Φυσικά η Νατάσσα Μποφίλιου τους έδωσε το βήμα και ο κόσμος χειροκρότησε αυτή την κίνηση των νέων που ήταν διακριτική και σύντομη και σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε να χαλάσει την συναυλία. Έτσι μετά από αυτή την «παρεμβολή» η Νατάσσα Μποφίλιου και η παρέα της συνέχισαν να μαγεύουν το κοινό με τα τραγούδια και τη μουσική τους.

Αυτό που έχω να προσθέσω για το τέλος είναι πως οι Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Θέμης Καραμουρατίδης και Νατάσσα Μποφίλιου έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση, έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και η δουλειά του καθενός είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του άλλου. Έτσι βγαίνει ένα άριστο-άρτιο αποτέλεσμα και γι αυτό έχουν καταφέρει να αγαπηθούν τόσο από τον κόσμο. Αξίζει να τους δείτε …επί τω έργω!

mpofiliou_live_2013_09_15

———

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here