30/9/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Στην 50η επέτειο από την δημιουργία τους, οι Beach Boys ετοιμάζουν νέο άλμπουμ και παγκόσμια περιοδεία.

Ναι, καλά διαβάσατε! Τα ζώντα παιδιά της “παραλίας”, Brian Wilson, Al Jardine, Mike Love και Bruce Johnston, όλοι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα …70 τους, συναντήθηκαν σε studio του Los Angeles και ηχογράφησαν από την αρχή το “Do It Again”, ένα από τα πιο επιτυχημένα κομμάτια της καριέρας τους, που χρονολογείται από το 1968.

Ακόμα και οι παλιότεροι μηχανικοί ήχου έχουν αποχωρήσει από το studio. Βέβαια κι εμείς λίγοι έχουμε μείνει, αλλά είμαστε αρκετοί γι’ αυτό που ετοιμάζουμε”, δήλωσε ο Jardine που αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη ηχογράφηση βιντεοσκοπήθηκε. Πιστεύεται, μάλιστα, ότι το video θα χρησιμοποιηθεί στην διαφημιστική καμπάνια για την παγκόσμια περιοδεία που σχεδιάζουν οι Beach Boys στο πλαίσιο του εορτασμού των 50ων γενεθλίων τους. Θα δώσουμε περί τις 50 συναυλίες εδώ (στις ΗΠΑ) και άλλες 50 – 60 στον υπόλοιπο κόσμο. Θα πάμε όπου μας ζητήσουν. Είμαστε έτοιμοι”, δήλωσε ο Jardine, αλλά ο Brian Wilson δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ μέχρι τώρα την περιοδεία, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει γνώση των σχεδίων των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος.

Για το νέο (παλιό) άλμπουμ τους, πρέπει να διευκρινίσουμε την παρένθεση. Ο δίσκος είναι νέος επειδή θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου, αλλά παλιός καθώς πρόκειται για κομμάτια που ηχογράφησαν οι Beach Boys στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και ποτέ δεν κυκλοφόρησαν σε κάποιο δίσκο τους.

To project του συγκροτήματος, με τίτλο “Smile”, ηχογραφήθηκε από τον Μάιο του 1966 έως τον Μάιο του 1967 αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ για λόγους που μέχρι τώρα είναι άγνωστοι. Ωστόσο, η φήμη του το έχει κάνει το πιο γνωστό ακυκλοφόρητο άλμπουμ όλων των εποχών.

Στα 50α γενέθλιά τους, οι Beach Boys αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το άλμπουμ αλλά και ένα special box set αποτελούμενο από πέντε cd, δύο δίσκους βινυλίου και δύο «σαρανταπεντάρια» singles. Όλες οι κυκλοφορίες των Beach Boys θα είναι διαθέσιμες από την 1η Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here