7/2/2014
www.musiccorner.gr

Η Μαρία Μπαλανίκα γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της ως στρατιωτικός. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στην πόλη των Σερρών από όπου και κατάγεται.

mpalanika_2014_02_01

Ξεκινώντας τις σπουδές της σε Μουσικά Σχολεία και σε Ωδεία πήρε τα πτυχία της Αρμονίας και Ενοργάνωσης με άριστα, ενώ παράλληλα εκδηλώθηκε η αγάπη που είχε από μικρή στο τραγούδι. Το 2007 φοιτά Πληροφορική στο πανεπιστήμιο και έπειτα από τη λήψη του πτυχίου της ξεκίνησε να ασχολείται με το θέατρο. Μετακόμισε στην Αθήνα με σκοπό να σπουδάσει υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Άκης Δαβής» του θεάτρου «Αλκμήνη».

Στη συνέχεια γίνεται μέλος της θεατρικής ομάδας ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ. Παράλληλα με τις σπουδές της στο θέατρο δεν άργησε να την ξανακερδίσει το τραγούδι.

Έτσι ηχογραφεί την πρώτη της δουλειά στο “Studio Instruments” με το τραγούδι «Όνειρο Αλαργινό», σε μουσική του Ιωακείμ Ασλανίδη και στίχους της Χριστίνας Παπασταματίου. Το οποίο κυκλοφορεί από την FM Records σε digital single!

Μουσική, Ενορχήστρωση, Κιθάρες: Ιωακείμ Ασλανίδης
Στίχοι: Χριστίνα Παπασταματίου

Tracklisting:
1. Όνειρο Αλαργινό
2. Όνειρο Αλαργινό (karaoke mix)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here