27/9/2013
www.musiccorner.gr

Το CD – τομή στο δράμα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, «ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ» των Γιάννη Ζουγανέλη και Κ. Χ. Μύρη (Κώστα Γεωργουσόπουλου) Με 14 αντιμνημονιακά τραγούδια, βάζει το δάκτυλο στην πληγή της Ελλάδας με στόχο να ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ τους Έλληνες!

Λαζόπουλος, Μπουλάς, Στόκας, Λ. Παπαδόπουλος, Μακεδόνας, Κοντογιάννης, Μάλφα, Σιδέρη, Κικίδη, Καρελάς, Ζιώγαλας, Κοτανίδη και ο ίδιος ο Ζουγανέλης. Όλοι αυτοί σε ένα CD… Αυτό που θα βρείτε στις 29 Σεπτεμβρίου ΜΟΝΟ στο ΧΩΝΙ.

cd_zouganelis_cover_2013_09_01

“Στη διάρκεια της Γερµανικής κατοχής στη Γαλλία κάποιοι αξιωµατικοί των SS επισκέφτηκαν το ατελιέ του Πικάσο στη νότια Γαλλία. Τους δέχτηκε δύσθυµος όταν έφτασαν µπροστά στο καβαλέτο που υπήρχαν τα σχέδια για την «Γκουέρνικα», τον πίνακα που ζωγράφισε για να καταγγείλει τον βοµβαρδισµό ενός ειρηνικού ισπανικού χωριού από τη Γερµανική αεροπορία, ένας αξιωµατικός τον ρώτησε:

«Εσείς το φτιάξατε αυτό;», ο Πικάσο απάντησε: «Όχι, εσείς».

Ο Σαίξπηρ έγραψε στον «Άµλετ» πως το θέατρο είναι ο καθρέφτης, όπου η κοινωνία βλέπει το πρόσωπό της και ο µεγάλος Ρώσος σατιρικός Γκόγκολ όταν κατηγορήθηκε για τις καρικατούρες των αντιηρώων του στον «Επιθεωρητή» δήλωσε: «∆ιατί χτυπάτε τον καθρέφτη; Mαστιγώστε το πρόσωπο σας».

Η σάτιρα από την εποχή του Αριστοφάνη, που τόλµησε να γελοιοποιήσει ακόµη και τον Σωκράτη έως τον Σουίφτ, τον Μολιέρο, τον Μαρκ Τουαίην, τον Ντε Φιλίππο και σε µας από τα σατιρικά του Σολωµού έως τον Λασκαράτο και τον Σουρή και ως τον Σακελλάριο και τον Ψαθά, ως τον Λαζόπουλο είναι ο καθρέφτης, έστω ο παραµορφωτικός, που απεικονίζει τα στρεβλά της εποχής µας, όλου του φάσµατος από την οικονοµία και την πολιτική ως την δικαιοσύνη και τον πολιτισµό.

Τα σατιρικά κείµενα αυτού του CD µελοποιηµένα από έναν θεσµικό συνθέτη και περφόρµερ της σηµερινής Ελλάδας που αντιστέκεται είναι προϊόντα κυρίως καηµού για ότι χάσαµε και όσα κληροδοτούµε στα παιδιά µας.

Το σηµαντικό επιτελείο ερµηνευτών που τα ερµηνεύει ας γίνει η γέφυρα για να γίνει η εθνική κατάθλιψη τύψη, µετάνοια και προσδοκία αναστάσεως, αν ακόµη στην εποχή των παγετώνων υπάρχουν ακόµη θαύµατα. Ενα µεγάλο ευχαριστώ στο µεγάλο Έλληνα γελοιογράφο Κώστα Μητρόπουλο που µας χάρισε το σκίτσο του φακέλου”.

 Κώστας Γεωργουσόπουλος
Κ. Χ. Μύρης

Μάρτιος 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here